Ingredients
-
Basisrecept pasta saus
-
Recept arancini
-
Aubergine
-
1 bol MozzarellaRicotta salata heeft onze voorkeur
-
Paar draaien Grof gemalen peper
-
Directions
Arancini alla Norma!
Oh wat zijn wij dol op Arancini.
Ik (José) weet nog heel goed wanneer ik mijn allereerste arancini at. In 1994 een jaar na ons trouwen reden we met de auto naar Sicilië, een enorm eind maar helemaal verliefd zijn 2500 km peanuts. In het Zuiden van Italië namen we de veerboot naar Messina en daar at ik mijn eerste arancini.
Deze kennismaking was al hemels, nog niet wetende wat voor lekkers dit Siciliaanse eiland te bieden had.
Ben jij nog niet op Sicilië geweest? Dan is ons advies …. gaan. Qua eten; the best, aller vriendelijkste bevolking, en natuurlijk heel veel pracht en praal te zien. Het kan wel warm zijn in de zomer. En ga je met de auto pas op in de steden, ze hebben hun eigen regels in het verkeer.
We dwalen af, voor mijn lieve nichtje Nunzia die geen vlees eet heb ik een vegetarische versie bedacht, gebaseerd op pasta alla Norma, een arancini alla Norma
De risotto heeft de rode basis saus, gevuld met aubergine en bij voorkeur ricotta salata. Helaas had ik dat niet dus buffelmozzarella gebruikt.
Gebruik voor deze arancini de basis tomaten saus.
En het recept voor onze arancini.
Steps
1
Done
30 minuten.
|
BasissausMaak een half recept van onze basis saus klik op link in verhaal) |
2
Done
1 dag
|
AranciniMaak ons recept voor arancini (link in verhaal) |
3
Done
30 minuten
|
AubergineSchil, snijd in plakken en zout de plakken. |
4
Done
1 minuut
|
KaasSnijd de mozzarella in stukjes. |
5
Done
5 minuten
|
VullenVul de ballen met beetje stukjes aubergine, kaas, en als het lukt wat extra rode saus. Druk de bal dicht en rond. |