Ingredients
-
1 Rol bladerdeeg
-
3 grote Appel
-
200 gram Mascarpone
-
2 eetlepel Poedersuiker
-
Van 2 citroen citroenrasp
-
2 eetlepel Citroensap
-
3 eetlepel Pistache nootjesOf amandel schaafsel
-
1 eieren
Directions
Appel plaattaart met mascarpone!
Dit heerlijke appelgebakje heeft José laatst gemaakt omdat de kindjes gezellig kwamen eten. Aangezien ik niet zo heel veel tijd had besloot ik een snel nagerechtje te maken. Het was heerlijk dus deze appel plaattaart met mascarpone wil je zeker een keer maken. Ohh wat is deze lekker en wat nog lekkerder is dat deze smulpartij ook nog eens snel klaar is. We gaan weer lekker aan de slag met bladerdeeg. Tja die rollen hebben we altijd wel in huis. We dachten namelijk dat we een vierkante versie hadden gekocht. Maar wat bleek dit was een ronde vorm en eigenlijk nog leuker om dit taartje ermee te maken.
Eigenlijk is het heel simpel. Je mengt de mascarpone met een eetlepel poedersuiker samen een met de rasp van citroen en twee eetlepels citroensap. Vervolgens wordt de bodem ingesmeerd en daarna bedekt met dunne appelschijfjes. De rand van de taart vouwen we iets om en krijgt een laagje van geklutst ei.
We eindigen met gehakte pistache nootjes. Het plan was om wat amandelschaafsel te gebruiken maar die was op. Even afbakken en klaar is Kees!
Inmiddels hebben we al de meest heerlijke bladerdeeg appel variaties gemaakt. Krijg je veel visite en niet veel tijd tijd om iets te maken dan ga je voor appel plaattaart met amandelspijs. Lekkere simpel en het resultaat is altijd fantastisch. José maak je super blij met gevulde appelbollen. Deze heeft ze ooit in een Lochem gegeten en werkelijk het allerlekkerste ever. Mini appel galette’s geheel op de Franse manier. Oké een huis tuin en keuken taartjes is onze gezondere appeltaart. Hier mag je gewoon een extra groot stuk van. Wanneer je appel intikt op de website dan weten we zeker dat je nog veel meer lekkers vindt.
Kijk ook eens bij de Kokende Zussen, die hebben ook de lekkerste recepten!
Steps
1
Done
3 minuten
|
AppelSchil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. |
2
Done
1 minuut
|
Mascarpone citroen poedersuikerMeng de mascarpone met de rasp van een citroen, 2 eetlepel citroensap en een eetlepel poedersuiker. |
3
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200°. |
4
Done
|
BladerdeegRol de bladerdeeg uit. |
5
Done
25-30 minuten
|
OvenLeg de taart met het bakpapier op een bakblik. |
6
Done
|
ServerenServeer met extra poedersuiker. |