0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Aubergine
100 gram Paneermeel
2 eieren
1 el Italiaanse kruiden
1x basis recept tomatensaus Gebruik 1 blik gepelde tomaten
1 bol of 1 zakje geraspte Mozzarella
2 flinke scheuten Zonnebloem olie
naar smaak zout en peper
Aubergine parmigiana

Aubergine parmigiana

Een van de lekkerste manieren om aubergine te eten!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Aubergine Parmigiana!

Onze kip parmigiana is een recept wat jullie massaal hebben gemaakt. Een heerlijke gepaneerde kip met tomatensaus en mozzarella uit de oven. Echte comfortfood! Ik (Mariëlla) heb dit keer een vegetarische versie gemaakt met aubergine. Aubergine is een van onze favoriete groenten.  Je kunt er alle klanten mee uit.

In de weekenden is het voor mij tijd om te koken, te bakken en alles op de foto te zettten. Op werkdagen heb ik hier helaas geen tijd meer voor. In de zomer ben ik daarin weer flexibeler. Dan is het langer licht en dus heb ik langer de tijd  om iets nog op de foto te zetten. Tja, eigenlijk moeten we eens daglicht lampen kopen. Daar moeten we ons maar eens in verdiepen.

Deze aubergine parmigiana had ik op een zaterdag middag gemaakt, zodat ik direct een lekkere lunch had. Toevallig kwam broer Giacomo nog even langs en kom hij gelijk mee lunchen. Ook hij had deze aubergines helemaal goed gekeurd. Ik vond ze heerlijk om ze zo puur te eten. Hij deed ze op een lekker getoast broodje. Je hoeft ze natuurlijk niet persé te eten als lunch. Deze aubergine parmigiana is ook heerlijk bij een bordje pasta met tomatensaus. Een heerlijk vegetarisch maaltje. Kijk maar snel naar dit filmpje, zeker weten dat jij dit lekker vindt!

Aubergine

De aubergine kan iets bitter zijn van smaak. Wat hier goed tegen helpt is wanneer je de aubergine met wat zout erop een poosje laat liggen. Het zout trekt als het ware het bittere vocht eruit. Dit is vooral fijn wanneer je de aubergine op deze manier gaat bakken. Voor dit gerechtje is het niet noodzakelijk.

Wil je ook de aubergine op andere manieren gebruiken? Neem dan eens een kijkje bij recepten zoals deze plaatpizza met aubergine en courgette, aubergine rolletjes uit de oven, bloemkool aubergine curry, of natuurlijk onze bekende pasta alla norma!

Steps

1
Done
20 minuten

Tomatensaus maken

Maak onze basis tomatensaus via het recept. Deze kun je vinden bij de ingrediënten.

2
Done
1 minuut

Aubergines

Snijd de aubergine in de lengte in plakken.
Ongeveer 4 plakken.

3
Done
5 minuten

Paneren

Zet 2 bakjes klaar.
Breek 2 eitjes en kluts ze even.
In het tweede bakje doe je paneermeel, geraspte parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden, zout en peper.
Haal de aubergines eerst door het ei en dan door het panneermeel.

4
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

5
Done
5 minuten

Bakken

Bak de gepaneerde aubergines in een laag olie tot beide kanten mooi goudbruin zijn.
Leg ze op een papiertje om uit te lekken.

6
Done
10 minuten

In de oven

Pak een bakblik met keukenpapier.
Leg nu de gebakken aubergines erop.
Daarop doe je wat schepjes tomatensaus en de mozzarella.
Stop dit nog even 10 minuten in de oven zodat de kaas lekker smelt.

Eetsmakelijk!

7
Done

Tip

Wil je het bittertje uit de aubergine bestrooi na het snijden van de plakken ze in met zout en laat deze 20 minuten staan in een zeefje
Het bittere vocht druppelt er uit. Daarna spoel ze af en droogje ze goed. (Optioneel )

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Italiaanse Mimosa taart
Bloedsinaasappel cake met slagroom
next
Bloedsinaasappel cake met slagroom
previous
Italiaanse Mimosa taart
Bloedsinaasappel cake met slagroom
next
Bloedsinaasappel cake met slagroom

Add Your Comment