Ingredients
-
500 gram Patent bloemOf 400 gram bloem met 100 gram semola( griesmeel)
-
5 gram Zout
-
7 gram Droge gist
-
1 eetlepel Suiker
-
300 ml WaterLauwwarm
-
2 eetlepels Olijfolie
Directions
Home made pizza party
Met dit basis recept voor pizzadeeg bak je de lekkerste pizza’s. Want pizza is altijd een goed idee toch?
José bestelde een gezonde pizza In Toronto en die was overladen met kaas. Absoluut niet lekker en daarom besloot ze zelf thuis een eigen gezonde versie te maken.
Hoe heerlijk is om zelf thuis pizza te maken, het is een stuk gezonder dan de pizza die je online besteld. Wij hebben deze pizza gemaakt met onze tomatensaus en heel veel heerlijke groente er boven op. Yummy!
Bij ons thuis hebben we allemaal onze voorkeur qua topping. Paps heeft het liefst een Quatre stagioni, José van iets gezonder topping en Mariella liefst met echte prosciutto…
De keuze is reuze. Wat is jouw favoriete pizza?
Oh ja dit recept is echt voor een snelle pizza, normaal duurt het rijzen van je deeg veel langer, maar helaas heb je daar niet altijd de tijd voor. Deze is prima en altijd beter dan diepvries!
Steps
1
Done
15
|
Gist mengselLos de suiker op in het water en voeg de gist toe. |
2
Done
2
|
BloemMeng de bloem en het zout en doe deze in de keukenmachine. |
3
Done
15
|
Deeg makenMet keukenmachine* Voeg het gistmengsel toe aan de bloem, 2 eetlepels olijfolie en laat de keukenmachine minimaal 10 minuten kneden tot je een mooi elastisch steeg hebt. Mocht het deeg nog erg plakken, voeg dan een klein beetje bloem toe. Kneden met de hand* schenk het gistmengsel in de kuil van je bergbloem. De bloem omringd het vocht helemaal. Meng vervolgens met een vork steeds een beetje meer van de bloem door het gistmengsel. |
4
Done
1 uur
|
RijzenMaak van het deeg een mooie bal, bestuif deze met een beetje bloem en laat het deeg rusten voor 1 uur, onder een vochtige theedoek of plastic folie. |
5
Done
15 min
|
BeleggenVerdeel het deeg na het rusten in porties met een deeg krabber. |
6
Done
10 min
|
BakkenZet de oven op de heetste stand en bak je pizza bij voorkeur op een pizza steen totdat deze mooi gekleurd is, ongeveer 15 minuten. Heb je geen pizza steen, gebruik dan een bakplaat of pizza bakvorm |