0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Basis
3 Aubergine
Om in te bakken Olijfolie
2 bollen Mozzarella
40 gram Parmezaanse kaas Geraspt
Paar blaadjes voor decoratie verse basilicum

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Aubergine torentje

Aubergine torentje

Geen toren van Pisa, maar wel een ander Italiaanse torentje

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Basis

Directions

Share

Aubergine torentje!

Dit torentje is het heerlijkste Italiaanse gerechtje ever…. een afgeleide van onze populaire Melanzane Alla Parmigiana.

Ik (Jose) liep in de winkel en zag daar de graffiti aubergine liggen,  je weet wel die prachtige roze gevlamde aubergine met zijn zacht romige en kruidige smaak..die dus. Ik zie ze niet vaak dus hoppela drie in mijn mandje. Ik wist al precies wat ik er mee wilde maken… de aubergine toren.

Dit gerechtje heeft alle Italiaanse smaken bij elkaar, tomaat, knoflook, basilicum, aubergine en Parmezaanse en mozzarella kaas. Heerlijk voor onze Meatless Monday, maar op een andere dag smaakt ie net zo lekker????????

Je gebruikt hier onze traditionele tomatensaus!

Steps

1
Done
40 minuten

Basis saus maken

Maak onze traditionele basissaus. Het recept hiervoor vind je in de link hierboven.

2
Done
30 minuten

Aubergine

Was je aubergine en snij die in dikke plakken.
Gewoonte getrouw zout ik alle plakjes en laten we die uitlekken in vergiet (half uur), afspoelen en drogen in handdoek. De gewone paarse iets bitterder dus fijn om dit te doen.
Wannneer je de graffiti aubergine gebruikt kun je dit achterwege laten.
Bak ze zachtjes met olijfolie in een koekenpan, laat ze lekker garen.

3
Done
180 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm je oven voor op 180°.

4
Done

Toren maken

Doe een klein beetje olijf olie op je bodem van een ovenschaal en leg 8 gebakken ronde aubergine schijfjes op de bodem. Leg op elke schijf een eetlepel rode saus en dun plakje mozzarella.

Daar boven op weer een plakje aubergine,saus en mozzarella.
Daarop je laatste aubergine plakje en een lepel rode saus.
Strooi over alle torentjes wat geraspte parmezaanse kaas.
Eventueel nog wat extra rode saus rondom je torentjes.

5
Done
180

Oven

Schuif je ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuten.

6
Done

Serveren

Serveer je torentje als bijgerechtje bij het vlees, of als heerlijke lunch hapje. Doe er nog wat basilicumblaadjes overheen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Banketbakkersroom
previous
Banketbakkersroom / chocolade room
Kokosmakronen
next
Kokos cantuccini makronen
Banketbakkersroom
previous
Banketbakkersroom / chocolade room
Kokosmakronen
next
Kokos cantuccini makronen

Add Your Comment