1 0
Banoffee ontbijttaartje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
150 gram Granola recept
10 stuks Dadels
1 eetlepel kokos olie
1 eetlepel Notenpasta
2e laag
1 Banaan
1 eetlepel Citroensap
5 eetlepels Griekse yoghurt
2 blaadjes gelatine
2 eetlepels geschaafd Chocolade puur

Banoffee ontbijttaartje

Gezond gebakje voor ontbijt

Cuisine:

Ingredients

  • Bodem

  • 2e laag

Directions

Share

Banoffee ontbijttaartje.

Kennen jullie de banoffee pie,  een klassieke Engelse dessert taart? Dit keer een banoffee ontbijttaartje.

Deze staat echt op ons lijstje, een taart van bananen, room en toffee op en bodem van verkruimelde koekjes en boter. Zo’n beetje de allerlekkerste smaken bij elkaar. Dit is echt een taart voor Mariëlla want die maakt blind karamel en is echt een taartenbakker!

Met dit idee heb ik wat anders lekkers gemaakt, na het succes van mijn vorige ontbijt taartjes, een heerlijke opvolger. Een banoffee variant, tenminste er zit banaan in;)

Omdat pindakaas en banaan een verrukkelijke combinatie is heb ik een notenpasta in de bodem verwerkt, griekse yoghurt en chocolade topping smaakte prima als ontbijt!
Niet zo zwaar als de echte taart, (en die gaan we echt maken binnenkort), maar zeker een lekkere  gezonde versie..

Wij vinden deze taartjes echt een verrassing op tafel. Denk aan Paas ontbijt of met kerst natuurlijk heel toepasselijk. Al onze ontbijttaartjes op de website zijn allemaal met een gezonde twist. Geen bakken met suiker of zoetstof. Wanneer we iets zoeter willen kiezen we vaker voor een beetje honing  in plaat van suiker. Ook door toevoeging van dadels of vijgen krijg je het zoete. Dit zijn wel suikers maar tenminste geen geraffineerde.
Kijk eens naar ons recept van ontbijttaartje met pistache en bloedsinaasappel, ontbijttaartje met rode bessen en aardbeien. Kiwi ontbijt taartje of een ontbijttaartje met vers fruit.

 

Steps

1
Done
10 minuten

Bodem

Laat de dadels 10 minuten in een klein beetje heet water weken.
Snijd ze in stukken doe samen met havermout/Granola in je mixer.
Verwarm een theelepel kokos olie met noten pasta, voeg toe.
Meng dit alles goed samen, zodat je een lekker dik compact mengsel hebt.
Doe dit in kleine ringen(smeer deze eerst even in met kokosolie), druk goed plat op de bodem.
15 minuten in oven (180 graden)
Laat afkoelen.
Druk ze even los uit je vorm, maar laat ze er wel inzitten je weet nu zeker dat je ze na het koelen er ook wat makkelijker uit haalt.

2
Done
10 minuten

Yoghurt

Week twee blaadjes gelatine in koud water, 10 minuten.
Neem een ietsie pietsie heet water en los je de gelatine op.
Roer dit door de yoghurt.

3
Done
2 minuten

Banaan

Snijd de banaan in dunne plakjes en besprenkel met wat citroensap zodat ze niet verkleuren.
Bedek de bodem met deze banaan.
Doe hierboven de yoghurt en bedek dit weer met plakjes banaan.
Schaaf er pure chocola over

4
Done
3 uur

Koelen

Zet ze minimaal drie uur koud in de koelkast.

5
Done
1 minuut

Serveren

Serveer deze heerlijke taartjes als ontbijt feestje!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Chocolade en noten bananenbrood
previous
Chocolade bananenbrood met noten
Zuccotto
next
Italiaanse zuccotto
Chocolade en noten bananenbrood
previous
Chocolade bananenbrood met noten
Zuccotto
next
Italiaanse zuccotto

Add Your Comment