Ingredients
-
1 pakje voorgekookt Rode biet
-
1 klein blikje Kikkererwten
-
100 gram Havermout
-
Klein Ei
-
50 gram Fetakaas
-
Naar smaak Zout en peper
-
Sausje
-
Bakje Griekse yoghurt
-
10 blaadjes Verse munt
-
Peper uit de molen
-
Extra
-
Sla
-
Burger broodjes
Directions
Bieten burgertjes!
De Queens kiezen steeds vaker voor een vegetarische alternatief. Laats kregen we een vegetarisch product uit de supermarkt. Lekker een bieten burger dachten, maar eigenlijk was het niet te eten.
Dat kunnen we zelf lekkerder maken. We hebben er kikkererwten en feta bij gedaan en voor de binding wat havermout.
Het zijn mini burgertjes geworden, omdat we zo’n klein hapje altijd leuk vinden om erbij te serveren.
Ook de brioche bolletjes zijn zelf gebakken en met een gezonde dressing is dit een top burger!
Klik hier voor het recept van de bolletjes!
Steps
1
Done
10 minuten
|
VoorbereidingVerwijder het schilletje van de gekookte biet, maal dit fijn in een mixer. |
2
Done
5 minuten
|
VormenMaak de burgervormen. Je kunt kiezen voor mini of normale vorm. |
3
Done
2 minuten
|
SausjeMeng Griekse yoghurt met heel fijngesneden munt blaadjes. |
4
Done
5 minuten
|
ServerenServeer de burgers op hamburger broodjes die je van te voren even aangrilld op een grillpan. |