Ingredients
-
300 gram BieflappenKamertemperatuur
-
3 blikken Gepelde tomaten
-
50 ml Rode wijn
-
Potje Kalamata olijven
-
2 tenen knoflook
-
Flinke theelepel Oregano
-
Naar smaak zout en peper
-
Scheutje Olijfolie
Directions
Bieflappen in rode saus!
Bieflappen in rode saus valt in de categorie comfort food. Zijn we daar niet allemaal aan toe met het herfstachtige weer. De zomerse pomodorini saus en ricotta salata en pasta alla Norma gaan de kast in en de deur naar stoofpotjes mag weer open.
Dit gerecht komt uit het zuiden van Italië en wij kennen het uit de Siciliaanse keuken. Ze noemen het daar pizzaiola. Nu denk je direct aan pizza, alleen heeft het daar niks mee te maken. Het zijn dunne bieflappen gegaard in rode saus. Vroeger maakte Nonna dit altijd en sindsdien staat het hier ook regelmatig op tafel. De bieflappen zijn flinterdun gesneden (wij laten deze altijd snijden door de slager) en daardoor garen ze makkelijk in de tomatensaus. Hierbij gaat oregano en knoflook natuurlijk wat rode wijn. Wij doen er wat zwarte kalamata olijven bij voor nog meer smaak.
Eigenlijk een super simpel pruttelpotje om te maken. Een echt gerechtje voor het weekend want je weet als bij de beste gerechten mag ook deze lekker lang pruttelen. Wanneer je niet heel lang de tijd hebt om ze te laten garen haal je ze iets eerder uit de saus zodat ze nog helemaal intact zijn. Een prachtige schaal bieflappen met wat saus on top. Laat je ze langer pruttelen dan vallen ze uiteindelijk uit elkaar. Een super smaakvolle vleessaus die je eet als pastasaus bij de rigatoni.
Wij wij vaak doen, dag één eten we de vleeslapjes met bijvoorbeeld een mooie aardappelpuree. Dag twee gebruiken we de leftover saus met nog kleine restjes vlees als pastasaus. Smullen.
Een zusje van deze is die Pizzaiola; zacht gegaard vlees met aardappeltjes. Hier staat ook een Reels filmpje van op Instagram. Je bent hier iets langer mee bezig maar och dit is het zo waard!
Deze bieflappen gebruiken we ook voor Nonna’s vleessie. Verrukkelijk gepaneerd en een crowd pleaser.
STOOFPOTJES
Zin in nog meer heerlijke stoofpotjes klik maar eens door naar onze bestsellers Boeuf Bourguignon met Italiaanse twist, een prachtige Italiaanse OssoBucco, altijd een succes is de Jachtschotel of Hertensukade stoof. Zeker weten dat je lekker gaat smullen de komende tijd.
Steps
1
Done
|
BieflappenLaat door de slager bieflappen snijden op de machine. |
2
Done
5 minuten
|
TomatenZeef de gepelde tomaten, natuurlijk kun je ook een fles passata gebruiken. Voeg dan wel altijd wat water toe om de saus te verdunnen. |
3
Done
1 minuut
|
KnoflookPers of snijd 2 tenen knoflook fijn. |
4
Done
5 minuten
|
SudderpanPak een pan met dikke bodem( sudderpan) bak de knoflook heel langzaam aan in de olijfolie. |
5
Done
1 uur
|
SudderenLaat je saus ruim een uur zachtjes pruttelen. |
6
Done
|
TipDe zacht gegaarde lapjes zijn zalig bij een mooie puree of rijst. |