Ingredients
-
2 pakken Lange vingersJe zal iets overhouden
-
250 gram Mascarpone
-
250 ml Slagroom
-
2 eieren
-
50 ml AmarettoVoor kindvriendelijke versie kun je amandel aroma gebruiken
-
6 kopjes Espresso
-
2 eetlepel Cacao poeder
-
4 eetlepel Poedersuiker
Directions
Authentieke tiramisu.
Wees eens eerlijk, een authenthieke tiramisu is toch het allerlekkerste dessert. Wij vinden in ieder geval van wel! Wij kunnen dit recept wel dromen, we hebben het wel duizend keer gemaakt. We maken het zo vaak omdat een goede authentieke tiramisu altijd de perfecte afsluiter van een mooie avond is. Daarnaast is het ook niet zo moeilijk en kun je grote schalen maken. Genoeg voor een grote familie, een kerstfeest of voor een avondje met je vrienden!
Het liefst maken wij de tiramisu een dag van tevoren al klaar want dan is zijn alle smaken lekker ingetrokken en is de structuur op zijn best! In een tiramusu gaat natuurlijk wat sterke drank. Wij gebruiken het liefst amaretto want die smaken gaan goed bij dit toetje. Als je dit niet in huis hebt kun je ook een andere (koffie) likeur of drank gebruiken.
Ga jij je vrienden en familie straks ook een keer verwennen met zo een heerlijke tiramisu?
P.S. Voor een kindvriendelijke tiramisu kun je i.p.v. drank ook een scheutje amandel extract er door doen!
Met deze basis kun je nog veel meer lekkers maken. Probeer eens onze Tiramisu cakerol, Tiramisu taart met limoncello en lemoncurd, Charlotte Tiramisu feesttaart, Aardbeien Tiramisu taart of de pistache Tiramisu!
Steps
1
Done
2 min
|
Espresso mengselZet zes kopjes espresso koffie en doe daar een scheut Amaretto bij. |
2
Done
3
|
Vulling makenScheid de eitjes zodat je eiwit en eigeel apart hebt. |
3
Done
5 min
|
Laagjes maken |
4
Done
1 min
|
CacaopoederStrooi het cacaopoeder erover en dek de tiramisu af met folie. Zet het minimaal een nacht in de koelkast. Buon appetito. |