Ingredients
-
6 plakjes of en rol bladerdeeg
-
4 Appel
-
2 Peer
-
60 gram Lichtbruine basterdsuiker
-
1 eetlepel Mascarpone
-
60 gram Roomboter
-
50 ml + 2 eetl Amaretto
-
1 Kaneelstokje
-
2 steranijs
-
3 Laurierblaadje
-
3 takjes verse tijm
-
1 Espresso
Directions
Appel peer Tarte Tartin!
Ben jij klaar voor de perfecte appel peer Tarte Tartin? Wij wel! En geloof ons, dit gaat je lukken. Over het algemeen zijn toetjes wel ons ding. Er zijn weinig dessert die we niet snel maken. Inmiddels toveren we heel snel alles op tafel. Jo is een meesteres in panna cotta en Mariëlla gaat los met crème brulé. Tja ieder zijn vak.
Tarte Tartin stond nog steeds op ons lijstje. De laatste keer dat we tijdens een gezellig kookdagje samen een poging deden ging het gruwelijk mis. Je snapt dan wel dat dit echt online komt. Het duurde weer even voordat dat we het opnieuw probeerden.
Het prachtige kookboek van @cuisinecarine was de aanleiding voor een nieuwe poging. De opdracht was om daar iets lekkers uit te maken voor de Kookboekenweek. Ze had drie soorten in haar boek, natuurlijk een lekkere zoete versie maar ook een hartige met witlof. Tijd om weer aan de slag te gaan. Het peren recept hebben we wel veranderd. In plaats van cognac hebben we Amaretto gebruikt en extra appel toegevoegd. Ook wat minder suiker. Wat ww leuk vonden is dat ze een naast roomboter een eetlepel mascarpone gebruikte. Ook gewoon met bladerdeeg wat dit recept super makkelijk maakt. Een prima basis waar je alle kanten uit kan gaan!
Ben je een wat mindere waaghals wat betreft toetjes probeer een de peertjes uit de oven. Heerlijk in een siroop gegaard die in de oven zachtjes tot karamel wordt omgetoverd. Hier kan absoluut niks fout aan gaan. Haha. Vervolgens serveer je dit met een bolletje ijs. De panna cotta met Amaretto stoofpeertjes valt ook in categorie easy peasy. Een prachtig dessert voor bijvoorbeeld kerst. Wel eerst dan even de Amaretto stoofpeertjes maken.
Blader gewoon eens door onze recepten, daar is nog zo veel meer lekkers te vinden!
Steps
1
Done
10 minuten
|
Appel peerSchil de appel en peer, verwijder klokhuis en halveer. |
2
Done
|
KaramelSmelt de suiker in een kleine pan samen met 2 eetlepel Amaretto. |
3
Done
|
Gestoofde appel peerLaat het fruit goed uitlekken. |
4
Done
10 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
5
Done
4 minuten
|
BakvormWij gebruiken een ijzeren bakvorm van 24 cm. |
6
Done
1 minuut
|
EiBestrijk het bladerdeeg met een geklutst ei. |
7
Done
30 minuten
|
Oven |
8
Done
|
ServerenServeer met een bolletje vanille ijs. |