0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 1x recept voor cinnamonbuns
2 Appels
50 gr Boter gesmolten
1 el Kaneel
3 el Donkere basterd suiker
Halve citroen Citroensap
2 handjes Rozijnen

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Appeltaart cinnamonbuns

Appeltaart cinnamonbuns

De lekkerste kaneelbroodjes met een twist!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Appeltaart cinnamonbuns!

Heb je nog veel appels liggen? Ik (Mariëlla) heb dat regelmatig. Zo een zak appels is soms net wat te veel. Wat ik er dan mee doe? Bakken! Ik ben gek op appel baksels en zo zijn deze heerlijke cinnamonbuns ontstaan. Deze klassieke kaneelbroodjes zijn mega populair in America en ook op onze site is het een echte Crew-Favorite!

Gebruik daarom voor de basis dit recept. De vulling staat hieronder beschreven.

Ga jij dit heerlijke ontbijtje ook maken?

 

Steps

1
Done
1 uur

Deeg maken

Maak een keer het deeg voor de cinnamonrolls en laat een uurtje rijzen op een warme plek. De oven op 35 graden zetten is een goede optie als rijskastje.

2
Done
2 minuten

Rollen

Pak de deeg bal en rol deze uit tot een vierkante lap. Zorg dat er goed bloem op je werkblad zit zodat de lap niet vast plak.
Verwarm daarna de oven voor op 190 graden.

3
Done
5 minuten

Boter verwarmen

Verwam de boter op een vuurtje zodat je wat geklaarde boter krijgt. Zet apart.

4
Done
5 minuten

Schillen

Schil de appels en snijd deze in kleine stukes. Giet er wat citroensap over en voeg de kaneel, suiker en rozijnen toe.

5
Done
3 minuten

Vullen

Smeer de boter met een kwastje over de lap deeg. Leg daarna het appel mengsel neer zodat overal wat zit.

6
Done
3 minuten

Rollen en snijden

Rol de lap deeg op. Snijd daarna met een scherp mes de rolls ervan. Ze mogen zo een 5 cm breed worden.
Leg de rolls in een ovenschaal met bakpapier.

7
Done
20 minuten

Oven

Bak de cinnamonrolls in een over op 190 graden voor 20 minuten.
Wij vinden de broodjes het lekkerst wanneer ze net uit de oven komen. Je kunt ze ook laten nog eens opwarmen in de oven.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Scrambled eggs
previous
De perfecte scrambled eggs
Aubergine lasagne rolletjes
next
Gevulde lasagne vellen cannelloni
Scrambled eggs
previous
De perfecte scrambled eggs
Aubergine lasagne rolletjes
next
Gevulde lasagne vellen cannelloni

Add Your Comment