0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Rol bladerdeeg
Vulling
1 blikje of passata Gepelde tomaten
1 grote Rode ui
Naar smaak zout en peper
60 gram parmaham
1 bol Buffalo mozzarella
1 Ei
Scheut Olijfolie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bladerdeeg pakketje met rode ui

Bladerdeeg pakketje met rode ui

Een verrukkelijk gevuld pakketje

Cuisine:

Ingredients

  • Vulling

Directions

Share

Gevuld bladerdeeg pakketje met rode ui – Cipolline Catanese

Wannneer jullie het het reisblog van Jo naar  Sicilië hebben gevolgd dan hebben jullie vast gezien dat in Calabrië de allerlekkerste rode uien worden verbouwd. Deze rode uien heten cipolle Rosso en iets pittiger zijn dan zijn gele broer. Ze zijn ook iets zoeter en hebben een verfijnde smaak.Wanneer je in Calabrië bent zie je dan ook op elke hoek van de straat karren vol van deze geweldige uien staan. Natuurlijk heeft  Jo een zak meegenomen, onder protest weliswaar, want van deze jongens ruik je behoorlijk.

Met dit recept heb ik eigenlijk Calabrië met Sicilië gemengd. Dit gevulde bladerdeeg hapje is typisch een gerecht uit Catania, de een na grootste stad van Sicilië. De vulling van het bladerdeeg gerechtje is prosciutto , de rode uien gemengd met tomatensaus en afgetopt met mozzarella. Echt een makkelijk gerechtje dat iedereen zal smaken!

Natuurlijk kun je dit zalige hapje met de rode uien uit Nederland maken, Wil je een vegetarische versie dan dat je de ham achterwege.. Om het nog makkelijker te maken hebben we er een Reels filmpje bij gemaakt. Deze is te zien op Instagram.

Buon Appetito!

 

Steps

1
Done
10 minuten

Ui

Snijd de ui in zo dun mogelijk ringen.
Bak deze in een hapjespan met olijfolie glazig. Doe dit op middelmatig vuur ongeveer 10 minuten.

2
Done
15 minuten

Tomaat

Zeef een blik gepelde tomaten, of gebruik kant en klare tomaten passata. Dit mag bij de zacht gebakken ui. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken, zodat er een mooie saus ontstaat.

3
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 225°.

4
Done
2 minuten

Ei

Kluts een eitje in een bakje. Zet klaar met een kwastje erbij.

5
Done
5 minuten

Bladerdeeg

Rol de bladerdeeg rol open en snijd deze met een scherp mes in vieren. Leg op elk vierkantje wat Parmaham, een grote schep van de uien-tomatensaus en doe hier boven op wat mozzarella.

6
Done
5 minuten

Dicht vouwen

Vouw twee punten naar het midden bestrijk deze met wat ei, zodat het aan elkaar plakt. Vouw dan de andere twee hoeken er bovenop en laat dit ook plakken met het eigeel. Er mag wat open ruimte aan de zijkant zijn. Dit bakt zichzelf aan elkaar in de oven. Prik een klein cocktail prikkertje in het midden zodat ze zeker tijdens het bakken aan elkaar blijven.

7
Done
1 minuut

In smeren

Smeer als laatste het hele pakketje nog in met ei.

8
Done
25 minuten

Oven

Het bladerdeeg ligt al op een bakpapier en wellicht heb je deze ook al op een bakplaat gelegd. Zet het in de oven voor ongeveer 25 minuten.
Houd het goed in de gaten want elke oven werkt weer iets anders.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Sopresine pasta
previous
Sorpresine pasta
Lamingtons
next
Lamingtons uit Australië
Sopresine pasta
previous
Sorpresine pasta
Lamingtons
next
Lamingtons uit Australië

Add Your Comment