Ingredients
-
Basis
-
3 aubergine
-
Om in te bakken Olijfolie
-
2 bollen Mozzarella
-
40 gram Parmezaanse kaasGeraspt
-
Paar blaadjes voor decoratie verse basilicum
Directions
Dit aubergine torentje is het heerlijkste Italiaanse gerechtje ever…. een afgeleide van onze populaire Melanzane Alla Parmigiana.
Ik (Jose) liep in de winkel en zag daar de graffiti aubergine liggen, je weet wel die prachtige roze gevlamde aubergine met zijn zacht romige en kruidige smaak..die dus. Ik zie ze niet vaak dus hoppela drie in mijn mandje. Ik wist al precies wat ik er mee wilde maken… de aubergine toren.
Dit aubergine torentje heeft alle Italiaanse smaken bij elkaar, tomaat, knoflook, basilicum, aubergine en Parmezaanse en mozzarella kaas. Heerlijk voor onze Meatless Monday, maar op een andere dag smaakt ie net zo lekker.
Je gebruikt hier onze traditionele tomatensaus!
Steps
1
Done
40 minuten
|
Basis saus makenMaak onze basis tomatensaus. Het recept hiervoor vind je in de link hierboven. |
2
Done
30 minuten
|
AubergineWas de aubergine en snijd die in dikke plakken. |
3
Done
180 graden
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180°C. |
4
Done
5 minuten
|
Toren makenDoe een klein beetje olijfolie op de bodem van een ovenschaal en leg 8 gebakken ronde aubergine schijfjes op de bodem. Leg op elke schijf een eetlepel rode saus en dun plakje mozzarella. Daar boven op weer een plakje aubergine, saus en mozzarella. |
5
Done
35 minuten
|
OvenSchuif de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuten. |
6
Done
|
ServerenServeer je torentje als bijgerechtje bij het vlees, of als heerlijke lunch hapje. |