Ingredients
-
12 Witte asperge
-
2 courgette
-
Zakje Veldsla
-
Tonnata saus
-
2 Tonijn in olie
-
3 Ansjovis filets
-
2eetlepel en extra voor presentatie Kappertjes
-
2 ( gekookte dooier) eieren
-
4 eetlepel Olijfolie
-
naar smaak Zwarte peper
-
2 eetlepel Citroensap
-
Scheutje Koud water
Directions
Asperge tonnato!
Wat zijn ze toch lekker, de mooie verse asperges die weer overal te koop zijn. De heerlijke variant met ham, en zalm staat hier regelmatig op tafel.
Vandaag maken we een verrukkelijke Asperge Tonnato. Wie kent het niet Vitello Tonnato. Een echte Italiaanse klassieker. Maar waarom niet die zalige saus over de asperges. Wij hebben het geprobeerd en helemaal goed gekeurd. De asperges zijn wel eerst even gekookt, maar daarna gegrild net zoals al de courgette.
De tonnato saus is echt makelijk om te maken, en maakt je salade helemaal af!
Wij kregen deze heerlijke asperges van het Nederlands Asperge centrum uit Limburg!
Natuurlijk hebben we nog veel lekkers ermee gemaakt zoals een verrukkelijk broodje asperge met guacamole
Steps
1
Done
18 minuten
|
AspergesKook de asperges. |
2
Done
2 minuten
|
EiKook de 2 eieren. Je gebruikt straks alleen de dooier voor de saus. |
3
Done
10 minuten
|
CourgetteWas de courgette, en schil in dunne plakjes. Met een kaasschaaf gaat dit fantastisch. |
4
Done
5 minuten
|
Tonnato sausPureer de tonijn, ansjovis, schoongespoelde kappertjes, en eidooiers van hard gekookt ei met staafmixer. Roer er de olijfolie en wat citroensap door. Je saus zal een beetje dik zijn. Voeg nu kleine beetjes water toe dan zal de saus vloeibaar worden. Bepaal zelf hoe dik je het wilt. |
5
Done
3 minuten
|
ServerenServeer de asperges samen met de courgette reepjes op een bedje van veldsla. Daarover wat saus met wat extra schoon gespoelde kappertjes. |