Ingredients
-
Basis recept voor risotto
-
1 X recept nonna's ragu saus met doperwtjes
-
extra
-
voor de gele rijst Saffraan
-
1 bol , jonge kaas mag ook Buffalo mozzarella
-
100 gram Bloem
-
200 gram Paneermeel
-
3 eieren
-
halve theelepel Zout
-
1,5 liter Zonnebloem olie
Directions
Arancini uit Catania.
Als je ooit op Sicilië bent geweest dan heb je deze heerlijke snack vast gegeten. De arancini uit Catania is namelijk het allerlekkerste streetfood dat we ooit gegeten hebben. De eerste keer dat Jo ze at was op de boot naar Sicilië en nu hebben we het over ruim 29 jaar. Dat hapje was een voorbode voor al het lekkere eten dat we deze vakantie zou eten. Nouja vakantie.. Twee weken Sicilië voor het eerst van je leven als pas getrouwd stel en dan alle familie langs. Niet even voor een koffietje maar overal en elke avond de hele Siciliaanse keuken op je bord is best hard werken.
Ohh wat was dat een feestje en de arancine is wel een van de favorieten. In heel Sicilië vind je ze, vaak als ronde vorm. De naam arancini betekend dan ook kleine sinaasappel, en de ronde gefrituurde rijstbal lijkt er op. In Catania de geboortestad van mijn man Mario hebben een vorm van een kegel. Catania grenst ook aan de vulkaan Etna en daarom wat puntig.
De heerlijke rijstballen zijn gemaakt van risotto rijst. Vaak wordt er saffraan aan toegevoegd voor de prachtige gele kleur. De vulling is veelal met een ragu van vlees en tomatensaus. Natuurlijk gaat er wat kaas in het midden, zodat na het frituren je een hapje rijst, saus en gesmolten kaas eet. Kun je er al iets bij voorstellen?
De kegeltjes zijn een beetje lastig om met de hand te maken. Gelukkig heb ik jaren geleden een arancinotto gekregen van mijn Italiaanse zwager. Dit een super handig vormpje om hiervoor te gebruiken. Inmiddels heeft Mariëlla er weer een van mij gekregen. Wil je ze een keer maken, maak dan de ronde. Met een hand rijst waar je een kuiltje in maakt, vult en daarna weer dichtsmeert met rijst is zelf prima te doen. De smaak is het zelfde!
Hier vind je het basis recept voor risotto en Nonna’s ragu saus met doperwtjes.
Wil je snelle risotto bitterbalen maken dat kan ook, of de risotto ballen met salami en proscuitto.
Steps
1
Done
|
risottoKook de risotto rijst ongeveer 17 minuten in 1,2 liter gezouten water met bouillonblokje tot dat bijna al het water is opgenomen. |
2
Done
|
Saus maken.Maak het recept nonna's ragu saus met doperwtjes.(link in verhaal) |
3
Done
|
Balletjes makenWanneer de risotto flink is afgekoeld kun de de ballen gaan vullen. |
4
Done
5-7 minuten
|
FriturenFrituur deze in zonnebloemolie. |