Ingredients
-
500 ml Volle melk of soya melk
-
40 gram Roomboter
-
50 gram Bloem
-
Snuf Nootmuskaat
-
naar smaak zout en peper
Directions
Bechamelsaus 2 soorten!
2 soorten bechamel, een met volle melk en een met soya melk, dus een plantaardige versie.
De plantaardige versie is iets geler van kleur, en iets zoeter. Maar wel dezelfde structuur.
De saus is perfect voor je lasagne, en wanneer je er bv kaas door roert, een perfecte saus voor over je groente. Heel makkelijk om te maken , en natuurlijk lekkerder dan uit een zakje!
Steps
1
Done
|
BoterDoe je boter in een kleine pan en laat het langzaam smelten. |
2
Done
|
Roux makenVoeg de bloem toe en roer circa 2 minuten met een houten lepel tot dat je een roux hebt. Het ziet er dan gedroogd en korrelig uit. |
3
Done
|
Melk bijschenkenSchenk de melk langzaam erbij en roer met een garde totdat je een gladde saus hebt laat dit 10 minuten heel zachtjes doorkoken, maar roer regelmatig door. |
4
Done
|
ServerenRoer er wat nootmuskaat ( vers gemalen)door en zwarte peper en zout. |