Ingredients
-
Kip
-
300 gr Kippendijen
-
50 gr Bloem
-
40 gr Paneermeel
-
2 eieren
-
1 tl Cayennepeper
-
1 tl Cajun kruiden
-
Naar smaak Peper
-
Vulling
-
Een halve komkommerZonder schil
-
2 Wortel
-
Naar smaak Sambal manis
-
1 Limoen
-
Naar smaak Platte peterselie
-
Naar smaak rode peper
Directions
Bao buns met crispy chicken!
Toen Maks laatst vroeg ‘Wil je nog iets van de toko?’ Riep ik direct; Bao buns! Deze zachte broodjes zijn een hit in Thaiwan en worden voornamelijk als streetfood gegeten. Ze zijn heerlijk om te vullen met van alles en nog wat. Het is een gestoomd broodje die ze vaak vullen met buikspek of eend. Aangezien wij gek zijn op crispy chicken hebben wij deze leuke broodjes hiermee gevuld.
Je kunt ze ook redelijk gemakkelijk zelf maken. Hier heb je wel een stoommandje voor nodig. Dit recept komt binnenkort online. De broodjes kun je dus ook kopen bij de toko wat eigenlijk nog makkelijker is.. haha! Je kunt ze dan zelf stomen in een mandje of in de magnetron. Zo lukt het iedereen toch?
Wij vulde de broodjes met een lekkere sambal van de toko, komkommer, wortel, pepers, limoet en peterselie. Wij houden niet van koriander maar als je dit wel lust dan kun je dit er ook bij serveren. Ook en chili mayo is er top bij!
Wij zeggen; gewoon maken! Je hebt dan de lekkerste lunch, snack of voorafje.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Kip panerenZet 3 bakjes klaar. Eentje met de bloem, cayenne peper en cajun. Eentje met de 2 geklutste eitjes en eentje met het paneermeel. Verwarm de frituur of zonnebloem olie in een pan. |
2
Done
5 minuten
|
Groenten snijdenSchil de wortel en komkommer. |
3
Done
5 minuten
|
BunsStoom de klant en klare bao buns in de magnetron voor ongeveer 5 minuten. |
4
Done
7 minuten
|
FriturenLeg je gepaneerde kippetjes in de olie of frituurpan. Bak ze tot ze mooi bruin en gaar zijn. Dit zal een paar minuten duren. |
5
Done
5 minuten
|
VullenPak een broodje en smeer deze in naar smaak met sambal (of chili mayo) Leg er daarna wat gefrituurde kip op en de reepjes wortel en komkommer. Knijp er wat limoen sap over en serveer met de platte peterselie en rode peper ringetjes. |