0 0
Basis recept – Pastadeeg

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
195 gram, + iets extra voor je werkblad Semola Dit is een griesmeel,het ziet er een beetje gelig uit, en gemaakt van extra harde tarwe( durum.. wij gebruiken altijd het merk ‘Cecco’
2 eieren Maat L, wannneer je een kleiner ei gebruikt neem dan ook 10 gram semola minder
mespunt Zout
Groen deeg
100 gram spinazie
210-220 gram Semola Je gebruikt iets meer semola omdat de spinazie ook wat vocht meebrengt
Snuf Zout
Rood/Rose deeg
1 gekookt medium bietje Rode biet
210-220 gram Semola
Snuf Zout

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Basis recept – Pastadeeg

Word jij ook zo blij van verse pasta?

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Groen deeg

  • Rood/Rose deeg

Directions

Share

Hoe leuk is het om zelf je pasta te maken?! Met dit basis recept voor pasta deel lukt het iedereen! Voor ons is dat een echt feestje, je moet er lekker de tijd voor nemen en er  veel liefde in stoppen, dan weet je zeker dat het altijd lukt!

Vroeger maakten de Italianen hun deeg altijd met bloem en water, eieren waren namelijk te duur hiervoor. Later nam de luxe versie met ei toch de overhand en kwamen de prachtige tagliatelle en gevulde pasta’s zoals lasagne, cannelloni, tortellini  en ravioli.

Met dit basis recept ga je een heerlijke pasta maken!

Wij wensen jullie heel veel plezier met het maken van de pasta en natuurlijk Buon appetito!

( Met dit recept heb je ongeveer 200 gram verse pasta, uitgaande dat je 100 gram per persoon eet.)

Steps

1
Done
10 min

Kneden

Zeef de bloem met een mespuntje zout, maak er een bergje van met een kuiltje in het midden en breek daar de eieren in. Werk nu met de vingertoppen beetje bij beetje de bloem door het ei.
Kneed dit zeker 10 minuten, het resultaat is door het vele kneden dan een zacht deeg. Mocht je deeg iets te hard zijn kun je heel klein beetje water toevoegen.
Maak er een bal van en winkel daar plastic folie overheen. Laat dit 20 minuten rusten op kamertemperatuur.

2
Done

Pasta maken

Snij je bal in tweeën en ga aan de slag, rol dit uit tot mooie vellen met een deegroller maar met een machine lukt dit altijd iets beter. Daarna kun je er alle soorten pasta van maken.

3
Done

Pasta drogen of gebruiken

Laat je pasta, zolang je het niet gebruikt drogen over een rekje. Zo voorkom je dat het aan elkaar kleeft. Je kunt ook een hoopje op een bestoven stuk keuken papier laten drogen. Natuurlijk kun je de verse pasta direct gebruiken. Wij vinden het fijn om het even te laten drogen dan heb je uiteindelijk een iets stevigere pasta op je bord. Maar dit is persoonlijk.
Gebruik de pasta liefst dezelfde dag, na een dag breekt het sneller .

4
Done
4 min.

Koken

Verse pasta is sneller gaar dan drogen. Kook dit altijd in zout water. Wij koken het altijd zo’n 4 minuten, maar hou zelf de garing goed in de gaten.

5
Done
Extra opties

Gekleurde pasta

* groen pastadeeg
Voeg 100 gram gare spinazie, uitgelekt en fijngehakt, toe aan dit proces( gelijk met de eieren in het kuiltje)
* rood pastadeeg
Voeg 2dl bietensap of fijn gemalen gekookte biettoe aan dit proces( gelijk met de eieren in het kuiltje.

6
Done

Tip

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pizza
previous
Basis recept – pizzadeeg
Pompoen ravioli
next
Zelfgemaakte ravioli
pizza
previous
Basis recept – pizzadeeg
Pompoen ravioli
next
Zelfgemaakte ravioli

Add Your Comment