0 0
Bircher Müsli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Mövenpick recept
180 gram havermout
110 ml Koud water
80 ml Citroensap
200 ml Slagroom 100 ml opgeklopt, 100 ml er als room doorheen roeren
1 Appel Geraspt
225 gram Vers fruit
2 eetlepel Volle yoghurt
120 gram Suiker
Gezonde bircher müsli
200 gram havermout Grove vlokken
110 ml Amandel melk
Kwart citroen Citroensap
225 gram Vers fruit Ikmheb aardbei,framboos en bosbessen gebruikt
150 ml Griekse yoghurt
1 appel geraspt Appel

Bircher Müsli

Een Zwitsers ontbijtje

Features:
  • Vegan
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Mövenpick recept

  • Gezonde bircher müsli

Directions

Share

Bicher Müsli!

Ohhh dit is eentje uit de oude doos, tenminste mijn herinnering van deze müsli gaat way back.
Laatst was ik (José) een weekendje weg in Duitsland waar dit verrukkelijke hapje op de ontbijttafel stond. Waar heb ik dit toch vaker gegeten? Ik wist het eigenlijk niet meer maar het smaakte me prima.

Tot ik daar thuis nog eens over na dacht, want ik vond dat dit ook erg lekker was om zelf te maken. Het kwartje viel…. vroeger en dan heb ik het over ruim 20 jaar geleden kreeg ik dit voor het eerst in Toronto.

Ik meen me te herinneren dat we als KLM crew speciaal naar het Mövenpick hotel gingen om hier te ontbijten omdat ze de meest verrukkelijke müsli hadden, en wellicht nog veel meer?
Het kan ook zo zijn dat we hier logeerden, wellicht dat mijn collega’s dat even kunnen bevestigen.

Ik moest en zou dit recept hebben, in mijn belevenis één van de lekkerste müsli’s ever. Ik heb het gevonden, maar schrok wel van de ingrediënten. Ze gebruiken veel suiker en slagroom, en nu snap ik dat dit super was.

Tegenwoordig eet ik toch liever een iets gezondere variant, en heb het water vervangen met amandelmelk en iets meer yoghurt, zelfs het suiker heb ik weggelaten. Ik heb gesmuld en ga het zeker vaker maken.

Natuurlijk heb ik het originele recept van het Mövenpick hotel, maar ook een gezonde versie op de site. De müsli is al meer dan 100 jaar oud, door een Zwitserse arts bekend geworden. Tegenwoordig zijn deze ontbijtjes bekend als overnight oat’s.

Is dit voor jou ( collega ) ook een sweet memory, en een Crew Favorites laat me het weten, en voor de collega’s en iedereen  die dit nooit gegeten hebben, een aanrader!?

 

 

 

 

 

 

Steps

1
Done

Mengen

Roer alle ingrediënten door elkaar. Je kunt vers fruit gebruiken maar bevroren uit doosje is ook heerlijk en geeft lekker wat kleur af.
Bij het Mövenpick recept klop de je helft vd slagroom en de rest roer dat als laatste erdoor.

2
Done

Koud zetten

Zet je schaal een nacht in de koelkast, het heet niet voor niets overnight oats.

3
Done

Serveren

Roer het nog even door, en voeg extra fruit als decoratie toe.
Ook lekker met toegevoegde nootjes????

4
Done

TIP

Maak lekker grote bak, voor meerdere dagen!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
raviloi met paddenstoelen XL
previous
Ravioli met paddenstoelen XL
Pasta met doperwten en munt pesto
next
Pasta met munt erwtjes pesto
raviloi met paddenstoelen XL
previous
Ravioli met paddenstoelen XL
Pasta met doperwten en munt pesto
next
Pasta met munt erwtjes pesto

Add Your Comment