0 0
Bieten sapje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 sinaasappel
2 Bieten
2 handjes Blauwe bessen

Bieten sapje

Dit sapje krijgt een super mooie paarse kleur!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Bieten sapje!

Hier weer een gezond sapje die Mariëlla en Giacomo als kind regelmatig voor hun neus gedrukt kregen. Biet is niet iets wat Mariëlla erg lekker vind maar door een sapje smaakt het wel goed.  Dit bieten sapje is lekker zoet maar zit vol met vitamines!

Bieten, sinaasappel en blauwe bessen zijn een heerlijke combinatie en je krijgt er deze prachtige paarse kleur van. Echt een feestje om te serveren bij het ontbijt!

José haar eerste sapcentrifuge heeft ze super vaakgebruikt. Een perfecte manier om toch lekker snel  veel vitamines binnen te krijgen. Toen de machine kapot ging zijn we overgestapt naar een slowjuicer. Wellicht om om deze apparaten iets meer te vertellen.

Verschil sapcentrifuge en slowjuicer

Een sapcentrifuge en slowjuicer verschillen in werking en de kwaliteit van het sap dat ze produceren. Een sapcentrifuge gebruikt hoge snelheden om fruit en groenten te vermalen. Vervolgens wordt het sap snel gescheiden van de pulp. Dit proces genereert meer warmte, wat kan leiden tot oxidatie en voedingsstoffenverlies. Je hebt wel in heel snel gezond en verantwoord sapje.

Aan de andere kant werkt een slowjuicer langzamer en perst sap door een langzame, kauwende beweging. Dit minimaliseert warmte  waardoor het sap meer voedingsstoffen behoudt en langer houdbaar is. Slowjuicers zijn efficiënter bij het extraheren van sap uit bladgroenten en tarwegras, terwijl sapcentrifuges beter presteren bij zachte vruchten. Over het algemeen biedt een slowjuicer voedzamer sap, maar het proces kan iets minder trager zijn dan bij een sapcentrifuge.

Blender

Een handige blender is ook nog een optie. Hier kun je vaak fruit met weinig sap aan toevoegen zoals banaan. Ook met ijs erbij voor andere shakes en smoothies. Tja ook lekker!

Onze allerlekkerste sapjes 

Naast  de kiwi smoothie met spinazie en maanzaad hebben een verrukkelijke kleurrijke super smoothie.  Onze watermeloen munt smoothie is al lange tijd een hit.
Zin in nog een andere lekkere groene gezonde smoothie, Natuurlijk hebben we een gele smoothie met ananas.

Steps

1
Done
5

Schillen

Schil de sinaasappelen en snij de bietjes door midden

2
Done
5

Sap maken

Doe alle ingrediënten in de sapcentrifuge en vang het sap op met een maatbeker.
Serveer daarna in mooie glazen. Goed roeren voordat je het gaat drinken.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Nutella crêpes
Gehaktballetjes
next
Italiaanse gehaktballetjes
previous
Nutella crêpes
Gehaktballetjes
next
Italiaanse gehaktballetjes

Add Your Comment