Ingredients
-
1 Rol bladerdeeg
-
Vulling
-
1 blikje of passata gepelde tomaten
-
1 grote Rode ui
-
Naar smaak zout en peper
-
60 gram parmaham
-
1 bol buffalo mozzarella
-
1 ei
-
Scheut olijfolie
Directions
Bladerdeeg pakketje met rode ui.
Dit gevulde bladerdeeg pakketje met rode ui oftewel Cipolline Catanese zijn de lekkerste gevulde pakketjes.
Wannneer jullie het het reisblog van Jo naar Sicilië hebben gevolgd dan hebben jullie vast gezien dat in Calabrië de allerlekkerste rode uien worden verbouwd. Deze rode uien heten cipolle Rosso en iets pittiger zijn dan zijn gele broer. Ze zijn ook iets zoeter en hebben een verfijnde smaak.Wanneer je in Calabrië bent zie je dan ook op elke hoek van de straat karren vol van deze geweldige uien staan. Natuurlijk heeft Jo een zak meegenomen, onder protest weliswaar, want van deze jongens ruik je behoorlijk.
Met dit recept heb ik eigenlijk Calabrië met Sicilië gemengd. Dit gevulde bladerdeeg hapje is typisch een gerecht uit Catania, de een na grootste stad van Sicilië. De vulling van het bladerdeeg gerechtje is prosciutto , de rode uien gemengd met tomatensaus en afgetopt met mozzarella. Echt een makkelijk gerechtje dat iedereen zal smaken!
Natuurlijk kun je dit zalige hapje met de rode uien uit Nederland maken, Wil je een vegetarische versie dan dat je de ham achterwege.. Om het nog makkelijker te maken hebben we er een Reels filmpje bij gemaakt. Deze is te zien op Instagram.
Buon Appetito!
Wil je nog een heerlijk bladerdeeg hapje maken, dan hebben we een verrukkelijke plaatpizza met aubergine en courgette.
Steps
1
Done
10 minuten
|
UiSnijd de ui in zo dun mogelijk ringen. |
2
Done
15 minuten
|
TomaatZeef een blik gepelde tomaten, of gebruik kant en klare tomaten passata. Dit mag bij de zacht gebakken ui. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken, zodat er een mooie saus ontstaat. |
3
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 225°. |
4
Done
2 minuten
|
EiKluts een eitje in een bakje. Zet klaar met een kwastje erbij. |
5
Done
5 minuten
|
BladerdeegRol de bladerdeeg rol open en snijd deze met een scherp mes in vieren. Leg op elk vierkantje wat Parmaham, een grote schep van de uien-tomatensaus en doe hier boven op wat mozzarella. |
6
Done
5 minuten
|
Dicht vouwenVouw twee punten naar het midden bestrijk deze met wat ei, zodat het aan elkaar plakt. Vouw dan de andere twee hoeken er bovenop en laat dit ook plakken met het eigeel. Er mag wat open ruimte aan de zijkant zijn. Dit bakt zichzelf aan elkaar in de oven. Prik een klein cocktail prikkertje in het midden zodat ze zeker tijdens het bakken aan elkaar blijven. |
7
Done
1 minuut
|
In smerenSmeer als laatste het hele pakketje nog in met ei. |
8
Done
25 minuten
|
OvenHet bladerdeeg ligt al op een bakpapier en wellicht heb je deze ook al op een bakplaat gelegd. Zet het in de oven voor ongeveer 25 minuten. |