0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gr Boter Op kamertemperatuur
200 gr Fijne kristalsuiker
200 gr Zelfrijzend bakmeel
4 eieren
Rasp van 1 citroen Citroen rasp

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Basis cake recept

Basis cake recept

De perfecte cake!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Basis cake recept!

Iedereen lust een goede cake en ik denk dat ook vele van ons wel eens een cake gebakken hebben. Het is niet moeilijk. Een goede cake moet smeuïg zijn, een beetje krokant aan de buitenkant en luchtig. Hoe krijg je dit? Gelijke delen van de ingrediënten gebruiken. Echt niet lastig dus!

In een basis cake doen wij altijd citroen, dit hoeft natuurlijk niet maar maakt hem wel net iets frisser. Je kunt natuurlijk ook vanille toevoegen of een likeur voor was extra smaak.

Maak dit recept wanneer je een lekker caketje wilt bakken maar je kunt hem ook gebruiken voor vele variaties zoals deze cake met jam en meringue!

Eetsmakelijk!

Steps

1
Done
3 minuten

Boter

Mix de boter met een keukenmachine tot dat het romig is. Voeg daarna de suiker toe en mix nog zo een kleine 5 minuten goed.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

2
Done
3 minuten

Eieren

Blijf mixen wanneer je een voor een de eieren in de kom voegt. Het volgende ei kun je toevoegen wanneer het eerdere ei mooi is opgenomen.
Voeg nu ook het citroen rasp toe.

3
Done
1 minuut

Zelfrijzend bakmeel

Voeg nu heel langzaam het bakmeel toe. Roer nog een klein beetje.
Vet de cakevorm in of gebruik bakpapier. Giet daarna het beslag in de cake vorm.

4
Done
55-60 minuten

Oven

Stop de cake in de oven op 160 graden voor 55 tot 60 minuten.
Laat daarna goed afkoelen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Snelle (Tik Tok) pasta
Cake met jam en meringue
next
Cake met jam en meringue
previous
Snelle (Tik Tok) pasta
Cake met jam en meringue
next
Cake met jam en meringue

Add Your Comment