0 0
Aubergine caponata uit Sicilië

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Aubergine
1 Rode ui
3 stengels Bleekselderij
3 eetlepel Tomaten puree
Handje Olijven
1 eetlepel Suiker
2 eetlepel Rode wijn azijn
50 ml heet water
Naar smaak zout en peper
100 ml Zonnebloem olie
Scheutje Olijfolie
10 blaadjes verse basilicum

Aubergine caponata uit Sicilië

Het lekkerste van Sicilië

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Aubergine caponata uit Sicilië!

Wij zijn allebei dol op aubergine caponata uit Sicilië. Je zult dan ook niet verrast zijn dat we heel veel gerechten maken met onze paarse vriend. Tijdens de vakantie op Sicilië zagen we op elk menu wel een caponata staan en natuurlijk heel vaak gegeten. Tijd om weer eens deze lekkernij te maken.

Caponata di melanzane bestaat uit vele groenten. Een zoetje van suiker en altijd een zuurtje van azijn. De meest populaire bij ons aan tafel is met bleekselderij, rode ui en natuurlijk de aubergine. Dit keer hebben we de aubergine blokjes eerst gebakken in de zonnebloemolie olie en daarna toegevoegd. Of het lekker was ohlala. We hadden een flinke schaal en elke dag een paar schepjes. Een geweldig vegetarisch gerecht dat je eet als voorgerecht, of bijgerecht bij vlees of vis.

Elke regio op Sicilië heeft weer zijn eigen versie en hoe lekker om dit overal te proberen. Vandaag geen paprika, want manlief eet dat niet graag. Als wij zouden kiezen dan ging er zeker eentje bij. Zoals bij veel gerechten dan smaakt de caponata de volgende dag weer nog lekkerder. De smaken van zoet, zuur zijn dan optimaal. Maak dus een pan vol. Op Sicilië vind je vele soorten aubergine . De gefrituurde toegevoegde aubergine blokjes geven de caponata een hele bijzondere structuur. Samen met de  bleekselderij die nog stevig blijft een match made in heaven.
Bij twijfel om zelf te maken kijk dan even naar het Reels filmpje op ons Instagram account. Zeker weten dat je direct aan de slag gaat!

Onze  Melanzane alla Parmigiana is denk ik ons meest populaire recept met aubergine. Mariëlla maakte laatst een Aubergine parmigiana van één aubergine en ohh dit is een snelle en iets grotere versie dan de Aubergine pizza. Perfect als lunch. Shaksuka met aubergine, plaatpizza met aubergine en courgette,

 

 

Steps

1
Done
3 minuten

Aubergine

Snijd de aubergine in kleine blokjes.
Strooi er wat zout over en laat deze een half uurtje in een vergiet uitlekken. Daarna spoel je de blokjes na met water en droog je ze goed in een theedoek.
Heb je niet zoveel tijd dan kun je dit overslaan.

2
Done
2 minuten

Bleekselderij

Was de stengels bleekselderij goed en snijd deze in kleine stukjes.

3
Done

Rode ui

Snijd een rode ui in kleine stukjes.

4
Done
10 minuten

Bakken

Fruit de ui in een laagje olijfolie samen met de bleekselderij.
Voeg de olijven, tomaten puree.
Roer de suiker in water samen met de rode wijn azijn. Voeg dit toe en roer alles door elkaar.
Laat het vuur zachtjes pruttelen.

5
Done

Aubergine

De gedroogde blokjes aubergine frituur je in een laagje zonnebloemolie of olijfolie.
Laat na het frituren de blokjes even uitlekken op keukenpapier.
Roer het vervolgens door de saus. Laat nog heel even zachtjes mee koken samen met verse basilicum. Niet te lang koken want je wilt dat de bleekselderij nog een beetje stevig is.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Nutella tiramisu
melanzane alla parmigiana uit Napels
next
Melanzane alla parmigiana uit Napels
previous
Nutella tiramisu
melanzane alla parmigiana uit Napels
next
Melanzane alla parmigiana uit Napels

Add Your Comment