0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 plakjes of en rol bladerdeeg
4 Appel
2 Peer
60 gram Lichtbruine basterdsuiker
1 eetlepel Mascarpone
60 gram Roomboter
50 ml + 2 eetl Amaretto
1 Kaneelstokje
2 steranijs
3 Laurierblaadje
3 takjes verse tijm
1 Espresso
Appel peer Tarte Tartin

Appel peer Tarte Tartin

Deze Tarte Tartin is echt het proberen waard!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Appel peer Tarte Tartin!

Ben jij klaar voor de perfecte appel peer Tarte Tartin? Wij wel! En geloof ons, dit gaat je lukken. Over het algemeen zijn toetjes wel ons ding. Er zijn weinig dessert die we niet snel maken. Inmiddels toveren we heel snel alles op tafel. Jo is een meesteres in panna cotta en Mariëlla gaat los met crème brulé. Tja ieder zijn vak.

Tarte Tartin stond nog steeds op ons lijstje. De laatste keer dat we tijdens een gezellig kookdagje samen een poging deden ging het gruwelijk mis. Je snapt dan wel dat dit echt online komt. Het duurde weer even voordat dat we het opnieuw probeerden.
Het prachtige kookboek van @cuisinecarine was de aanleiding voor een nieuwe poging. De opdracht was om daar iets lekkers uit te maken voor de Kookboekenweek. Ze had drie soorten in haar boek, natuurlijk een lekkere zoete versie maar ook een hartige met witlof. Tijd om weer aan de slag te gaan. Het peren recept hebben we wel veranderd. In plaats van cognac hebben we Amaretto gebruikt en extra appel toegevoegd. Ook wat minder suiker. Wat ww leuk vonden is dat ze een naast roomboter een eetlepel mascarpone gebruikte. Ook gewoon met bladerdeeg wat dit recept super makkelijk maakt. Een prima basis waar je alle kanten uit kan gaan!

Ben je een wat mindere waaghals wat betreft toetjes probeer een de peertjes uit de oven. Heerlijk in een siroop gegaard die in de oven zachtjes tot karamel wordt omgetoverd. Hier kan absoluut niks fout aan gaan. Haha. Vervolgens serveer je dit met een bolletje ijs. De panna cotta met Amaretto stoofpeertjes valt ook in categorie easy peasy. Een prachtig dessert voor bijvoorbeeld kerst. Wel eerst dan even de Amaretto stoofpeertjes maken.

Blader gewoon eens door onze recepten, daar is nog zo veel meer lekkers te vinden!

Steps

1
Done
10 minuten

Appel peer

Schil de appel en peer, verwijder klokhuis en halveer.
Stoof de peer en appel in laagje water samen met de Amaretto, tijmtakjes, kaneel, espresso koffie en steranijs.
Laat dit 10 minuten zachtjes stoven

2
Done

Karamel

Smelt de suiker in een kleine pan samen met 2 eetlepel Amaretto.
Laat dit zachtjes pruttelen zonder te roeren tot het een mooie bruine karamel is (paar minuten )
Roer de boter erdoor en zet het vuur uit.
Wanneer het ietsje is gekoeld is mag de eetlepel mascarpone erdoor.

3
Done

Gestoofde appel peer

Laat het fruit goed uitlekken.

4
Done
10 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 180 graden.

5
Done
4 minuten

Bakvorm

Wij gebruiken een ijzeren bakvorm van 24 cm.
Je kunt ook een stenen vorm gebruiken.
Giet de karamel saus in het blik.
Leg de peer en appel met bolle kant in de karamel saus .
Snijd uit een rol bladerdeeg een ronde waar je het fruit mee bedek.
Prik er gaatjes in.

6
Done
1 minuut

Ei

Bestrijk het bladerdeeg met een geklutst ei.

7
Done
30 minuten

Oven

Bak de Tarte Tartin in 30 minuten goudbruin.
Plaats een bord op de taart, neem 2 ovenwanten en keer de taart om op het bord.

8
Done

Serveren

Serveer met een bolletje vanille ijs.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kip in roomsaus
previous
Gevulde kip in champignon roomsaus
Pompoen plaattaart
next
Pompoen plaattaart
Kip in roomsaus
previous
Gevulde kip in champignon roomsaus
Pompoen plaattaart
next
Pompoen plaattaart

Add Your Comment