0 0
Appel plaattaart met amandelspijs

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1x Rol bladerdeeg
3 Appels
2 el Citroensap
1 el Kaneel
1 handje Rozijnen
1 pakje Amandel spijs a 300 gram
Naar smaak Amandelschaafsel

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Appel plaattaart met amandelspijs

De makkelijkste appeltaart!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Appel plaattaart met amandelspijs!

Poeh, wat waren wij enorm verrast toen de plaattaart met peer, parmaham en gorgonzola zo een enorme hit bleek te zijn! Natuurlijk wisten we wel dat dit een lekker recept was maar dat de Reel op Instagram meer dan 1,7 miljoen zou worden bekeken had niemand kunnen dromen! De plaattaartjes zijn sowieso populair. De plaattaart met aubergine en courgette bleek ook een topper te zijn. Dus ja.. u vraagt wij draaien. Hierbij dus een zoete variant.

Deze moest Mariëlla natuurlijk maken. Mariëlla is echt onze bakqueen. Op dit moment zit zij tijdelijk ergens anders omdat ze haar woning laat verbouwen. Ze heeft haar bakspullen niet meegenomen dus hele ingewikkelde taarten of muffins hoeven we niet te verwachten komende 2 maanden. Een plaattaart is lekker makkelijk, geen bakvorm die daar aan te pas komt. Omdat we beide gek zijn op appels met kaneel hebben we een soort appeltaartje gemaakt op de plaattaart. Alleen appels is een beetje saai dus op de bodem van dit bladerdeegje ligt een mooi laag met amandelspijs. Dit kun je gewoon kant en klaar komen bij de supermarkt. Zo blijft deze makkelijke plaattaart ook echt makkelijk 😉

Appeltjes schillen en mengen met kaneel, klein beetje citroensap en rozijnen en je hebt een heerlijke vulling. Leg de appeltjes mooi neer op de bladerdeeg met amandelspijs en top dit af met heerlijk amandelschaafsel. Eventjes in de oven en je hebt een heerlijk, makkelijk taartje! Op ons Instagram kanaal kun je ook een Reels filmpje vinden hiervan.

Tip! Je kunt ook peertjes gebruiken of een andere vrucht. Zelf vinden wij appels of peren wel het lekkerst met amandelspijs.

Wanneer zet jij deze appel plaattaart met amandelspijs op tafel?

Steps

1
Done
10 minuten

Schillen

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in plakjes.

2
Done
2 minuten

Mengen

Meng nu de appeltjes met het citroensap, kaneel en rozijnen.

3
Done
2 minuten

Bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier.

4
Done
2 minuten

Amandelspijs

Meng het amandelspijs met een klein beetje water (1 el) zo kneed je het wat makkelijker los.
Druk nu het amandelspijs op de rol bladerdeeg. Zorg dat overal iets zit.

5
Done

Appels

Leg nu de appeltjes netjes op het amandelspijs. Mocht je rozijnen over hebben kun je deze er nog later overheen doen.
Bestrooi met amandelschaafsel.

6
Done
15 minuten

Oven

Stop de plaattaart in de oven op 180 graden voor ongeveer 15 minuten. Het bladerdeeg mag mooi goudbruin zijn.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bruschetta
previous
Bruschetta cime di rapa
Gepaneerde venkel
next
krokante venkel schnitzel
Bruschetta
previous
Bruschetta cime di rapa
Gepaneerde venkel
next
krokante venkel schnitzel

Add Your Comment