Ingredients
-
1 1x recept voor cinnamonbuns
-
2 Appels
-
50 gr Botergesmolten
-
1 el Kaneel
-
3 el Donkere basterd suiker
-
Halve citroen Citroensap
-
2 handjes Rozijnen
Directions
Appeltaart cinnamonbuns!
Heb je nog veel appels liggen? Ik (Mariëlla) heb dat regelmatig. Zo een zak appels is soms net wat te veel. Wat ik er dan mee doe? Bakken! Ik ben gek op appel baksels en zo zijn deze heerlijke cinnamonbuns ontstaan. Deze klassieke kaneelbroodjes zijn mega populair in America en ook op onze site is het een echte Crew-Favorite!
Gebruik daarom voor de basis dit recept. De vulling staat hieronder beschreven.
Ga jij dit heerlijke ontbijtje ook maken?
Steps
1
Done
1 uur
|
Deeg makenMaak een keer het deeg voor de cinnamonrolls en laat een uurtje rijzen op een warme plek. De oven op 35 graden zetten is een goede optie als rijskastje. |
2
Done
2 minuten
|
RollenPak de deeg bal en rol deze uit tot een vierkante lap. Zorg dat er goed bloem op je werkblad zit zodat de lap niet vast plak. |
3
Done
5 minuten
|
Boter verwarmenVerwam de boter op een vuurtje zodat je wat geklaarde boter krijgt. Zet apart. |
4
Done
5 minuten
|
SchillenSchil de appels en snijd deze in kleine stukes. Giet er wat citroensap over en voeg de kaneel, suiker en rozijnen toe. |
5
Done
3 minuten
|
VullenSmeer de boter met een kwastje over de lap deeg. Leg daarna het appel mengsel neer zodat overal wat zit. |
6
Done
3 minuten
|
Rollen en snijdenRol de lap deeg op. Snijd daarna met een scherp mes de rolls ervan. Ze mogen zo een 5 cm breed worden. |
7
Done
20 minuten
|
OvenBak de cinnamonrolls in een over op 190 graden voor 20 minuten. |