0 0
Basilicum drogen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 plantje verse basilicum

Basilicum drogen

Altijd basilicum in huis

Ingredients

Directions

Share

Basilicum drogen!

De Queen’s gebruiken heel veel verse basilicum. Wij hebben altijd wel zo’n leuke gezellige plant in de keuken staan zodat we altijd wat verse blaadjes hebben. Een kleine ergernis is dat deze plantjes niet zo heel lang meegaan. Nog vervelender is wanneer je een paar dagen weggaat bij thuiskomst de blaadjes bruin zijn.

Vandaag gaan we de basilicum drogen. Hoe handig is het wanneer je hiervan een potje in huis hebt. Pluk de blaadjes, leg deze tussen twee laagjes keukenpapier. Ze mogen 3 minuten op 600 wattt in de magnetron. Met als resultaat… Prachtig groene gedroogde blaadjes. Je kunt ze heel lang bewaren en nooit meer mis grijpen.

Probeer dit ook met de andere verse kruiden die je in de tuin hebt. Het is een gemakkelijke manier en een handige manier om je leftover kruiden te bewaren. We hebben hier een leuk filmpje van!

Basilicum plantje

Wij hebben de ervaring dat een plantje basilicum uit de supermarkt niet altijd heel lang meegaat. Deze zijn namelijk met kunstlicht opgekweekt. De hoeveelheid basilicum steeltjes bij elkaar ziet er geweldig uit maar je begrijpt dat de grond dan snel uitgeput is. Om het plantje langer te laten groeien kun je dit plantje in vieren op delen en verpotten. Zo hebben ze de ruimte om te groeien.

Is dat te veel werk zorg dan dat deze plant lang in leven blijft blijft hier een paar tips:

Zorg dat het plantje niet uitdroogt.

Elke dag een klein beetje water doet wonderen.                                      Schenk het water niet op de plaatjes. Het is beter om het potje in een bakje met water te zetten.
Gele blaadjes betekent te veel water.                                         Een plekje bij het raam vind dit plantje fijn.                      Wanneer je wat blaadjes plukt knip liever het steeltje en 1 cm boven de grond weg. Zo gaat alle energie naar de nieuwe worteltjes. Daardoor groeit het plantje langer door.

Verse basilicum is een must voor onze Basis tomatensaus. Een Zelfgemaakte basilicum pesto is natuurlijk het allerlekkerste!

Steps

1
Done

Blaadjes

Pluk de blaadjes van de basilicum plant.
Leg deze tussen keukenpapier.

2
Done

Drogen

De blaadjes tussen het keukenpapier mogen 3 minuten in een magnetron op 600 W.
Na het drogen stop je dit in een afgesloten potje.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
yoghurt glaasjes met granola
previous
Yoghurt glaasjes met granola
next
Romige feta dip
yoghurt glaasjes met granola
previous
Yoghurt glaasjes met granola
next
Romige feta dip

Add Your Comment