Ingredients
-
5 stuks witte asperge
-
1 courgette
-
2 blokjes groentenbouillonOf zelf maken met asperge schillen
-
1 uien
-
van 1 limoen limoensap
-
naar smaak zout
-
1 knoflook
-
1eetlepel kerriepoeder
-
Paar takjes Peterselie
-
Zoveel je wilt croutons
-
Flinke scheut olijfolie
-
50 gram parmaham
Directions
Asperge courgette soep
Er zijn vele recepten met asperges. Wij hebben deze week al een heerlijk asperge taartje gemaakt en een prachtige salade met geroosterde gegrilde asperges en courgette .
Omdat er nog een paar asperges over waren en ook nog een courgette hadden we er een soepje van gemaakt. Als echte soepliefhebber‘s hebben we de asperge en courgette geroosterd in de oven en met een zelfgemaakte bouillon van de aspergerge schillen ontwikkelde we een verrukkelijke soep.
Courgette kan van nature een beetje lafjes zijn dus je moet er wel iets mee doen. Met limoensap en kerriepoeder hebben we er een fantastisch soepje van gemaakt lekker met verse croutons.
Voor de liefhebber die vdie graag nog een ander krokantje wil hebben we er een gebakken proscuitto bij gedaan. Je kunt dus geheel vegetarisch eten maar ook met wat Parmaham.
Maak een bouillon van de asperges schillen. Je kunt ook natuurlijk bouillon blokjes gebruiken.
Een uitvinding zijn de klant en klaar vers pakketten in de supermarkt. Ideaal om een grote pan soep te maken. Ook vind je voor gesneden bekers met de lekkerste combinaties. Ideaal als je zelf geen inspiratie hebt maar ze zijn nogal overpriced. Kijk maar eens wat er in deze bekers zit, loop dan direct door de groenten afdeling en koop alle ingrediënten. Waarschijnlijk ben je net zo duur uit en heb je in plaats van een portie een pan vol. Okeee je moet wel zelf snijden. Vries het in zakjes in om ruimte te besparen in de vriezer. Warm het zakje op in heet water en voila je eigen gemaakt soep voor elke moment van de dag!
Wil je nog een lekker soepje maken. Maak eens een asperge courgette soep, bloemkool-kerrie soep. De Italiaanse minestrone soep of speciale linzen soep die je met Oud & Nieuw eet. Pittige geroosterde pompoensoep verwarmt je hard.
Steps
1
Done
|
Asperge bouillonMaak een bouillon van de asperges schillen.Het recept kun je in de link hierboven vinden. |
2
Done
5 minuten
|
GroentenSchil de asperges en was de courgette. Snijd de courgette in stukjes. Snijd de asperge in vieren. Snijd de ui in vieren.pel een knoflookteen. |
3
Done
20 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 200°. Zet je bakblik met de groenten in de oven voor ongeveer 20 minuten. Roer halverwege even de groenten om. |
4
Done
15 minuten
|
KokenVoeg de geroosterde groenten bij de bouillon. Laat dit 15 minuten zachtjes doorkoken. |
5
Done
10 minuten
|
ServerenServeer de soep met croutons, en eventueel een stukje Parmaham die je gebakken hebt in de oven op 200°(10 minuten). |