1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
basis
170 gram Roomboter kamertemperatuur
80 gram Suiker
1 eetlepel Vanille extract
2 eieren
1 eetlepel Bakpoeder
snufje Zout
extra voor lichte deeg
200 gram Bloem type ‘OO‘
2 eetlepel Agave siroop honing mag ook
15 gram Slagroom
extra voor donkere deeg
160 gram Bloem
40 gram Cacao poeder
15 gram Slagroom

Nutritional information

Biscotti abbracci knuffelkoekjes

Biscotti abbracci knuffelkoekjes

De lekkerste eetbare knuffels

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • basis

  • extra voor lichte deeg

  • extra voor donkere deeg

Directions

Share

Biscotti abbracci knuffelkoekjes.

Wanneer wij in Italië naar de supermarkt gaan dan worden wij helemaal gek. Zeker op de koekjes afdeling waar de meest verrukkelijke uitnodigend op je liggen te wachten. We schieten dan spontaan in keuze stress modem. De koekjes die altijd het karretje in gaan zijn de biscotti abbracci knuffelkoekjes.

Even uitleggen voor de niet Italië ganger, dit zijn koekjes in twee kleuren, het bruine stukje is koekjes deeg met cacao en de ander met honing. Daarbij gaat ook wat slagroom, klinkt al lekker toch? Deze twee stukjes deeg zijn om elkaar gewikkeld en vorm een abbracci wat knuffels betekent. Het zijn eigenlijk twee koekjes in één. In de loop der jaren hebben wij ze knuffel koekjes genoemd!

Er zijn een paar Italiaanse recepten te vinden hiervan en hier zijn we mee gaan stoeien. Een tikkie minder suiker, wat agave siroop in plaats van honing, en verder nog wat aanpassingen. Het bleek een zalig koekje en nu met iets minder suiker is helemaal geen probleem. Nu kunt er gewoon wat meer eten.

Als goed Italiaans gebruik eet je deze tijdens het ontbijt de colazione dippend in de koffie. Er wordt duidelijk minder ontbeten dan de Nederlanders. Een cappuccino en een cornetto / croissant, lekker snel en simpel. Je eet eerst een zoetje en daarna pas de koffie met melk. Een cappuccino of latte macchiato of espresso (caffe) macchiato waar wij op dit moment helemaal fan van zijn. De Italianen die gewoon thuis ontbijten scheuren een zak koekjes open en hoppela klaar is kees.

Zin in andere lekkere Italiaanse koekjes? Probeer eens de Amaretti koekjes, een super snel en makkelijk recept.  Traditionele cantuccini koekjes smullen maar. Ganache koekjes en karamel koekjes zijn niet Italiaans maar wel heerlijk!

Steps

1
Done
5 minuten

Klaar zetten

Weeg alle ingrediënten af en zet klaar.

2
Done
5 minuten

Basis

Meng de zacht boter met het suiker, vanille extract
Gebruik een keukenmachine of mixer.
Voeg de eieren, snuf zout en bakpoeder aan toe en mix goed.
Verdeel dit in twee delen.

3
Done
5 minuten

Licht gekleurde deeg

Bij het eerste deel voeg je bloem, agave siroop of honing toe, gevolgd door de slagroom.
Na het mixen heb je een compact deeg dat je als bal in plastic folie wikkelt.
Leg koud in de koelkast voor minimaal een half uur.

4
Done
5 minuten

Donker deeg

Neem het tweede deel, en voeg hierbij de bloem cacao poeder en de slagroom.
Mix goed en wanneer het goed gemengd is wikkel je dit ook in plastic folie en dit gaat ook en half uur in de koelkast.

5
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 175 graden

6
Done
10 minuten

Koekjes

Haal het lichte deeg uit de koelkast.
Snijd er een deel van af en rol dit uit tot een lange slang van 1 cm diameter.
Snijd er stukjes af van 5 cm.
Leg deze in een boogje op bakpapier op bakblik.
Doe het zelfde met het donkere deeg, en leg de boogjes tegenover aan elkaar.
Waarschijnlijk heb je drie bakblikken nodig voor de ruim 25 koekjes.
Wij hebben ze in twee keer gebakken

7
Done
15 minuten

Oven

Zet de koekjes in de oven, en bak ze ongeveer in 15 minuten af.
Houd de oven goed in de gaten, wij vonden dat het vrij hard ging.
Wanneer ze ietsje bruin worden mogen ze eruit.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Café Crema
previous
Crema al caffe
Vegetarische Italiaanse enchilada's
next
Vegetarische Italiaanse enchiladas
Café Crema
previous
Crema al caffe
Vegetarische Italiaanse enchilada's
next
Vegetarische Italiaanse enchiladas

Add Your Comment