Ingredients
-
2 aubergine
-
100 gram paneermeel
-
2 eieren
-
1 el Italiaanse kruiden
-
1x basis recept tomatensausGebruik 1 blik gepelde tomaten
-
1 bol of 1 zakje geraspte mozzarella
-
2 flinke scheuten zonnebloemolie
-
naar smaak zout en peper
Directions
Aubergine Parmigiana!
Onze kip parmigiana is een recept wat jullie massaal hebben gemaakt. Een heerlijke gepaneerde kip met tomatensaus en mozzarella uit de oven. Echte comfortfood! Ik (Mariëlla) heb dit keer een vegetarische versie gemaakt met aubergine. Aubergine is een van onze favoriete groenten. Je kunt er alle klanten mee uit.
In de weekenden is het voor mij tijd om te koken, te bakken en alles op de foto te zettten. Op werkdagen heb ik hier helaas geen tijd meer voor. In de zomer ben ik daarin weer flexibeler. Dan is het langer licht en dus heb ik langer de tijd om iets nog op de foto te zetten. Tja, eigenlijk moeten we eens daglicht lampen kopen. Daar moeten we ons maar eens in verdiepen.
Deze aubergine parmigiana had ik op een zaterdag middag gemaakt, zodat ik direct een lekkere lunch had. Toevallig kwam broer Giacomo nog even langs en kom hij gelijk mee lunchen. Ook hij had deze aubergines helemaal goed gekeurd. Ik vond ze heerlijk om ze zo puur te eten. Hij deed ze op een lekker getoast broodje. Je hoeft ze natuurlijk niet persé te eten als lunch. Deze aubergine parmigiana is ook heerlijk bij een bordje pasta met tomatensaus. Een heerlijk vegetarisch maaltje. Kijk maar snel naar dit filmpje, zeker weten dat jij dit lekker vindt!
Aubergine
De aubergine kan iets bitter zijn van smaak. Wat hier goed tegen helpt is wanneer je de aubergine met wat zout erop een poosje laat liggen. Het zout trekt als het ware het bittere vocht eruit. Dit is vooral fijn wanneer je de aubergine op deze manier gaat bakken. Voor dit gerechtje is het niet noodzakelijk.
Wil je ook de aubergine op andere manieren gebruiken? Neem dan eens een kijkje bij recepten zoals deze plaatpizza met aubergine en courgette, aubergine rolletjes uit de oven, bloemkool aubergine curry, of natuurlijk onze bekende pasta alla norma!
Steps
1
Done
20 minuten
|
Tomatensaus makenMaak onze basis tomatensaus via het recept. Deze kun je vinden bij de ingrediënten. |
2
Done
1 minuut
|
AuberginesSnijd de aubergine in de lengte in plakken. |
3
Done
5 minuten
|
PanerenZet 2 bakjes klaar. |
4
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor tot 180 graden. |
5
Done
5 minuten
|
BakkenBak de gepaneerde aubergines in een laag olie tot beide kanten mooi goudbruin zijn. |
6
Done
10 minuten
|
In de ovenPak een bakblik met keukenpapier. Eetsmakelijk! |
7
Done
|
TipWil je het bittertje uit de aubergine bestrooi na het snijden van de plakken ze in met zout en laat deze 20 minuten staan in een zeefje |