0 0
Arancini alla Norma

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Basisrecept pasta saus
Recept arancini
Aubergine
1 bol Mozzarella Ricotta salata heeft onze voorkeur
Paar draaien Grof gemalen peper

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Arancini alla Norma

Een vegetarische arancini alla Norma

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Basisrecept pasta saus

  • Recept arancini

Directions

Share

Arancini alla Norma!

Oh wat zijn wij dol op Arancini.

Ik (José) weet nog heel goed wanneer ik mijn allereerste arancini at. In 1994 een jaar na ons trouwen reden we met de auto naar Sicilië, een enorm eind maar helemaal verliefd zijn 2500 km peanuts. In het Zuiden van Italië namen we de veerboot naar Messina en daar at ik mijn eerste arancini.

Deze kennismaking was al hemels, nog niet wetende wat voor lekkers dit Siciliaanse eiland te bieden had.
Ben jij nog niet op Sicilië geweest? Dan is ons advies …. gaan. Qua eten; the best, aller vriendelijkste bevolking, en natuurlijk heel veel pracht en praal te zien. Het kan wel warm zijn in de zomer. En ga je met de auto pas op in de steden, ze hebben hun eigen regels in het verkeer.

We dwalen af, voor mijn lieve nichtje Nunzia die geen vlees eet heb ik een vegetarische versie bedacht, gebaseerd op pasta alla Norma.

De risotto heeft de rode basis saus, gevuld met aubergine en bij voorkeur ricotta salata. Helaas had ik dat niet dus buffelmozzarella gebruikt.

Gebruik voor deze arancini de basis tomaten saus. 

En het recept voor onze arancini.

 

Steps

1
Done
30 minuten.

Basissaus

Maak een half recept van onze basis saus klik op link in verhaal)
Je hebt saus over maar dat is lekker voor de pasta.

2
Done
1 dag

Arancini

Maak ons recept voor arancini (link in verhaal)
Wanneer de risotto gekookt is roer kaas, boter en wat rode saus door de rijst.

3
Done
30 minuten

Aubergine

Schil, snijd in plakken en zout de plakken.
Laat dit 30 minuten staan en spoel af en bak in de olijfolie aan beide kanten. Zet klaar.

4
Done
1 minuut

Kaas

Snijd de mozzarella in stukjes.

5
Done
5 minuten

Vullen

Vul de ballen met beetje stukjes aubergine, kaas, en als het lukt wat extra rode saus. Druk de bal dicht en rond.
Door de bloem, ei en paneren zoals in arancini recept.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Romige kip met venkel
previous
Romige kip met venkel en doperwtjes
next
Groenten Tajine
Romige kip met venkel
previous
Romige kip met venkel en doperwtjes
next
Groenten Tajine

Add Your Comment