0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Patent bloem Of 400 gram bloem met 100 gram semola( griesmeel)
5 gram Zout
7 gram Droge gist
1 eetlepel Suiker
300 ml Water Lauwwarm
2 eetlepels Olijfolie
Basis recept – pizzadeeg

Basis recept – pizzadeeg

Its always time for pizza

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Home made  pizza party

Met dit basis recept voor pizzadeeg bak je de lekkerste pizza’s. Want pizza is altijd een goed idee toch?

José bestelde een gezonde pizza In Toronto en die was overladen met kaas. Absoluut niet lekker en daarom besloot ze zelf thuis een eigen gezonde versie te maken.

Hoe heerlijk is om zelf thuis pizza te maken, het is een stuk gezonder dan de pizza die je online besteld. Wij hebben deze pizza gemaakt met onze tomatensaus en heel veel heerlijke groente er boven op. Yummy!
Bij ons thuis hebben we allemaal onze voorkeur qua topping. Paps heeft het liefst een Quatre stagioni, José van iets gezonder topping en Mariella liefst met echte prosciutto…

De keuze is reuze. Wat is jouw favoriete pizza?

Oh ja dit recept is echt voor een snelle pizza, normaal duurt het rijzen van je deeg veel langer, maar helaas heb je daar niet altijd de tijd voor. Deze is prima en altijd beter dan diepvries!

Steps

1
Done
15

Gist mengsel

Los de suiker op in het water en voeg de gist toe.
Roer alles goed door met elkaar en laat het mengsel ongeveer 15 minuten rusten.
Je zal zien dat er een schuimlaag ontstaat, een teken dat de gist met behulp van de suiker, aan het werk is gegaan.

2
Done
2

Bloem

Meng de bloem en het zout en doe deze in de keukenmachine.
Als je met de hand wilt kneden maak je op het werkblad een berg bloem met in het midden een kuil.

3
Done
15

Deeg maken

Met keukenmachine* Voeg het gistmengsel toe aan de bloem, 2 eetlepels olijfolie en laat de keukenmachine minimaal 10 minuten kneden tot je een mooi elastisch steeg hebt. Mocht het deeg nog erg plakken, voeg dan een klein beetje bloem toe.

Kneden met de hand* schenk het gistmengsel in de kuil van je bergbloem. De bloem omringd het vocht helemaal. Meng vervolgens met een vork steeds een beetje meer van de bloem door het gistmengsel.
Eerst heb je een dunne pap maar die wordt steeds dikker.
Als het vocht is opgenomen, kneed je het mengsel verder met de hand. Minimaal 15 minuten

4
Done
1 uur

Rijzen

Maak van het deeg een mooie bal, bestuif deze met een beetje bloem en laat het deeg rusten voor 1 uur, onder een vochtige theedoek of plastic folie.
Wil je een nog mooier deeg, dan kneed je deegbal goed door met je handen, een beetje extra bloem zodat je een droge bal heb en laat deze nog een uur rijzen, onder vochtige theedoek.

5
Done
15 min

Beleggen

Verdeel het deeg na het rusten in porties met een deeg krabber.
Je kan nu de eerste deegbodem maken en beleggen.
De rest van de deeg bolletjes laat je onder de theedoek.
Beleg de pizza met de rode saus en met jou favoriete topping’s

6
Done
10 min

Bakken

Zet de oven op de heetste stand en bak je pizza bij voorkeur op een pizza steen totdat deze mooi gekleurd is, ongeveer 15 minuten.

Heb je geen pizza steen, gebruik dan een bakplaat of pizza bakvorm

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
zelfgemaakte lemon curd
previous
Zelfgemaakte lemon curd
basis recept - pastadeeg
next
Basis recept – Pastadeeg
zelfgemaakte lemon curd
previous
Zelfgemaakte lemon curd
basis recept - pastadeeg
next
Basis recept – Pastadeeg

Add Your Comment