Ingredients
-
300 ml melk
-
200 gr bloem
-
1zakje ( 7 gr) droge gist
-
35 gr roomboterGesmolten
-
Snuf zout
-
1 eieren
-
1 theelepel fijne kristalsuikerMag ook scheutje stroop
-
Directions
Poffertjes met blauwe bessen, net even anders dan de klassieke poffertjes!
Poffertjes zijn eigenlijk de lekkerste hapjes die je voor je kinderen kan maken, en niet alleen voor je kinderen wij zijn er zelf ook dol op. Toen Mariella nog klein was heb ik (José) geprobeerd poffertjes te maken met een goedkope pan, dat lukte helemaal niet en ik zwoor dat ik nooit meer poffertjes zou maken in mijn leven.
Tot dat ik laatst bij de kringloop een gietijzeren versie scoorde, zal ik het nog een keer gaan proberen!
Ik had een mooi recept bedacht met bosbessen en ricotta, dit was echter geen succes. Het leek nergens op en heb direct een nieuw recept gemaakt gewoon ouderwets met met gist.
Yess, Zo blij als een kind was ik toen ze helemaal perfect waren. De ene helft met het gewone beslag, en de andere helft met bosbessen. Proef ze zelf maar een keer dan weet jij welke het lekkerste zijn!
Oh ja, poffertjes kun je op elk moment van de dag eten, als ontbijt, lunch tussendoor snackje en als de nagerecht!
Steps
1
Done
10 min + 60 min rijzen
|
BeslagVerwarm de melk tot deze lauw warm is, voeg de gist toe en roer. |
2
Done
10 min
|
BakkenZet de poffertjes pan op het vuur en laat dit heet worden, vet de kuiltjes in met een kwastje olie of gesmolten boter. |
3
Done
|
Serveren |