0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 ml Melk
200 gr Bloem
1zakje ( 7 gr) Droge gist
35 gr Roomboter Gesmolten
Snuf Zout
1 eieren
1 theelepel Fijne kristalsuiker Mag ook scheutje stroop
Blauwe bessen poffertjes

Blauwe bessen poffertjes

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Wat een feest zijn die poffertjes toch!

  • 65 min
  • Serves 50
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Poffertjes met blauwe bessen, net even anders dan de klassieke poffertjes!

Poffertjes zijn eigenlijk de lekkerste hapjes die je voor je kinderen kan maken, en niet alleen voor je kinderen wij zijn er zelf ook dol op. Toen Mariella nog klein was heb ik (José) geprobeerd poffertjes te maken met een goedkope pan, dat lukte helemaal niet en ik zwoor dat ik nooit meer poffertjes zou maken in mijn leven.

Tot dat ik laatst bij de kringloop een gietijzeren versie scoorde, zal ik het nog een keer gaan proberen!

Ik had een mooi recept bedacht met bosbessen en ricotta, dit was echter geen succes. Het leek nergens op en heb direct een nieuw recept gemaakt gewoon ouderwets met met gist.

Yess, Zo blij als een kind was ik toen ze helemaal perfect waren. De ene helft met het gewone beslag, en de andere helft met bosbessen. Proef ze zelf maar een keer dan weet jij welke het lekkerste zijn!

Oh ja, poffertjes kun je op elk moment van de dag eten, als ontbijt, lunch tussendoor snackje en als de nagerecht!

Steps

1
Done
10 min + 60 min rijzen

Beslag

Verwarm de melk tot deze lauw warm is, voeg de gist toe en roer.
Zeef de bloem samen met het zout boven een kom.
Roer de melk met gist goed door de bloem tot een mooi glad beslag. Kan met mixer.
Voeg als laatste de suiker of stroop toe.
Maal de bosbessen helemaal fijn. En roer dit ook door je beslag
Dek het beslag af met folie en laat een uur rijzen.
Dit zal in hoeveelheid verdubbelen.
Gooi dit in een beslag flesje, zodat je het in de pan kan spuiten.
Dit maakt het wel gemakkelijk.

2
Done
10 min

Bakken

Zet de poffertjes pan op het vuur en laat dit heet worden, vet de kuiltjes in met een kwastje olie of gesmolten boter.
Spuit in elke kuiltje het beslag.
Wanneer je geen vloeibaar beslag meer ziet keer je het poffertjes om en bak nog even.

3
Done

Serveren

Je kunt de poffertjes ook heel goed invriezen, maar direct op eten is natuurlijk wel zo lekker.
Serveer met poedersuiker, roomboter of stroop!
Smakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Jumbo pasta schelpen
previous
Jumbo pasta schelpen met kruiden ricotta in tomatensaus
Caesar Salade
next
Caesar salade
Jumbo pasta schelpen
previous
Jumbo pasta schelpen met kruiden ricotta in tomatensaus
Caesar Salade
next
Caesar salade

Add Your Comment