Ingredients
-
Mövenpick recept
-
180 gram havermout
-
110 ml Koud water
-
80 ml citroensap
-
200 ml Slagroom100 ml opgeklopt, 100 ml er als room doorheen roeren
-
1 appelGeraspt
-
225 gram Vers fruit
-
2 eetlepel volle yoghurt
-
120 gram Suiker
-
Gezonde bircher müsli
-
200 gram havermoutGrove vlokken
-
110 ml amandelmelk
-
Kwart citroen citroensap
-
225 gram Vers fruitIkmheb aardbei,framboos en bosbessen gebruikt
-
150 ml Griekse yoghurt
-
1 appel geraspt appel
Directions
Bicher Müsli!
Ohhh dit is eentje uit de oude doos, tenminste mijn herinnering van deze müsli gaat way back.
Laatst was ik (José) een weekendje weg in Duitsland waar dit verrukkelijke hapje op de ontbijttafel stond. Waar heb ik dit toch vaker gegeten? Ik wist het eigenlijk niet meer maar het smaakte me prima.
Tot ik daar thuis nog eens over na dacht, want ik vond dat dit ook erg lekker was om zelf te maken. Het kwartje viel…. vroeger en dan heb ik het over ruim 20 jaar geleden kreeg ik dit voor het eerst in Toronto.
Ik meen me te herinneren dat we als KLM crew speciaal naar het Mövenpick hotel gingen om hier te ontbijten omdat ze de meest verrukkelijke müsli hadden, en wellicht nog veel meer?
Het kan ook zo zijn dat we hier logeerden, wellicht dat mijn collega’s dat even kunnen bevestigen.
Ik moest en zou dit recept hebben, in mijn belevenis één van de lekkerste müsli’s ever. Ik heb het gevonden, maar schrok wel van de ingrediënten. Ze gebruiken veel suiker en slagroom, en nu snap ik dat dit super was.
Tegenwoordig eet ik toch liever een iets gezondere variant, en heb het water vervangen met amandelmelk en iets meer yoghurt, zelfs het suiker heb ik weggelaten. Ik heb gesmuld en ga het zeker vaker maken.
Natuurlijk heb ik het originele recept van het Mövenpick hotel, maar ook een gezonde versie op de site. De müsli is al meer dan 100 jaar oud, door een Zwitserse arts bekend geworden. Tegenwoordig zijn deze ontbijtjes bekend als overnight oat’s.
Is dit voor jou ( collega ) ook een sweet memory, en een Crew Favorites laat me het weten, en voor de collega’s en iedereen die dit nooit gegeten hebben, een aanrader!?
Steps
1
Done
|
MengenRoer alle ingrediënten door elkaar. Je kunt vers fruit gebruiken maar bevroren uit doosje is ook heerlijk en geeft lekker wat kleur af. |
2
Done
|
Koud zettenZet je schaal een nacht in de koelkast, het heet niet voor niets overnight oats. |
3
Done
|
ServerenRoer het nog even door, en voeg extra fruit als decoratie toe. |
4
Done
|
TIPMaak lekker grote bak, voor meerdere dagen! |