1 0
Arancini uit Catania

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Basis recept voor risotto
1 X recept nonna's ragu saus met doperwtjes
extra
voor de gele rijst Saffraan
1 bol , jonge kaas mag ook Buffalo mozzarella
100 gram Bloem
200 gram Paneermeel
3 eieren
halve theelepel Zout
1,5 liter Zonnebloem olie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Arancini uit Catania

Deze arancini in de vorm van een kegel komt uit Catania

Cuisine:

Ingredients

  • extra

Directions

Share

Arancini uit Catania.

Als je ooit op Sicilië bent geweest dan heb je deze heerlijke snack vast gegeten. De arancini  uit Catania is namelijk het allerlekkerste streetfood dat we ooit gegeten hebben. De eerste keer dat Jo ze at was op de boot naar Sicilië en nu hebben we het over ruim 29 jaar. Dat hapje was een voorbode voor al het lekkere eten dat we deze vakantie zou eten. Nouja vakantie.. Twee weken Sicilië voor het eerst van je leven als pas getrouwd stel en dan alle familie langs. Niet even voor een koffietje maar overal en elke avond de hele Siciliaanse keuken op je bord is best hard werken.

Ohh wat was dat een feestje en de arancine is wel een van de favorieten. In heel Sicilië vind je ze, vaak als ronde vorm. De naam arancini betekend dan ook kleine sinaasappel, en de ronde gefrituurde rijstbal lijkt er op. In Catania de geboortestad van mijn man Mario hebben een vorm van een kegel. Catania grenst ook aan de vulkaan Etna en daarom wat puntig.

De heerlijke rijstballen zijn gemaakt van risotto rijst. Vaak wordt er saffraan aan toegevoegd voor de prachtige gele kleur. De vulling is veelal met een ragu van vlees en tomatensaus. Natuurlijk gaat er wat kaas in het midden, zodat na het frituren je een hapje rijst, saus en gesmolten kaas eet. Kun je er al iets bij voorstellen?

De kegeltjes zijn een beetje lastig om met de hand te maken. Gelukkig heb ik jaren geleden een arancinotto gekregen van mijn Italiaanse zwager. Dit een super handig vormpje om hiervoor te gebruiken. Inmiddels heeft Mariëlla er weer een van mij gekregen. Wil je ze een keer maken, maak dan de ronde. Met een hand rijst waar je een kuiltje in maakt, vult en daarna weer dichtsmeert met rijst is zelf prima te doen. De smaak is het zelfde!

Hier vind je het basis recept voor risotto en Nonna’s ragu saus met doperwtjes.

Wil je snelle risotto bitterbalen maken dat kan ook, of de risotto ballen met salami en proscuitto.

 

Steps

1
Done

risotto

Kook de risotto rijst ongeveer 17 minuten in 1,2 liter gezouten water met bouillonblokje tot dat bijna al het water is opgenomen.
Wanneer je gele rijst wil los je 15 safraandraadjes op in beetje koud water en voeg je dit toe wannneer de rijst hebt aangebakken.
Roer na het kookproces de geraspte kaas en boter door.
Laat dit een nacht afkoelen.

2
Done

Saus maken.

Maak het recept nonna's ragu saus met doperwtjes.(link in verhaal)
Je hebt wel veel te veel, maar vries deze lekker in bakjes in voor de pasta.

3
Done

Balletjes maken

Wanneer de risotto flink is afgekoeld kun de de ballen gaan vullen.
Zet klaar:
een bakje bloem
een bakje paneermeel
een bakje saus
een bakje met gesneden mozzarella
een bakje met geklutst ei incl wat zout.
Neem een paar eetlepels rijst in de handpalm, druk hier met je duim een kuiltje in en vul dit met saus en kaas. schep er wat rijst op en kneed tot een bal.
Rol de ballen eerst door de bloem, daarna door het ei en eindig met paneermeel.

4
Done
5-7 minuten

Frituren

Frituur deze in zonnebloemolie.
Ongeveer drie tegelijk ongeveer 5 tot 7 minuten. Laat ze niet al te hard gaan, anders worden ze te donker.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tiramonchou taart met kersen
next
Tiramisu tompouce
previous
Tiramonchou taart met kersen
next
Tiramisu tompouce

Add Your Comment