Ingredients
-
500 ml Volle melk of soya melk
-
40 gram Roomboter
-
50 gram Bloem
-
Snuf Nootmuskaat
-
naar smaak zout en peper
Directions
Bechamelsaus 2 soorten!
Bechamelsaus, ook wel bekend als witte saus, is een basissaus in de Franse keuken. Het wordt gemaakt door een roux (een mengsel van boter en bloem) te bereiden en daar melk aan toe te voegen. Door te blijven roeren, ontstaat een dikke, romige saus. Bechamelsaus vormt de basis voor verschillende andere sauzen en gerechten, zoals lasagne, gratins en soufflés. Het wordt op smaak gebracht met zout, peper en nootmuskaat
We hebben Bechamelsaus 2 soorten gemaakt, eentje met volle melk en een met soya melk, dus een plantaardige vegan versie.
De plantaardige versie is iets geler van kleur, en iets zoeter. Maar wel dezelfde structuur. De smaak verschilt eigenlijk niet veel anders van elkaar.
De saus is perfect voor je lasagne, en wanneer je er bv kaas door roert, een perfecte saus voor over je groente. Heel makkelijk om te maken , en natuurlijk lekkerder dan uit een zakje! Alhoewel dat ook wel eens makkelijk is.
Waar gebruiken wij deze saus in. In heel veel recepten en vooral vaak in lasagne. Natuurlijk in onze klassieke lasagne maar ook in deze groene lasagne al ragu. Natuurlijk kun je ook in plaats van ragu een andere vulling gebruiken zoals bij de lasagne met gnudi vulling en aubergine.
Cavolo nero lasagne met Grano Padano
Steps
1
Done
|
BoterDoe je boter in een kleine pan en laat het langzaam smelten. |
2
Done
|
Roux makenVoeg de bloem toe en roer circa 2 minuten met een houten lepel tot dat je een roux hebt. |
3
Done
|
Melk bijschenkenSchenk de melk langzaam erbij en roer met een garde totdat je een gladde saus hebt. |
4
Done
|
ServerenRoer er wat nootmuskaat ( vers gemalen)door en zwarte peper en zout. |