Ingredients
-
3-4 Rijpe bananen
-
200 gram volkoren bloem
-
4 theelepel bakpoeder
-
4 eieren
-
100 ml Lichte olijfolie
-
1 eetlepel Kaneel
-
2 eetlepel agave siroopOptioneel
-
250 gram bosbessen
-
2 eetlepel amandelschaafsel
-
2 eetlepel PoedersuikerOptioneel
Directions
Zin in een Gezonde en Verantwoorde Snack? Probeer Bananenbrood met Bosbessen!
Ben je op zoek naar een gezonde snack die ook nog eens heerlijk smaakt? Dan is bananenbrood met bosbessen precies wat je zoekt! Dit makkelijke bananenbrood recept zorgt ervoor dat elk hapje verrukkelijk is.
Gezond Snoepen
Wij houden van iets lekkers bij de koffie en bakken graag de smakelijkste cakejes. Helaas zit in de meeste baksels veel suiker, dus zijn we altijd op zoek naar alternatieven. En dat hebben we gevonden! Bananenbrood met bosbessen is heerlijk smeuïg, met de zoete smaak van bananen en het frisse, fruitige van bosbessen. Normaal gesproken bakken we dit in een cakeblik, maar deze keer in een ovenschaal. Zo krijg je geen plakjes, maar vierkante stukjes. Net even anders en superleuk om te serveren.
Hoe Gezond is Bananenbrood?
Dit bananenbrood maken we met gezonde ingrediënten. Er wordt geen suiker aan toegevoegd en we gebruiken geen boter. In plaats daarvan gebruiken we volkoren meel met een beetje bakpoeder. Wil je toch een extra zoetje? Voeg dan een beetje agavesiroop toe. Bananen en bosbessen bevatten wel fruitsuikers. Deze natuurlijke suikers kunnen voor mensen met diabetes de bloedglucose verhogen, dus let daar op.
Hoe Maak je Bananenbrood?
Het bakken van bananenbrood is heel eenvoudig. Na het prakken van de bananen voeg je de eieren toe en roer je dit met een garde door elkaar. Geen mixer of keukenmachine nodig! Vervolgens voeg je de droge ingrediënten toe en roer je als laatste de bosbessen erdoor. Giet het mengsel in een bakblik, strooi er extra bosbessen en amandelschaafsel over en bak het geheel in 40 minuten af.
Verschillende Soorten Bananenbrood
Op onze website vind je inmiddels al heel veel variaties op bananenbrood. Allemaal verrukkelijke combinaties, dus neem snel een kijkje bij ons smeuïg bananenbrood. Een heerlijke basis waar je alle kanten mee op kunt!
Kun je Bananenbrood Invriezen?
Ja, je kunt bananenbrood heel goed invriezen. Snijd het brood eerst in plakjes of stukken. Wikkel deze in folie of diepvrieszakjes en vries ze in. Wij doen dit altijd en nemen elke dag een stukje mee naar werk of als ontbijt.
Geniet van je gezonde en smakelijke bananenbrood met bosbessen!
Steps
1
Done
2 minuten
|
BanaanPrak de rijpe bananen. |
2
Done
4 minuten
|
EierenRoer met een garde de eieren door de banaan. |
3
Done
3 minuten
|
Vierkant bakblikLeg een stukje bakpapier in de bakvorm. |
4
Done
35 minuten
|
BakkenBak het bananenbrood in 35-40 minuten af in een voorverwarmde oven van 180°C. |
5
Done
|
Serveren |
6
Done
|
TipWil je toch toch een ietsje zoeter baksel voeg 2 eetlepel agavesiroop toe in het beslag. |