Ingredients
-
1 aubergine
-
Paneer
-
50 gram Pistache nootjesEwart een eetlepel voor serveren
-
4 eetlepel paneermeel
-
2 eetlepel Parmezaanse kaasGeraspte
-
3 eetlepel Pesto
-
Extra
-
Scheutje olijfolie
-
1 eieren
-
Naar smaak zout
-
Om te bakken zonnebloemolie
Directions
Aubergine schnitzel met pistache!
De aubergine is bij ons een van de meest favoriete groenten. Deze paarse rakker gebruiken we in heel veel gerechten. De Italiaanse naam van aubergine is melanzane en met zijn heerlijke zachte structuur een feestje mee te koken. Vandaag maakte we er deze verrukkelijke schnitzels mee. Kijk maar snel naar het filmpje!
Normaal gebruiken we ons standaard paneermengsel van paneermeel, platte peterselie, parmezaanse kaas en wat zout. Hier paneren we ook Nonna’s vleessie – gepaneerde bieflappen en Nonna’s kippie – krokante kipvingers mee. Je hebt altijd een smakelijke krokant laagje om de kip of bieflappen. Ook maken we de Italiaanse gehaktballetjes ermee.
De paneer van vandaag heeft ook paneermeel maar het merendeel bestaat uit pistache nootjes. Geserveerd met wat pistache pesto is deze aaubergine schnitzel met pistache het een geweldig lunchgerecht of bij gerecht.
GEZOND
Gelukkig is deze aubergine gezond want het bevat behoorlijk wat vitamine C, K, B6 en bijvoorbeeld magnesium. Kortom een goede reden om een keer aan de slag te gaan met aubergine.
TIP
Soms hoor je wel dat een aubergine een tikje bitter kan zijn. Ook bevat het veel vocht. Wat wij altijd doen is de aubergine omdat bittertje te verwijderen is als volgt: snijd de aubergine is plakken voor deze schnitzel iets dikker dan bv een parmigiana. Strooi er zout over en laat ze een half uur in een vergiet staan. Je zal zien dat er bruin vocht uit loopt. Na een half uur spoel je het zout eraf en laat je ze goed uitlekken. Rol de aubergine in een theedoek dan kan het goed drogen.
DE LEKKERSTE RECEPTEN MET AUBERGINE
Wil je graag andere Italiaanse recepten proberen maak eens onze melanzane alla parmigiana. Een verrukkelijk gerecht van gebakken laagjes aubergine met onze simpele perfecte basis tomatensaus en natuurlijk parmezaanse kaas.
Een gevulde aubergine met mozzarella uit de oven is ook om te smullen, of de aubergine rolletjes uit de oven met een ricotta spinazie vulling.
Cavatoni pasta met courgette en aubergine, of lasagne vellen met Gnudi vulling en aubergine. Je ziet het de keuze is reuze!
Wanneer ga jij deze aubergine schnitzel met pistache maken?
Steps
1
Done
1 minuut
|
AubergineSnijd de aubergine in plakken van een kleine centimeter. |
2
Done
30 minuten
|
ZoutenStrooi wat zout over de plakjes en laat deze ongeveer een half uur staan in een vergiet. |
3
Done
1 minuut
|
Spoelen en drogenSpoel je aubergine onder stromend water af en rol de plakjes tussen een theedoek zodat ze drogen. |
4
Done
3 minuten
|
Paneer |
5
Done
|
EiKluts een ei en voeg wat zout toe naar smaak. |
6
Done
5 minuten
|
PanerenHaal de aubergine plakjes door het ei en daarna door de paneer. |
7
Done
10 minuten
|
BakkenBak de gepaneerde plakjes in zonnebloemolie. Bak niet te hard want anders verbranden ze snel. Langzaam bakken dus en lang genoeg om de aubergine te doen laten garen. |
8
Done
|
ServerenServeren de aubergine met een theelepel pesto erop, en wat extra gehakte nootjes. Wanneer de pesto uit een potje er dik is voeg er ietsje olijfolie bij. |