0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 pakken Lange vingers Je zal iets overhouden
250 gram Mascarpone
250 ml Slagroom
2 eieren
50 ml Amaretto Voor kindvriendelijke versie kun je amandel aroma gebruiken
6 kopjes Espresso
2 eetlepel Cacao poeder
4 eetlepel Poedersuiker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Authentieke tiramisu

Authentieke tiramisu

Een heerlijk romig en smaakvol toetje!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Authentieke tiramisu.

Wees eens eerlijk, een authenthieke tiramisu is toch het allerlekkerste dessert. Wij vinden in ieder geval van wel! Wij kunnen dit recept wel dromen, we hebben het wel duizend keer gemaakt. We maken het zo vaak omdat een goede authentieke tiramisu altijd de perfecte afsluiter van een mooie avond is. Daarnaast is het ook niet zo moeilijk en kun je grote schalen maken. Genoeg voor een grote familie, een kerstfeest of voor een avondje met je vrienden!

Het liefst maken wij de tiramisu een dag van tevoren al klaar want dan is zijn alle smaken lekker ingetrokken en is de structuur op zijn best! In een tiramusu gaat natuurlijk wat sterke drank. Wij gebruiken het liefst amaretto want die smaken gaan goed bij dit toetje. Als je dit niet in huis hebt kun je ook  een andere (koffie) likeur of drank gebruiken.

Ga jij je vrienden en familie straks ook een keer verwennen met zo een heerlijke tiramisu?

P.S. Voor een kindvriendelijke tiramisu kun je i.p.v. drank ook een scheutje amandel extract er door doen!

Met deze basis kun je nog veel meer lekkers maken. Probeer eens onze Tiramisu cakerol,  Tiramisu taart met limoncello en lemoncurd, Charlotte Tiramisu feesttaart, Aardbeien Tiramisu taart of de pistache Tiramisu!

Steps

1
Done
2 min

Espresso mengsel

Zet zes kopjes espresso koffie en doe daar een scheut Amaretto bij.
Zet koud.

2
Done
3

Vulling maken

Scheid de eitjes zodat je eiwit en eigeel apart hebt.
Eigeel en poedersuiker goed roeren in een schaal die in een pannetje gekookt water staat (au bain-marie). Roer dit 3 minuten goed door.
Voeg daarbij de mascarpone.
Klop het eiwit tot het stijf is. Klop je slagroom romig in een andere schaal.
Mix met een spatel de mascarponemix bij de slagroom en spatel daarna de opgeklopte eiwitten er rustig door.
Zet dit klaar

3
Done
5 min

Laagjes maken

Drenk je lange vingers in de koffie met Amaretto en leg een laag op de bodem van een schaal.
Doe de helft van de slagroom mix erover. Daarna nog een laagje lange vingers erop en daarboven op de rest van de slagroommix.

4
Done
1 min

Cacaopoeder

Strooi het cacaopoeder erover en dek de tiramisu af met folie. Zet het minimaal een nacht in de koelkast.
Succes verzekerd!

Buon appetito.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Caprese toast
previous
Caprese toast met tomaat mozzarella en pesto
Burrata caprese
next
Burrata caprese
Caprese toast
previous
Caprese toast met tomaat mozzarella en pesto
Burrata caprese
next
Burrata caprese

Add Your Comment