Ingredients
-
1x Rol bladerdeeg
-
3 Appels
-
2 el Citroensap
-
1 el Kaneel
-
1 handje Rozijnen
-
1 pakje Amandel spijsa 300 gram
-
Naar smaak Amandelschaafsel
Directions
Appel plaattaart met amandelspijs!
Poeh, wat waren wij enorm verrast toen de plaattaart met peer, parmaham en gorgonzola zo een enorme hit bleek te zijn! Natuurlijk wisten we wel dat dit een lekker recept was maar dat de Reel op Instagram meer dan 1,7 miljoen zou worden bekeken had niemand kunnen dromen! De plaattaartjes zijn sowieso populair. De plaattaart met aubergine en courgette bleek ook een topper te zijn. Dus ja.. u vraagt wij draaien. Hierbij dus een zoete variant.
Deze moest Mariëlla natuurlijk maken. Mariëlla is echt onze bakqueen. Op dit moment zit zij tijdelijk ergens anders omdat ze haar woning laat verbouwen. Ze heeft haar bakspullen niet meegenomen dus hele ingewikkelde taarten of muffins hoeven we niet te verwachten komende 2 maanden. Een plaattaart is lekker makkelijk, geen bakvorm die daar aan te pas komt. Omdat we beide gek zijn op appels met kaneel hebben we een soort appeltaartje gemaakt op de plaattaart. Alleen appels is een beetje saai dus op de bodem van dit bladerdeegje ligt een mooi laag met amandelspijs. Dit kun je gewoon kant en klaar komen bij de supermarkt. Zo blijft deze makkelijke plaattaart ook echt makkelijk 😉
Appeltjes schillen en mengen met kaneel, klein beetje citroensap en rozijnen en je hebt een heerlijke vulling. Leg de appeltjes mooi neer op de bladerdeeg met amandelspijs en top dit af met heerlijk amandelschaafsel. Eventjes in de oven en je hebt een heerlijk, makkelijk taartje! Op ons Instagram kanaal kun je ook een Reels filmpje vinden hiervan.
Tip! Je kunt ook peertjes gebruiken of een andere vrucht. Zelf vinden wij appels of peren wel het lekkerst met amandelspijs.
Wanneer zet jij deze appel plaattaart met amandelspijs op tafel?
Steps
1
Done
10 minuten
|
SchillenSchil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in plakjes. |
2
Done
2 minuten
|
MengenMeng nu de appeltjes met het citroensap, kaneel en rozijnen. |
3
Done
2 minuten
|
BladerdeegRol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. |
4
Done
2 minuten
|
AmandelspijsMeng het amandelspijs met een klein beetje water (1 el) zo kneed je het wat makkelijker los. |
5
Done
|
AppelsLeg nu de appeltjes netjes op het amandelspijs. Mocht je rozijnen over hebben kun je deze er nog later overheen doen. |
6
Done
15 minuten
|
OvenStop de plaattaart in de oven op 180 graden voor ongeveer 15 minuten. Het bladerdeeg mag mooi goudbruin zijn. |