Ingredients
-
Gevulde Artisjok
-
2 Artisjokken
-
Halve Citroen
-
Halve bos Platte peterselie
-
1 grote teen knoflook
-
2 eetlepel Paneermeel
-
75 gr geraspte Parmezaanse kaas
-
Scheutje Olijfolie
-
Artisjok in water gekookt
-
2 Artisjokken
-
Halve Citroen
-
1 eetlepel Zout
-
Dressing 1
-
50 ml Olijfolie
-
1 theelepel Dyon mosterd
-
Van 1/4 citroen Citroensap
-
Naar smaak zout en peper
-
Dressing 2
-
50 ml Olijfolie
-
1 eetlepel balsamico crema
-
Naar smaak zout en peper
-
Dressing 3
-
50 ml Olijfolie
-
1 eetlepel Kappertjes
-
Halve theelepel Dyon mosterd
-
1 eetlepel Pistache notenFijngehakt
Directions
Artisjok op 3 manieren!
Artisjokken liggen niet in elke winkel, maar gelukkig vinden we ze in Amsterdam wel iets vaker. Tja en elke keer wanneer we ze tegen komen dan nemen we de artisjokken mee. Artisjokken kun je namelijk op verschillende manieren bereiden.
Wij hopen dat veel meer mensen deze prachtige groente gaan proberen. Verward ze niet met de mooie artisjokbloem die je soms in de vaas ziet staan. Deze zijn niet eetbaar helaas!
Onze eerste artisjok hebben we gevuld met kaas, peterselie, knoflook, paneermeel en citroen. Deze manier van bereiden hebben we geleerd van onze Siciliaanse Nonna. Klik hier voor dit recept.
De tweede artisjok hebben we gekookt in water met zout en citroen. Het citroen zorgt ervoor dat de kleur mooi groen blijft en het geeft het geheel een frisse smaak. Dit is meer een Franse manier van eten en ook Nederlanders eten ze vaak op deze manier gedoopt in een lekkere dressing.
Wij hebben er drie dressings bjj gemaakt.
Dit vinden wij een gezellige manier om te eten met vrienden lekker de blaadjes er af trekken dan in een dressing te dopen en met je tanden het blaadje af krabben.
De derde manier is om na een iets kortere kooktijd in citroen en water ze te halveren en het haar/hooi eruit te halen, heerlijk in te smeren en dan even te grillen.
Wil je nog meer lekkers maken met Artisjok. Check dan de Skinny Spinazie Artisjok dip, of de pasta carbonara met artisjok.
Steps
1
Done
1 uur
|
Gevulde artisjokMaak deze artisjok met het recept die je hierboven kunt vinden. Je kunt ook zoeken op 'gevulde artisjok'. |
2
Done
45 minuten
|
Artisjok met dipSnijd de stengel bij het hart af. Was de on artisjok onder stromend water. Kook de artisjok in gezouten water met halve citroen. Ongeveer 45 minuten. Je kunt de kooktijd versnellen door een stoompan te gebruiken. De kooktijden zijn verschillend omdat ook de grootte van een artisjok kan verschillen. |
3
Done
|
ServerenServeer deze artisjok met een dressing wij hebben drie soorten. Je maakt de dressing door de ingrediënten door elkaar te mixen. |
4
Done
45 minuten
|
Gegrilde Artisjok 3Snijd het hart van de artisjok. Maak de artisjok goed schoon onder stromend water en kook deze in water met eetlepel zout en halve citroen. Dit duurt ongeveer 25 minuten, afhankelijk van de grootte van de artisjok. Een stoompan kan dit proces versnellen. Haal de artisjokken uit het water (Wanneer de blaadjes los zitten is de artisjok gaar) laat deze afkoelen en snijd doormidden. |
5
Done
|
ServerenNa het grillen schenk je er wat dressing over. |