Ingredients
-
250 gram roomboterkamertemperatuur
-
100 gram fijne kristalsuiker
-
250 gram patent bloem
-
4 eierenkamertemperatuur
-
4 gram bakpoeder
-
50 gram Griekse yoghurt
-
2 appelfrisse
-
1 eetlepel citroensap
-
2 eetlepel citroenrasp
-
2 theelepel Kaneel
-
snufje zout
-
50 gram pecannotenFijn gehakte
-
30 gram hazelnootFijngehakte
Directions
Appel kaneel cake met pecan en hazelnoot!
Jo en cake, een gouden combi. Hoeveel cakes ik al gebakken heb in mijn leven? Eigenlijk best wel veel. Ik vind cake altijd een makkelijke bakoptie en een met een beetje handigheid staat deze dan een half uur later in de oven.
Een gouwe ouwe is appelkaneel cake. Iets waar Mariëlla vroeger altijd heel veel van snoepte wanneer deze klaar stonden. Nu weet ik dat zij nu zelf ook vaak een cakeje voor zichzelf bakt.
Vandaag een lekkere toevoeging van pecan en hazelnoot. Wij zeggen yummie yummie!
Steps
1
Done
2 minuten
|
CakeblikVet een cakeblik in met zonnebloemolie. |
2
Done
5 minuten
|
AppelSchil de appels en snijd in kleine blokjes. Mix dit eetlepel citroensap en 1 eetlepel kaneel. |
3
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 165 graden |
4
Done
5 minuten
|
Suiker en boterMeng de boter goed samen met het suiker en citroenrasp in een keukenmachine of met mixer. (paar minuten) |
5
Done
|
BeslagNeem de helft van het beslag en roer hier de appels en 1 theelepel kaneel door. |
6
Done
55 minuten
|
OvenLaat je cake nu ongeveer 55 minuten in de oven. |
2 Comments Hide Comments
Bakpoeder is vergeten in de beschrijving!
Ohhh dankjewel! We zullen het direct aanpassen.