Ingredients
-
1 Aubergine
-
1 Rode ui
-
3 stengels Bleekselderij
-
3 eetlepel Tomaten puree
-
Handje Olijven
-
1 eetlepel Suiker
-
2 eetlepel Rode wijn azijn
-
50 ml heet water
-
Naar smaak zout en peper
-
100 ml Zonnebloem olie
-
Scheutje Olijfolie
-
10 blaadjes verse basilicum
Directions
Aubergine caponata uit Sicilië!
Wij zijn allebei dol op aubergine caponata uit Sicilië. Je zult dan ook niet verrast zijn dat we heel veel gerechten maken met onze paarse vriend. Tijdens de vakantie op Sicilië zagen we op elk menu wel een caponata staan en natuurlijk heel vaak gegeten. Tijd om weer eens deze lekkernij te maken.
Caponata di melanzane bestaat uit vele groenten. Een zoetje van suiker en altijd een zuurtje van azijn. De meest populaire bij ons aan tafel is met bleekselderij, rode ui en natuurlijk de aubergine. Dit keer hebben we de aubergine blokjes eerst gebakken in de zonnebloemolie olie en daarna toegevoegd. Of het lekker was ohlala. We hadden een flinke schaal en elke dag een paar schepjes. Een geweldig vegetarisch gerecht dat je eet als voorgerecht, of bijgerecht bij vlees of vis.
Elke regio op Sicilië heeft weer zijn eigen versie en hoe lekker om dit overal te proberen. Vandaag geen paprika, want manlief eet dat niet graag. Als wij zouden kiezen dan ging er zeker eentje bij. Zoals bij veel gerechten dan smaakt de caponata de volgende dag weer nog lekkerder. De smaken van zoet, zuur zijn dan optimaal. Maak dus een pan vol. Op Sicilië vind je vele soorten aubergine . De gefrituurde toegevoegde aubergine blokjes geven de caponata een hele bijzondere structuur. Samen met de bleekselderij die nog stevig blijft een match made in heaven.
Bij twijfel om zelf te maken kijk dan even naar het Reels filmpje op ons Instagram account. Zeker weten dat je direct aan de slag gaat!
Onze Melanzane alla Parmigiana is denk ik ons meest populaire recept met aubergine. Mariëlla maakte laatst een Aubergine parmigiana van één aubergine en ohh dit is een snelle en iets grotere versie dan de Aubergine pizza. Perfect als lunch. Shaksuka met aubergine, plaatpizza met aubergine en courgette,
Steps
1
Done
3 minuten
|
AubergineSnijd de aubergine in kleine blokjes. |
2
Done
2 minuten
|
BleekselderijWas de stengels bleekselderij goed en snijd deze in kleine stukjes. |
3
Done
|
Rode uiSnijd een rode ui in kleine stukjes. |
4
Done
10 minuten
|
BakkenFruit de ui in een laagje olijfolie samen met de bleekselderij. |
5
Done
|
AubergineDe gedroogde blokjes aubergine frituur je in een laagje zonnebloemolie of olijfolie. |