0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
12 Witte asperge
2 Courgette
Zakje Veldsla
Tonnata saus
2 Tonijn in olie
3 Ansjovis filets
2eetlepel en extra voor presentatie Kappertjes
2 ( gekookte dooier) Eieren
4 eetlepel Olijfolie
naar smaak Zwarte peper
2 eetlepel Citroensap
Scheutje Koud water

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Asperge Tonnato

Asperge Tonnato

Een geweldig Italiaans Nederlands avontuur!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Tonnata saus

Directions

Share

Asperge tonnato!

Wat zijn ze toch lekker, de mooie verse asperges die weer overal te koop zijn. De heerlijke variant met ham, en zalm staat hier regelmatig op tafel.

Vandaag maken we een verrukkelijke Asperge Tonnato. Wie kent het niet Vitello Tonnato. Een echte Italiaanse klassieker. Maar waarom niet die zalige saus over de asperges. Wij hebben het geprobeerd en helemaal goed gekeurd. De asperges zijn wel eerst even gekookt, maar daarna gegrild net zoals al de courgette.
De tonnato saus is echt makelijk om te maken, en maakt je salade helemaal af!

Steps

1
Done
18 minuten

Asperges

Kook de asperges.
Laat afkoelen en grill aan op de grillpan.

2
Done
2 minuten

Ei

Kook de 2 eieren. Je gebruikt straks alleen de dooier voor de saus.

3
Done
10 minuten

Courgette

Was de courgette, en schil in dunne plakjes. Met een kaasschaaf gaat dit fantastisch.
Grill deze ook op de grillpan.

4
Done
5 minuten

Tonnato saus

Pureer de tonijn, ansjovis, schoongespoelde kappertjes, en eidooiers van hard gekookt ei met staafmixer. Roer er de olijfolie en wat citroensap door. Je saus zal een beetje dik zijn. Voeg nu kleine beetjes water toe dan zal de saus vloeibaar worden. Bepaal zelf hoe dik je het wilt.
Proef de saus, voeg zwarte peper en eventueel wat citroensap toe voor jou favo smaak.

5
Done
3 minuten

Serveren

Serveer de asperges samen met de courgette reepjes op een bedje van veldsla. Daarover wat saus met wat extra schoon gespoelde kappertjes.
Eventueel nog partje ei erbij.
Onze voorkeur is om dit koud of lauwwarm te eten.
Wil je de asperges niet gegrild en mooi wit op je bord. Ook dat kan natuurlijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gemarineerde kip met Thaise groenten
next
Zelfgemaakte bouillon
previous
Gemarineerde kip met Thaise groenten
next
Zelfgemaakte bouillon

Add Your Comment