0 0
Asperge plaattaart met geitenkaas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Rol bladerdeeg
10 Groene asperges
10 kleine tomaatjes
150 gram Geitenkaas Kamertemperatuur
100 gram Geitenkaas Geraspte
1 eieren
Naar smaak Zwarte peper

Asperge plaattaart met geitenkaas

Vergeet de groene asperge niet!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Asperge plaattaart met geitenkaas!

Naast dat wij dol zijn op het witte goud of terwijl de witte asperges zijn we de groene asperges echt niet vergeten. Laatst hadden we al een geweldige risotto met groene asperges . Vandaag maken we een fantastische asperge plaattaart met geitenkaas. Lekker simpel en met zoveel smaak. Geen Italiaanse kazen dit maar heerlijke geitenkaas van Hollandse bodem. We hadden nog de romige zachte geitenkaas van @bettinakaas en een stukje geitenkaas om te raspen van @henriwillig. Aan de slag ermee.

Rol het bladerdeeg uit prak met een vork de geiten kaasblokjes over de bodem van het deeg. O ja vergeet niet met een vorkje wat gaatjes te prikken voor een extra luchtige bodem. Hier op leg je de groene gewassen asperges. Breek aan de onderkant het hardere deel eraf. Voorkoken is niet nodig ze garen in de oven. Naast de groene asperges mogen er er ook nog wat tomaatjes over een toppen we het af met een heerlijke harde geraspte geitenkaas. Even in de oven en smikkelen maar.

Groene asperges

In tegenstelling tot witte asperges groeien groene asperges boven de grond. Ze worden geoogst wanneer ze nog jong en mals zijn, voordat de toppen volledig ontwikkeld zijn. Hierdoor hebben groene asperges een groene kleur en een iets andere smaak dan witte asperges. Ze hebben een meer uitgesproken en kruidige smaak, en zijn over het algemeen iets zoeter en nootachtiger.

Groene asperges hebben ook een ander textuur dan witte asperges. Ze zijn dunner en hebben een zachtere schil, waardoor ze gemakkelijker te bereiden zijn. De onderste delen van de stelen kunnen soms wat vezelig zijn, dus het kan helpen om het houtachtige uiteinde af te snijden.

Groene asperges zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van dunne tot dikke stelen. Ze kunnen op verschillende manieren worden bereid, zoals grillen, roosteren, stomen, koken of bakken. Ze zijn veelzijdig en kunnen als bijgerecht worden geserveerd, worden verwerkt in salades, pasta’s, roerbakgerechten of zelfs als hoofdingrediënt in risotto’s of quiches.

Steps

1
Done
5 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 220°

2
Done
1 minuut

Bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit en prik er met een vork gaatjes in.

3
Done

Geitenkaas

Verkruimel het geitenkaas over de bodem van het bladerdeeg.

4
Done

Asperge tomaat

Was de asperges.
Breek het harde stukje aan de onderkant van de asperges af.
Verdeel over de geitenkaas.
Halveer de tomaatjes en verdeel deze er ook over.
Eindig met wat zwarte peper uit de molen.

5
Done
25 minuten

Oven

Bak de plaattaart in een oven van 220°. Ongeveer 25 tot 30 minuten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Italiaanse witlof ham kaas
previous
Italiaanse witlof ham kaas
Risotto met groene asperges
next
Risotto met groene asperges
Italiaanse witlof ham kaas
previous
Italiaanse witlof ham kaas
Risotto met groene asperges
next
Risotto met groene asperges

Add Your Comment