0 0
Bao buns met crispy chicken

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kip
300 gr Kippendijen
50 gr Bloem
40 gr Paneermeel
2 Eieren
1 tl Cayennepeper
1 tl Cajun kruiden
Naar smaak Peper
Vulling
Een halve Komkommer Zonder schil
2 Wortel
Naar smaak Sambal manis
1 Limoen
Naar smaak Platte peterselie
Naar smaak Rode peper

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bao buns met crispy chicken

De lekkerste gestoomde broodjes!

Features:
  • Pittig

Ingredients

  • Kip

  • Vulling

Directions

Share

Bao buns met crispy chicken!

Toen Maks laatst vroeg ‘Wil je nog iets van de toko?’ Riep ik direct; Bao buns! Deze zachte broodjes zijn een hit in Thaiwan en worden voornamelijk als streetfood gegeten.  Ze zijn heerlijk om te vullen met van alles en nog wat. Het is een gestoomd broodje die ze vaak vullen met buikspek of eend. Aangezien wij gek zijn op crispy chicken hebben wij deze leuke broodjes hiermee gevuld.

Je kunt ze ook redelijk gemakkelijk zelf maken. Hier heb je wel een stoommandje voor nodig. Dit recept komt binnenkort online. De broodjes kun je dus ook kopen bij de toko wat eigenlijk nog makkelijker is.. haha! Je kunt ze dan zelf stomen in een mandje of in de magnetron. Zo lukt het iedereen toch?

Wij vulde de broodjes met een lekkere sambal van de toko, komkommer, wortel, pepers, limoet en peterselie. Wij houden niet van koriander maar als je dit wel lust dan kun je dit er ook bij serveren. Ook en chili mayo is er top bij!

Wij zeggen; gewoon maken! Je hebt dan de lekkerste lunch, snack of voorafje.

 

Steps

1
Done
5 minuten

Kip paneren

Zet 3 bakjes klaar. Eentje met de bloem, cayenne peper en cajun. Eentje met de 2 geklutste eitjes en eentje met het paneermeel.
Strooi wat vers gemalen peper over je kippendijen en snijd ze in kleinere stukjes. Ongeveer zo groot als kipnuggets.
Haal de kippetjes eerst door de kruidige bloem dan het ei en dan het paneermeel. Herhaal dit dan nog een keer zodat je een dikke laag krijgt.

Verwarm de frituur of zonnebloem olie in een pan.

2
Done
5 minuten

Groenten snijden

Schil de wortel en komkommer.
Hak er daarna dunne sliertjes (julienne) van.
Kook de wortel kort voor een paar minuutjes.

3
Done
5 minuten

Buns

Stoom de klant en klare bao buns in de magnetron voor ongeveer 5 minuten.

4
Done
7 minuten

Frituren

Leg je gepaneerde kippetjes in de olie of frituurpan. Bak ze tot ze mooi bruin en gaar zijn. Dit zal een paar minuten duren.
Leg ze op een keukenpapiertje wanneer ze klaar zijn.

5
Done
5 minuten

Vullen

Pak een broodje en smeer deze in naar smaak met sambal (of chili mayo) Leg er daarna wat gefrituurde kip op en de reepjes wortel en komkommer. Knijp er wat limoen sap over en serveer met de platte peterselie en rode peper ringetjes.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Grapegfruit curd
previous
Grapefruit curd met munt
Scrambled eggs
next
De perfecte scrambled eggs
Grapegfruit curd
previous
Grapefruit curd met munt
Scrambled eggs
next
De perfecte scrambled eggs

Add Your Comment