Ingredients
-
2 blikken gepelde tomaten
-
2 teentjes knoflook
-
2 eetlepels Suiker
-
10 blaadjes verse basilicum
-
naar smaak zout
-
Flinke scheut olijfolie
Directions
Een basis tomatensaus heeft iedereen toch nodig?
Deze makkelijke tomatensaus is wel ons signature dish. Elke foodie heeft er wel een paar, en deze staat in het rijtje sauzen van Nonna.
Onze Nonna zou dit jaar 90 jaar worden, en Nonna Graziella is een reden waarom wij zijn begonnen met CookingQueens. Haar beroemde recepten moeten gewoon gedeeld worden en dit is er één van.
Deze Italiaanse tomatensaus eten wij al zo een 30 jaar. José heeft het vroeger vaak gekregen bij Nonna, toen zij net verkering had met Mario. Daarna maakte ze het zelf ook. Mario eet het liefst elke dag een pasta met deze saus namelijk. Met name in de zomer, in de winter mag er ook een ragu saus van gemaakt worden, haha!
Mariëlla en haar broertje Giacomo zijn ook opgegroeid met deze saus en toen Mariëlla op kamers ging kwam er direct een ‘tomatenzeef’ bij de uitset! Want zonder deze zeef kunnen wij niet deze saus maken. Het leuke is dat nu ook Mariëla deze saus regelmatig maakt voor verschillende gerechten, en wie weet in de toekomst, geeft ze dit recept weer door aan haar kinderen. Zo blijft het een echt familierecept, maar natuurlijk mogen jullie ook genieten van deze lekkere saus.
Hoe maak je een eenvoudige tomatensaus?
Maar goed.. Nu iets meer over deze heerlijke saus. De saus heeft maar 6 ingrediënten, en staat met 5 minuten te pruttelen.. Dat klinkt toch al goed? Wij zeven net als Nonna onze gepelde tomaten, heb je nog geen groentenzeef in huis dan kun je ook pureren met een staafmixer of blender, dat werkt ook. Omdat de saus wel een tijdje nodig heeft om in te trekken, kun je heel goed een grote lading maken en in de vriezer stoppen. Zo heb je altijd een lekkere saus klaar staan.
Italiaanse gerechten met tomatensaus
Er staan al vele recepten online met deze saus. Denk aan Pasta alla Norma, gnocchi alla Sorrentina , Melanzane alla Parmigiana
Welk recept ga jij als eerst maken met deze heerlijke basis tomatensaus?
Steps
1
Done
|
TomatenZeef de tomaten met een groenten zeef. Mocht je geen zeef hebben, dan kun je je blikken gepelde tomaten pureren met een staafmixer of blender. |
2
Done
2 minuten
|
KnoflookNeem twee teentjes knoflook, haal daar het vliesje van af en doe deze heel in de pan. |
3
Done
1 minuut
|
BasilicumNeem de basilicumblaadjes en scheur ze kapot. Doe in de saus. |
4
Done
1 minuut
|
Zout/suikerVoeg wat zout en een scheut olijfolie toe wij doen altijd een beetje suiker erbij want de tomaten uit blik zijn altijd ietsje zurig. |
5
Done
+-
|
KokenLaat de saus heel zachtjes in koken, ( klein uurtje)leg een houten lepel op de rand van de hapjespan en daar op je deksel zodat er een klein beetje stoom uit kan ontsnappen. |
6
Done
|
ServerenDe saus is nu ingedikt en romig, haal de knoflook er uit. |