Ingredients
-
200 gr BoterOp kamertemperatuur
-
200 gr Fijne kristalsuiker
-
200 gr Zelfrijzend bakmeel
-
4 eieren
-
Rasp van 1 citroen Citroen rasp
Directions
Basis cake recept!
Iedereen lust een goede cake en ik denk dat ook vele van ons wel eens een cake gebakken hebben. Het is niet moeilijk. Een goede cake moet smeuïg zijn, een beetje krokant aan de buitenkant en luchtig. Hoe krijg je dit? Gelijke delen van de ingrediënten gebruiken. Echt niet lastig dus!
In een basis cake doen wij altijd citroen, dit hoeft natuurlijk niet maar maakt hem wel net iets frisser. Je kunt natuurlijk ook vanille toevoegen of een likeur voor was extra smaak.
Maak dit recept wanneer je een lekker caketje wilt bakken maar je kunt hem ook gebruiken voor vele variaties zoals deze cake met jam en meringue!
Eetsmakelijk!
Steps
1
Done
3 minuten
|
BoterMix de boter met een keukenmachine tot dat het romig is. Voeg daarna de suiker toe en mix nog zo een kleine 5 minuten goed. Verwarm de oven voor op 160 graden. |
2
Done
3 minuten
|
EierenBlijf mixen wanneer je een voor een de eieren in de kom voegt. Het volgende ei kun je toevoegen wanneer het eerdere ei mooi is opgenomen. |
3
Done
1 minuut
|
Zelfrijzend bakmeelVoeg nu heel langzaam het bakmeel toe. Roer nog een klein beetje. |
4
Done
55-60 minuten
|
OvenStop de cake in de oven op 160 graden voor 55 tot 60 minuten. |