0 0
Bananenbrood met bosbessen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3-4 Rijpe bananen
200 gram volkoren bloem
4 theelepel bakpoeder
4 eieren
100 ml Lichte olijfolie
1 eetlepel Kaneel
2 eetlepel agave siroop Optioneel
250 gram bosbessen
2 eetlepel amandelschaafsel
2 eetlepel Poedersuiker Optioneel

Bananenbrood met bosbessen

Dit smeuïge bananenbrood smaakt fantastisch!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Zin in een Gezonde en Verantwoorde Snack? Probeer Bananenbrood met Bosbessen!

Ben je op zoek naar een gezonde snack die ook nog eens heerlijk smaakt? Dan is bananenbrood met bosbessen precies wat je zoekt! Dit makkelijke bananenbrood recept zorgt ervoor dat elk hapje verrukkelijk is.

Gezond Snoepen

Wij houden van iets lekkers bij de koffie en bakken graag de smakelijkste cakejes. Helaas zit in de meeste baksels veel suiker, dus zijn we altijd op zoek naar alternatieven. En dat hebben we gevonden! Bananenbrood met bosbessen is heerlijk smeuïg, met de zoete smaak van bananen en het frisse, fruitige van bosbessen. Normaal gesproken bakken we dit in een cakeblik, maar deze keer in een ovenschaal. Zo krijg je geen plakjes, maar vierkante stukjes. Net even anders en superleuk om te serveren.

Hoe Gezond is Bananenbrood?

Dit bananenbrood maken we met gezonde ingrediënten. Er wordt geen suiker aan toegevoegd en we gebruiken geen boter. In plaats daarvan gebruiken we volkoren meel met een beetje bakpoeder. Wil je toch een extra zoetje? Voeg dan een beetje agavesiroop toe. Bananen en bosbessen bevatten wel fruitsuikers. Deze natuurlijke suikers kunnen voor mensen met diabetes de bloedglucose verhogen, dus let daar op.

Hoe Maak je Bananenbrood?

Het bakken van bananenbrood is heel eenvoudig. Na het prakken van de bananen voeg je de eieren toe en roer je dit met een garde door elkaar. Geen mixer of keukenmachine nodig! Vervolgens voeg je de droge ingrediënten toe en roer je als laatste de bosbessen erdoor. Giet het mengsel in een bakblik, strooi er extra bosbessen en amandelschaafsel over en bak het geheel in 40 minuten af.

Verschillende Soorten Bananenbrood

Op onze website vind je inmiddels al heel veel variaties op bananenbrood. Allemaal verrukkelijke combinaties, dus neem snel een kijkje bij ons smeuïg bananenbrood. Een heerlijke basis waar je alle kanten mee op kunt!

Kun je Bananenbrood Invriezen?

Ja, je kunt bananenbrood heel goed invriezen. Snijd het brood eerst in plakjes of stukken. Wikkel deze in folie of diepvrieszakjes en vries ze in. Wij doen dit altijd en nemen elke dag een stukje mee naar werk of als ontbijt.

Geniet van je gezonde en smakelijke bananenbrood met bosbessen!

Steps

1
Done
2 minuten

Banaan

Prak de rijpe bananen.
Heb je geen rijpe bananen leg ze dan 15 minuten in een oven van 150 graden of 2 minuten in de magnetron. (eerst gaatjes prikken in de banaan)

2
Done
4 minuten

Eieren

Roer met een garde de eieren door de banaan.
Hierna de olijfolie en droge ingrediënten.
Roer goed door.
Als laatste roer je er 150 gram bosbessen door.

3
Done
3 minuten

Vierkant bakblik

Leg een stukje bakpapier in de bakvorm.
Door ietsje olie in het blik te smeren plakt het bakpapier goed vast.
Schenk het beslag in de vorm.
De andere bosbessen mogen erover samen met amandelschaafsel.

4
Done
35 minuten

Bakken

Bak het bananenbrood in 35-40 minuten af in een voorverwarmde oven van 180°C.

5
Done

Serveren

Serveer als je wilt met ietsje poedersuiker.

6
Done

Tip

Wil je toch toch een ietsje zoeter baksel voeg 2 eetlepel agavesiroop toe in het beslag.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pruimencobbler
previous
Pruimencobbler
zelf focaccia maken
next
Zelf Focaccia maken
pruimencobbler
previous
Pruimencobbler
zelf focaccia maken
next
Zelf Focaccia maken

Add Your Comment