Ingredients
-
1 grote Aubergine
-
Stevige kaas KaasOrovolone of extra belegen
-
4 plakjes parmaham
-
6 eetlepel Bloem
-
2 eieren
-
Bakje Paneermeel
-
Zout
-
200 ml Zonnebloem olie
Directions
Aubergine hamburger!
Een aubergine hamburger is het lekkerste wat er is, tenminste dat is wat we dachten na het maken van dit gerechtje. Je denkt nu natuurlijk aan een broodje met gebakken hamburger tussen maar het is net weer iets anders. Op Sicilië noemen we het koteletten en dit gerechtje komt uit Palermo. Tijdens onze wandeling door de markt kraampjes van Palermo zagen we dit liggen. Voor de locale eetcultuur moet je op de markt zijn. Dit valt onder gevalletje streetfood. Hoe je deze snelle hamburger gaat maken vind je in het recept! Je kunt ook even naar het filmpje kijken.
Het is heel eenvoudig te maken. De mooie grote ronde aubergine van Sicilië is helemaal geschikt voor lekkere grote variaties. In Nederland pak je gewoon de langwerpige paarse vorm. Beiden zijn prima. Snijd er ongeveer acht plakjes van. Wij zouten de aubergine altijd zodat de bittere smaak verdwijnt. Beleg een aubergine schijf met een plakje stevige kaas, daartussen een plakje Parmaham. Hierop weer kaas en een schijf aubergine. Een plakje met mortadella of gewone ham kan natuurlijk ook. Leuk om met de vulling te variëren.
Wil je het liefst een vegetarische versie, kies dan voor een groene pesto of zongedroogde tomaatjes tapenade. Het enige wat de rest is het frituren. Terwijl de zonnebloemolie langzaam warm wordt haal je de burgers door de bloem, ei en paneermeel.
Langzaam frituren zodat de aubergine de tijd krijgt om te garen!
Op de website staan heel veel gerechtjes met aubergine en dit is geen toeval want de Queens zijn er dol op . Onze Melanzane alla Parmigiana is denk ik ons meest populaire recept met aubergine. Hier heb je ook wel minimaal 4 aubergines voor nodig. Mariëlla maakte laatst een Aubergine parmigiana van één aubergine en ohh dit is een snelle en iets grotere versie dan de aubergine pizza. Perfect als lunch. Shaksuka met aubergine, plaatpizza met aubergine en courgette,
Steps
1
Done
2 minuten
|
AubergineWas de aubergine en verwijder de kruin en het kontje. Snijd 8 plakken van ongeveer een 4 mm. |
2
Done
1 minuut
|
Beleggen |
3
Done
1 minuut
|
Paneren |
4
Done
10 minuten
|
FriturenVerhit de zonnebloem olie en bak de hamburger. |
5
Done
|
TipLiever een vegetarische burger? Neem in plaats van ham groene pesto of rode zongedroogde tomaten tapenade. |
6
Done
|
TipDe aubergine is niet helemaal doorgegaard, en nog een beetje stevig. Wil je nog zachtere burgers dan snijd je de aubergine plakjes iets dunner. |