0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
5 Bananen Rijpen
125 ml Olijfolie Milde olijfolie
150 gr Donkere bastard suiker
3 eieren
1 tl Vanille extract
225 Zelfrijzend bakmeel
1 tl Kaneel
Bananenmuffins

Bananenmuffins

Lekkere zoete bananenmuffins!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Bananenmuffins!

Af en toe heb je weer een aantal bananen over. Die liggen dan lekker te rijpen op de fruitschaal. Meestal maak ik dan een lekker en gezond bananenbrood maar dit keer heb ik gewoon ‘ongezonde’ bananenmuffins gebakken met suiker. Moet kunnen af en toe toch?

Deze muffins zijn namelijk heerlijk smeuïg en lekker zoet! Echt een heerlijk tussendoortje of als zoet hapje bij de koffie.

Ga jij ze ook bakken of heb je liever een gezonde variant?

Maar stel je eens voor dat je bij het lezen nu denkt: IK WIL HET NU! En er ligt geen oud banaantje op de fruitschaal. Hebben wij toch gewoon de oplossing en die delen we graag. Er zijn verschillende manieren…

De meest groene bananen stop je zo’n 15 minuten in de oven op 150 graden, even keren halverwege en je zal zien dat die gele jongens er zwart uit zien. Eerst even afkoelen hoor.

Wil je ze over 2 dagen gebruikten dan stop je ze in een afgesloten papieren zak. Het stofje dat in een banaan zit namelijk ethyleen gaat dan extra hard aan de slag om de bananen te rijpen. Het gaat nog sneller met bijvoorbeeld een peer of appel erbij te doen.

Wil je ze rijp in twee minuten dan helpt de magnetron ook. Prik een paar gaatjes in de schil, en zet ze paar minuten in de magnetron. Ze zijn nu lekker zacht van binnen, de smaak veranderd niet, zoals bij natuurlijk gerijpte

Maar stel je eens voor dat je bij het lezen nu denkt: IK WIL HET NU! En er ligt helaas geen oud banaantje op de fruitschaal voor je klaar.  Hebben wij toch gewoon de oplossing en die delen we graag. Er zijn verschillende manieren…

De meest onrijpe bananen stop je zo’n 15 minuten in de oven op 150 graden, even keren halverwege en je zal zien dat die gele jongens er zwart uit zien. Eerst even afkoelen hoor.

Wil je ze over 2 dagen gebruikten dan stop je ze in een afgesloten papieren zak. Het stofje dat in een banaan zit namelijk ethyleen gaat dan extra hard aan de slag om de bananen te rijpen. Het gaat nog sneller met bijvoorbeeld een peer of appel erbij te leggen in de oven m plastic zakje.

 

 

Steps

1
Done
2 minuten

Bananen prakken

Prak 4 rijpen bananen in een grote kom met een vork.
Een banaan bewaar je om de muffins mee te decoreren.

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

2
Done
3 minuten

Suiker, olie, eieren

Meng de suiker, olie en eieren door de bananen heen.

3
Done
2 minuten

Afmaken

Voeg het zelfrijzend bakmeel, kaneel en vanille extract toe. Meng kort. een klein beetje klontjes met banaan is niet erg.

4
Done
18 minuten

Oven

Bak een bakvorm voor muffins en doe er vormpjes of bakpapier in.
Giet het beslag in de vormpjes en bak de muffins 18 minuten op 180 graden.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Italiaanse meringue botercreme
previous
Italiaanse meringue botercreme
Feest taart
next
Feest taart met Italiaanse meringue botercreme
Italiaanse meringue botercreme
previous
Italiaanse meringue botercreme
Feest taart
next
Feest taart met Italiaanse meringue botercreme

Add Your Comment