Ingredients
-
1 Rol bladerdeeg
-
10 Groene asperges
-
10 kleine tomaatjes
-
150 gram GeitenkaasKamertemperatuur
-
100 gram GeitenkaasGeraspte
-
1 eieren
-
Naar smaak Zwarte peper
Directions
Asperge plaattaart met geitenkaas!
Naast dat wij dol zijn op het witte goud of terwijl de witte asperges zijn we de groene asperges echt niet vergeten. Laatst hadden we al een geweldige risotto met groene asperges . Vandaag maken we een fantastische asperge plaattaart met geitenkaas. Lekker simpel en met zoveel smaak. Geen Italiaanse kazen dit maar heerlijke geitenkaas van Hollandse bodem. We hadden nog de romige zachte geitenkaas van @bettinakaas en een stukje geitenkaas om te raspen van @henriwillig. Aan de slag ermee.
Rol het bladerdeeg uit prak met een vork de geiten kaasblokjes over de bodem van het deeg. O ja vergeet niet met een vorkje wat gaatjes te prikken voor een extra luchtige bodem. Hier op leg je de groene gewassen asperges. Breek aan de onderkant het hardere deel eraf. Voorkoken is niet nodig ze garen in de oven. Naast de groene asperges mogen er er ook nog wat tomaatjes over een toppen we het af met een heerlijke harde geraspte geitenkaas. Even in de oven en smikkelen maar.
Groene asperges
In tegenstelling tot witte asperges groeien groene asperges boven de grond. Ze worden geoogst wanneer ze nog jong en mals zijn, voordat de toppen volledig ontwikkeld zijn. Hierdoor hebben groene asperges een groene kleur en een iets andere smaak dan witte asperges. Ze hebben een meer uitgesproken en kruidige smaak, en zijn over het algemeen iets zoeter en nootachtiger.
Groene asperges hebben ook een ander textuur dan witte asperges. Ze zijn dunner en hebben een zachtere schil, waardoor ze gemakkelijker te bereiden zijn. De onderste delen van de stelen kunnen soms wat vezelig zijn, dus het kan helpen om het houtachtige uiteinde af te snijden.
Groene asperges zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van dunne tot dikke stelen. Ze kunnen op verschillende manieren worden bereid, zoals grillen, roosteren, stomen, koken of bakken. Ze zijn veelzijdig en kunnen als bijgerecht worden geserveerd, worden verwerkt in salades, pasta’s, roerbakgerechten of zelfs als hoofdingrediënt in risotto’s of quiches.
Steps
1
Done
5 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 220° |
2
Done
1 minuut
|
BladerdeegRol het bladerdeeg uit en prik er met een vork gaatjes in. |
3
Done
|
GeitenkaasVerkruimel het geitenkaas over de bodem van het bladerdeeg. |
4
Done
|
Asperge tomaatWas de asperges. |
5
Done
25 minuten
|
OvenBak de plaattaart in een oven van 220°. Ongeveer 25 tot 30 minuten. |