0 0
Bieflappen in rode saus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram Bieflappen Kamertemperatuur
3 blikken Gepelde tomaten
50 ml Rode wijn
Potje Kalamata olijven
2 tenen knoflook
Flinke theelepel Oregano
Naar smaak zout en peper
Scheutje Olijfolie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bieflappen in rode saus

Zacht gegaard vlees in rode saus

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Bieflappen in rode saus!

Bieflappen in rode saus valt in de categorie comfort food. Zijn we daar niet allemaal aan toe met het herfstachtige weer. De zomerse pomodorini saus en ricotta salata en pasta alla Norma gaan de kast in en de deur naar stoofpotjes mag weer open.

Dit gerecht komt uit het zuiden van Italië en wij kennen het uit de Siciliaanse keuken. Ze noemen het daar pizzaiola.  Nu denk je direct aan pizza, alleen heeft het daar niks mee te maken. Het zijn dunne bieflappen gegaard in rode saus.  Vroeger maakte Nonna dit altijd en sindsdien staat het hier ook regelmatig op tafel. De  bieflappen zijn flinterdun gesneden (wij laten deze altijd snijden door de slager) en daardoor garen ze makkelijk in de tomatensaus.  Hierbij gaat oregano en knoflook natuurlijk wat rode wijn. Wij doen er wat zwarte kalamata olijven bij voor nog meer smaak.

Eigenlijk een super simpel pruttelpotje om te maken. Een echt gerechtje  voor het weekend want je weet als bij de beste gerechten mag ook deze lekker lang pruttelen. Wanneer je niet heel lang de tijd hebt om ze te laten garen haal je ze iets eerder uit de saus zodat ze nog helemaal intact zijn. Een prachtige schaal bieflappen met wat saus on top. Laat je ze langer pruttelen dan vallen ze uiteindelijk uit elkaar. Een super smaakvolle vleessaus die je eet als pastasaus bij de rigatoni.

Wij wij vaak doen, dag één eten we de vleeslapjes met bijvoorbeeld een mooie aardappelpuree. Dag twee gebruiken we de leftover saus met nog kleine restjes vlees als pastasaus. Smullen.

Een zusje van deze is die Pizzaiola; zacht gegaard vlees met aardappeltjes. Hier staat ook een Reels filmpje van op Instagram. Je bent hier iets langer mee bezig maar och dit is het zo waard!

Deze bieflappen gebruiken we ook voor Nonna’s vleessie. Verrukkelijk gepaneerd en een crowd pleaser.

STOOFPOTJES

Zin in nog meer heerlijke stoofpotjes klik maar eens door naar onze bestsellers Boeuf Bourguignon met Italiaanse twist, een prachtige Italiaanse OssoBucco, altijd een succes is de Jachtschotel of Hertensukade stoof. Zeker weten dat je lekker gaat smullen de komende tijd.

 

 

Steps

1
Done

Bieflappen

Laat door de slager bieflappen snijden op de machine.
Dunne stand. Wannneer dit lastig is kun je iets dikkere kopen, halveren en dan goed plat slaan tussen plastic folie.

2
Done
5 minuten

Tomaten

Zeef de gepelde tomaten, natuurlijk kun je ook een fles passata gebruiken. Voeg dan wel altijd wat water toe om de saus te verdunnen.

3
Done
1 minuut

Knoflook

Pers of snijd 2 tenen knoflook fijn.

4
Done
5 minuten

Sudderpan

Pak een pan met dikke bodem( sudderpan) bak de knoflook heel langzaam aan in de olijfolie.
Voeg de olijven en oregano toe.
Blus af met rode wijn.
Tomaten saus mag erbij incl theelepel zout en lekker wat zwarte peper.
De bieflappen kunnen er nu bij ( wel op kamertemperatuur)

5
Done
1 uur

Sudderen

Laat je saus ruim een uur zachtjes pruttelen.

6
Done

Tip

De zacht gegaarde lapjes zijn zalig bij een mooie puree of rijst.
De saus kun je gebruiken als pastasaus.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
eiwraps met Italiaanse smaken
previous
Eiwraps met Italiaanse smaken
next
Halloween mini pizza
eiwraps met Italiaanse smaken
previous
Eiwraps met Italiaanse smaken
next
Halloween mini pizza

Add Your Comment