0 0
Asperge courgette soep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
5 stuks Witte asperge
1 courgette
2 blokjes groenten bouillon Of zelf maken met asperge schillen
1 Uien
van 1 limoen Limoen sap
naar smaak Zout
1 knoflook
1eetlepel Kerriepoeder
Paar takjes Peterselie
Zoveel je wilt Croutons
Flinke scheut Olijfolie
50 gram parmaham

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Asperge courgette soep

Asperge samen met courgette

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Asperge courgette soep

Er zijn vele recepten met asperges. Wij hebben deze week al een heerlijk asperge taartje gemaakt en een prachtige salade met geroosterde gegrilde asperges en courgette .

Omdat er nog een paar asperges over waren en ook nog een courgette hadden we er een soepje van gemaakt. Als echte soepliefhebber‘s hebben we de asperge en courgette geroosterd in de oven en met een zelfgemaakte bouillon van de aspergerge schillen ontwikkelde we een verrukkelijke soep.

Courgette  kan van nature een beetje lafjes zijn dus je moet er wel iets mee doen. Met limoensap en kerriepoeder hebben we er een fantastisch soepje van gemaakt lekker met verse croutons.

Voor  de liefhebber die vdie graag nog een ander krokantje wil hebben we er een gebakken proscuitto bij gedaan. Je kunt dus geheel vegetarisch eten maar ook met wat Parmaham.

Maak een bouillon van de asperges schillen. Je kunt ook natuurlijk bouillon blokjes gebruiken.

Een uitvinding zijn de klant en klaar vers pakketten in de supermarkt. Ideaal om een grote pan soep te maken. Ook vind je voor gesneden bekers met de lekkerste combinaties. Ideaal als je zelf geen inspiratie hebt maar ze zijn nogal overpriced. Kijk maar eens wat er in deze bekers zit, loop dan direct door de groenten afdeling en koop alle ingrediënten. Waarschijnlijk ben je net zo duur uit en heb je in plaats van een portie een pan vol. Okeee je moet wel zelf snijden. Vries het in zakjes in om ruimte te besparen in de vriezer. Warm het zakje op in heet water en voila je eigen gemaakt soep voor elke moment van de dag!

Wil je nog een lekker soepje maken. Maak eens een asperge courgette soep, bloemkool-kerrie soep. De Italiaanse minestrone soep of speciale linzen soep die je met Oud & Nieuw eet. Pittige geroosterde pompoensoep verwarmt je hard.

 

Steps

1
Done

Asperge bouillon

Maak een bouillon van de asperges schillen.Het recept kun je in de link hierboven vinden.
Je kunt ook natuurlijk bouillon blokjes gebruiken.

2
Done
5 minuten

Groenten

Schil de asperges en was de courgette. Snijd de courgette in stukjes. Snijd de asperge in vieren. Snijd de ui in vieren.pel een knoflookteen.
Doe dit samen in een ovenschaal, bakblik en besprenkel met olijf olie zout en peper. Voeg nog extra verse kruiden toe wanneer je die hebt in de koelkast.

3
Done
20 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 200°. Zet je bakblik met de groenten in de oven voor ongeveer 20 minuten. Roer halverwege even de groenten om.

4
Done
15 minuten

Koken

Voeg de geroosterde groenten bij de bouillon. Laat dit 15 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer met een staafmixer en wanneer je niet van grove stukjes in de soep wil schenk je de soep door een zeef.
Doe een eetlepel kerriepoeder door de soep en pers een limoen uit.
Roer dit door elkaar en proef of er nog iets nodig is. Extra zout of peper mag er altijd bij.

5
Done
10 minuten

Serveren

Serveer de soep met croutons, en eventueel een stukje Parmaham die je gebakken hebt in de oven op 200°(10 minuten).
Dit is een lekker krokant eentje maar hoeft niet per se.
Eventueel wat verse peterselie er overheen. Smakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Karamel koekjes
previous
Karamel koekjes
Cannoli Siciliani
next
Cannoli Siciliani
Karamel koekjes
previous
Karamel koekjes
Cannoli Siciliani
next
Cannoli Siciliani

Add Your Comment