0 0
Aubergine taart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 X recept basis tomatensaus
1 Rol bladerdeeg
2 Aubergine
1 bol Mozzarella
200 gram geraspte parmezaanse kaas
10 blaadjes verse basilicum Optioneel

Aubergine taart

Onze melanzane alla parmigiana in taartvorm

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Aubergine taart!

Één van onze  lievelings gerechten is wel  de Siciliaanse melanzane alla parmigiana. Voor degene die dit ooit bij ons gegeten heeft wil nooit meer iets anders haha. Een gerecht vol met aubergine die gebakken zijn in de olijfolie. Daarna gaan ze in laagjes samen met tomatensaus en natuurlijk parmezaanse kaas. Echt een smaak explosie! Hier een filmpje!

Vandaag een aubergine taart alla ‘melanzane alla parmigiana’. Hoe leuk en lekker om dit in een mooi puntje te serveren. De aubergine zijn dit keer licht gegrild en de hoeveelheid olijfolie is terug gebracht naar nul. Wij waren heel nieuwsgierig of dit dan ook zo lekker was in een bodem van de altijd handige bladerdeeg rol. We houden je niet langer in spanning… Het was fantastisch!!!

Wanneer je de reel bekijkt dan snap je dat dit super snel gaat en eigenlijk heel eenvoudig is. Het lastigste is waarschijnlijk de taart heel uit de vorm te halen. Wij hebben de vorm van te voren goed ingesmeerd en toch ietsje laten afkoelen. Gelukkig werkte dit prima. Heb je niet een bakvorm met uitneembare bodem dan kun je ook een kleine springvorm gebruiken. Je kunt het extra deeg dan tegen de binnen rand vouwen. Wij hebben de aubergine gegrild tussen een grill ijzer. Een super handige manier om zonder olie je veggies te grillen. Ook lekker gezond en dat is ook wel heel fijn.

Naast dit taartje maak je natuurlijk ook een keer de authentieke Melanzane alla Parmigiana. We hebben zelfs laatst een Melanzane alla parmigiana uit Napels gemaakt. Het verschil is dat je voor het bakken van de aubergine deze even door de bloem haalt. Wij waren verrast want je bakt ze op deze manier veel sneller. Wanneer je net zo dol bent op aubergine dan zal je nog veel meer recepten op de website vinden wanneer je aubergine typt bij het vergrootglas.

Voor dit recept gebruiken we onze populaire makkelijke basis tomatensaus.

Steps

1
Done
30 minuten

Tomaten saus

Maak 1 x het recept basis tomatensaus.
(Zie link in verhaal)

2
Done

Aubergine

Snijd de aubergine in dunne plakjes.
Grill deze op een grillplaat/pan of tussen een grill ijzer

3
Done
2 minuten

Bakblik

Smeer een bakblik of springvorm goed in met zonnebloemolie.

4
Done
2 minuten

Bladerdeeg

Leg een rol bladerdeeg in het blik.
Snijd eventueel even bij wanneer je een vierkant deeg hebt.
Prik met een vork gaatjes in het deeg.

5
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

6
Done

Vullen

Begin met een laagje tomatensaus gevolgd door aubergine.
Vervolgens saus- kaas- aubergine net zolang de aubergine op is.
Eindig met mozzarella en wat verse basilicum blaadjes

7
Done

Oven

De taart mag ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

8
Done

Tip

Haal de taart voorzichtig uit de vorm.
Je kunt de taart warm, lauwwarm en koud eten.
Heerlijk als lunch of voorgerecht.
Je kunt ook provolone kaas of Hollandse kaas gebruiken.
Een stukje toast, brood of salade is lekker erbij.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Zomers Tiramisu taartje
next
Tzatziki
previous
Zomers Tiramisu taartje
next
Tzatziki

Add Your Comment