• Home
  • Snack
  • Appel kaneel cake met pecan en hazelnoot
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Roomboter kamertemperatuur
100 gram Fijne kristalsuiker
250 gram Patent bloem
4 Eieren kamertemperatuur
4 gram Bak poeder
50 gram Griekse yoghurt
2 Appel frisse
1 eetlepel Citroensap
2 eetlepel citroenrasp
2 theelepel Kaneel
snufje Zout
50 gram Pecan noten Fijn gehakte
30 gram Hazelnoot Fijngehakte

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Appel kaneel cake met pecan en hazelnoot

Appel kaneel cake met pecan en hazelnoot

Lekkere frisse en snelle cake

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Appel kaneel cake met pecan en hazelnoot!

Jo en cake, een gouden combi. Hoeveel cakes ik al gebakken heb in mijn leven? Eigenlijk best wel veel. Ik vind cake altijd een makkelijke bakoptie en een met een beetje handigheid staat deze dan een half uur later in de oven.

Een gouwe ouwe is appelkaneel cake. Iets waar Mariëlla vroeger altijd heel veel van snoepte wanneer deze klaar stonden. Nu weet ik dat zij nu zelf ook vaak een cakeje voor zichzelf bakt.

Vandaag een lekkere toevoeging van pecan en hazelnoot. Wij zeggen yummie yummie!

 

Steps

1
Done
2 minuten

Cakeblik

Vet een cakeblik in met zonnebloemolie.
Verdeel er een paar eetlepels paneermeel over, zodat je blik een mooi laagje heeft, en de cake niet blijft plakken tijdens het bakken.

2
Done
5 minuten

Appel

Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Mix dit eetlepel citroensap en 1 eetlepel kaneel.

3
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 165 graden

4
Done
5 minuten

Suiker en boter

Meng de boter goed samen met het suiker en citroenrasp in een keukenmachine of met mixer. (paar minuten)
Voeg één voor één de eieren erbij.
Voeg de yoghurt toe.
Goed mengen.
Voeg nu de gezeefde bloem in delen erbij. Rustig mengen 2 minuten, daarna nog een minuut wat harder.

5
Done

Beslag

Neem de helft van het beslag en roer hier de appels en 1 theelepel kaneel door.
De andere helft doe je nu op de bodem van je cakeblik.
Hierop leg je de appels en pecannoten.
Hierop de andere helft van het beslag met kaneel.
Als laatste strooi je er fijngehakte hazelnoot over.

6
Done
55 minuten

Oven

Laat je cake nu ongeveer 55 minuten in de oven. Houd het goed in de gaten en wanneer je er een saté prikker in prikt en er droog kan uithalen dan is de cake klaar.
10 minuten afkoelen in het blik, daarna kun je de cake op plank storten.
Smakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Chili con carne
previous
Chili con carne met bloemkool rijst
Minestrone
next
Minestrone soep
Chili con carne
previous
Chili con carne met bloemkool rijst
Minestrone
next
Minestrone soep

Add Your Comment