0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Gevulde Artisjok
2 Artisjokken
Halve Citroen
Halve bos Platte peterselie
1 grote teen knoflook
2 eetlepel Paneermeel
75 gr geraspte Parmezaanse kaas
Scheutje Olijfolie
Artisjok in water gekookt
2 Artisjokken
Halve Citroen
1 eetlepel Zout
Dressing 1
50 ml Olijfolie
1 theelepel Dyon mosterd
Van 1/4 citroen Citroensap
Naar smaak zout en peper
Dressing 2
50 ml Olijfolie
1 eetlepel balsamico crema
Naar smaak zout en peper
Dressing 3
50 ml Olijfolie
1 eetlepel Kappertjes
Halve theelepel Dyon mosterd
1 eetlepel Pistache noten Fijngehakt
Artisjok op 3 manieren

Artisjok op 3 manieren

Maak jij wel eens een artisjok!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Gevulde Artisjok

  • Artisjok in water gekookt

  • Dressing 1

  • Dressing 2

  • Dressing 3

Directions

Share

Artisjok op 3 manieren!

Artisjokken liggen niet in elke winkel, maar gelukkig vinden we ze in Amsterdam wel iets vaker. Tja en elke keer wanneer we ze tegen komen dan nemen we de artisjokken mee. Artisjokken kun je namelijk op verschillende manieren bereiden.

Wij hopen dat veel meer mensen deze prachtige groente gaan proberen. Verward ze niet met de mooie artisjokbloem die je soms in de vaas ziet staan. Deze zijn niet eetbaar helaas!

Onze eerste artisjok hebben we gevuld met kaas, peterselie, knoflook, paneermeel en citroen. Deze manier van bereiden hebben we geleerd van onze Siciliaanse Nonna. Klik hier voor dit recept.

De tweede artisjok hebben we gekookt in water met zout en citroen. Het citroen zorgt ervoor dat de kleur mooi groen blijft en het geeft het geheel een frisse smaak. Dit is meer een Franse manier van eten en ook Nederlanders eten ze vaak op deze manier gedoopt in een lekkere dressing.

Wij hebben er drie dressings bjj gemaakt.

Dit vinden wij een gezellige manier om te eten met vrienden lekker de blaadjes er af trekken dan in een dressing te dopen en met je tanden het blaadje af krabben.

De derde manier is om na een iets kortere kooktijd in citroen en water ze te halveren en het haar/hooi eruit te halen, heerlijk in te smeren en dan even te grillen.

Wil je nog meer lekkers maken met Artisjok. Check dan de Skinny Spinazie Artisjok dip, of de pasta carbonara met artisjok.

 

Steps

1
Done
1 uur

Gevulde artisjok

Maak deze artisjok met het recept die je hierboven kunt vinden. Je kunt ook zoeken op 'gevulde artisjok'.

2
Done
45 minuten

Artisjok met dip

Snijd de stengel bij het hart af. Was de on artisjok onder stromend water. Kook de artisjok in gezouten water met halve citroen. Ongeveer 45 minuten. Je kunt de kooktijd versnellen door een stoompan te gebruiken. De kooktijden zijn verschillend omdat ook de grootte van een artisjok kan verschillen.
Je kunt er van uitgaan wanneer je de blaadjes heel makkelijk los kan trekken dat de artisjok gaar is. Schep de artisjok uit het kook water.

3
Done

Serveren

Serveer deze artisjok met een dressing wij hebben drie soorten. Je maakt de dressing door de ingrediënten door elkaar te mixen.

4
Done
45 minuten

Gegrilde Artisjok 3

Snijd het hart van de artisjok. Maak de artisjok goed schoon onder stromend water en kook deze in water met eetlepel zout en halve citroen. Dit duurt ongeveer 25 minuten, afhankelijk van de grootte van de artisjok. Een stoompan kan dit proces versnellen. Haal de artisjokken uit het water (Wanneer de blaadjes los zitten is de artisjok gaar) laat deze afkoelen en snijd doormidden.
Verwijder het hooi uit het midden van de artisjok. Dit is het harige deel dit is niet om te eten. Smeer de artisjok in met olijf olie en grill op de barbecue of grillpan.

5
Done

Serveren

Na het grillen schenk je er wat dressing over.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tulpen pasta
previous
Tulpen pasta
smeuïg bananen notenbrood
next
Smeuïg bananen notenbrood
Tulpen pasta
previous
Tulpen pasta
smeuïg bananen notenbrood
next
Smeuïg bananen notenbrood

Add Your Comment