0 0
Aubergine hamburger

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 grote Aubergine
Stevige kaas Kaas Orovolone of extra belegen
4 plakjes parmaham
6 eetlepel Bloem
2 eieren
Bakje Paneermeel
Zout
200 ml Zonnebloem olie

Aubergine hamburger

Zin in een lekkere snack?

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Aubergine hamburger!

Een aubergine hamburger is het lekkerste wat er is, tenminste dat is wat we dachten na het maken van dit gerechtje. Je denkt nu natuurlijk aan een broodje met gebakken hamburger tussen maar het is net weer iets anders.  Op Sicilië noemen we het koteletten en dit gerechtje komt uit Palermo. Tijdens onze wandeling door de markt kraampjes  van Palermo zagen we dit liggen. Voor de locale eetcultuur moet je op de markt zijn. Dit valt onder gevalletje streetfood. Hoe je deze snelle hamburger gaat maken vind je in het recept! Je kunt ook even naar het filmpje kijken.

Het is heel eenvoudig te maken. De mooie grote ronde aubergine  van Sicilië is helemaal geschikt voor lekkere grote variaties. In Nederland pak je gewoon de langwerpige paarse vorm. Beiden zijn prima. Snijd er ongeveer acht plakjes van. Wij zouten de aubergine altijd zodat de bittere smaak verdwijnt. Beleg een aubergine schijf  met een plakje stevige kaas, daartussen een plakje Parmaham. Hierop weer kaas en een schijf aubergine. Een plakje met mortadella of gewone ham kan natuurlijk ook. Leuk om met de vulling te variëren.

Wil je het liefst een vegetarische versie, kies dan voor een groene pesto of zongedroogde tomaatjes tapenade. Het enige wat de rest is het frituren. Terwijl de zonnebloemolie langzaam warm wordt haal je de burgers door de bloem, ei en paneermeel.

Langzaam frituren zodat de aubergine de tijd krijgt om te garen!

Op de website staan heel veel gerechtjes met aubergine en dit is geen toeval want de Queens zijn er dol op . Onze  Melanzane alla Parmigiana is denk ik ons meest populaire recept met aubergine. Hier heb je ook wel minimaal 4 aubergines voor nodig. Mariëlla maakte laatst een Aubergine parmigiana van één aubergine en ohh dit is een snelle en iets grotere versie dan de aubergine pizza. Perfect als lunch. Shaksuka met aubergine, plaatpizza met aubergine en courgette,

 

Steps

1
Done
2 minuten

Aubergine

Was de aubergine en verwijder de kruin en het kontje. Snijd 8 plakken van ongeveer een 4 mm.
Strooi er wat zout over en zet een half uur weg in een zeef zodat het bittere vocht verdwijnt.
Daarna goed afspoelen goed drogen tussen theedoek.

2
Done
1 minuut

Beleggen

Leg vier plakjes meer en bedek deze met een dun plakje kaas. Wij hebben provolone kaas gebruikt maar je kunt ook bijvoorbeeld een belegen kaas gebruiken. Geen mozzarella want dat smelt te veel.
Hier op een plakje Parmaham daarop een plakje kaas en een plakje aubergine.

3
Done
1 minuut

Paneren

Zet drie bakjes klaar. Met bloem, met een geklutst ei en eentje met paneermeel. Voeg een snufje zout door het ei.
Wikkel de hamburger door de bloem, het ei mengsel en vervolgens door het paneermeel.

4
Done
10 minuten

Frituren

Verhit de zonnebloem olie en bak de hamburger.
5 minuten aan beide kanten op niet al te hoog vuur. Door de de temperatuur iets terug te zetten gaat de aubergine langzaam garen en verbrand het paneermeel niet.
Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

5
Done

Tip

Liever een vegetarische burger? Neem in plaats van ham groene pesto of rode zongedroogde tomaten tapenade.

6
Done

Tip

De aubergine is niet helemaal doorgegaard, en nog een beetje stevig. Wil je nog zachtere burgers dan snijd je de aubergine plakjes iets dunner.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Bruschetta met tomaat en stracciatella
next
Gevulde courgette
previous
Bruschetta met tomaat en stracciatella
next
Gevulde courgette

Add Your Comment