1 0
Basis tomatensaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 blikken Gepelde tomaten
2 teentjes knoflook
2 eetlepels Suiker
10 blaadjes verse basilicum
naar smaak Zout
Flinke scheut Olijfolie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Basis tomatensaus

Nonna’s makkelijke basissaus

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Een basis tomatensaus heeft iedereen toch nodig?

Deze makkelijke tomatensaus is wel ons signature dish. Elke foodie heeft er wel een paar, en deze staat in het rijtje sauzen van Nonna.
Onze Nonna zou dit jaar 90 jaar worden, en Nonna Graziella is een reden waarom wij zijn begonnen met CookingQueens. Haar beroemde recepten moeten gewoon gedeeld worden en dit is er één van.

Deze tomatensaus eten wij al zo een 30 jaar. José heeft het vroeger vaak gekregen bij Nonna, toen zij net verkering had met Mario. Daarna maakte ze het zelf ook. Mario eet het liefst elke dag een pasta met deze saus namelijk. Met name in de zomer, in de winter mag er ook een ragu saus van gemaakt worden, haha!

Mariëlla en haar broertje Giacomo zijn ook opgegroeid met deze saus en toen Mariëlla op kamers ging kwam er direct een ’tomatenzeef’ bij de uitset! Want zonder deze zeef kunnen wij niet deze saus maken. Het leuke is dat nu ook Mariëla deze saus regelmatig maakt voor verschillende gerechten, en wie weet in de toekomst, geeft ze dit recept weer door aan haar kinderen. Zo blijft het een echt familierecept, maar natuurlijk mogen jullie ook genieten van deze lekkere saus.

DE SAUS

Maar goed.. Nu iets meer over deze heerlijke saus. De saus heeft maar 6 ingrediënten, en staat met 5 minuten te pruttelen.. Dat klinkt toch al goed? Wij zeven net als Nonna onze gepelde tomaten, heb je nog geen groentenzeef in huis dan kun je ook pureren met een staafmixer of blender, dat werkt ook. Omdat de saus wel een tijdje nodig heeft om in te trekken, kun je heel goed een grote lading maken en in de vriezer stoppen. Zo heb je altijd een lekkere saus klaar staan.
Er staan al vele recepten online met deze saus. Denk aan Pasta alla Norma, gnocchi alla Sorrentina , Melanzane alla Parmigiana

Welk recept ga jij als eerst maken met deze heerlijke basis tomatensaus?

Steps

1
Done

Tomaten

Zeef de tomaten met een groenten zeef. Mocht je geen zeef hebben, dan kun je je blikken gepelde tomaten pureren met een staafmixer of blender.
Je kunt ook altijd een fles passata kopen.
Spoel de blikken altijd schoon met een beetje water en voeg dit bij de tomatensaus.
Zo verdun je de saus een klein beetje en kun je het ook iets langer laten inkoken.
Wij zeven de tomaten omdat we de pitjes er niet in willen.
Doe de saus in een hapjespan.

2
Done
2 minuten

Knoflook

Neem twee teentjes knoflook, haal daar het vliesje van af en doe deze heel in de pan.
Wanneer de saus klaar is haal je de knoflook er weer uit.

3
Done
1 minuut

Basilicum

Neem de basilicumblaadjes en scheur ze kapot. Doe in de saus.
Het scheuren in plaats van snijden vergroot de smaak.

4
Done
1 minuut

Zout/suiker

Voeg wat zout en een scheut olijfolie toe wij doen altijd een beetje suiker erbij want de tomaten uit blik zijn altijd ietsje zurig.
Wil je liever een zure saus laat je de suiker achterwege.

5
Done
+-

Koken

Laat de saus heel zachtjes in koken, ( klein uurtje)leg een houten lepel op de rand van de hapjespan en daar op je deksel zodat er een klein beetje stoom uit kan ontsnappen.

6
Done

Serveren

De saus is nu ingedikt en romig, haal de knoflook er uit.
Een heerlijke saus voor de pasta of pizza!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Jachtschotel
previous
Jachtschotel
next
Saffraan pasta met pompoen
Jachtschotel
previous
Jachtschotel
next
Saffraan pasta met pompoen

Add Your Comment