Ingredients
-
2 bloedsinaasappel
-
2 rode bietVoorgekookte
-
Zakje gemengde sla
-
1 bol burrata
-
10 pecannoten
-
2 eetlepel balsamico
-
Paar takjes verse tijmOf gedroogde
-
Scheutje olijfolie
-
Dressing
-
Van 1 sinaasappel bloedsinaasappel sap
-
1 eetlepel balsamico
-
Naar smaak zout en peper
Directions
Bloedsinaasappel burrata salade!
Jaaa de bloedsinaasappels liggen weer in de winkels. Wij als Foodies worden dan weer helemaal blij want de lekkerste bloed sinaasappels komen uit Sicilië. Naast dat ze er fantastisch uitzien smaken ze werkelijk voortreffelijk. Laten we er maar een heerlijke salade van maken. Of dat gelukt is? Absoluut! Het is een verrukkelijke bloedsinaasappel burrata salade geworden.
Een vrij eenvoudige salade maar met de juiste smaken. Wij hebben de rode bietjes met een scheutje olijf olie, verse tijm en wat balsamico in de oven laten roosteren. Dit hoeft niet per see maar geeft het net weer een extra twist. We zouden de Queens niet zijn wanneer we er geen burrata bij serveren. De waanzinnige dressing is natuurlijk gemaakt met Hsap van de sinaasappel. Wat extra balsamico, zout en peper en een mooie olijf olie. Pure simpele smaken die dit gerecht helemaal compleet maken. Naast dat het waanzinnig lekker is dat het ook nog geweldig op tafel.
De afgelopen jaren hebben we nog veel meer lekkere gerechten voor jullie gemaakt met deze prachtige sinaasappel. Leuk om hiermee te bakken zoals met de bloedsinaasappel cake, ook de risotto is het heerlijk ,risotto met bloedsinaasappel en venkel. Probeer je ook het ontbijttaartje met bloedsinaasappel en mandarijn? Liever nog een andere salade dan is de bloedsinaasappel carpaccio met balsamico een topper. Een salade met bloedsinaasappel en venkel is werkelijk een top combi!
Bloedsinaasappel
Heb jij eigenlijk enig idee hoe het komt dat deze sinaasappels zo mooi rood van binnen zien? Deze sinaasappels groeien veelal op Sicilië aan de voet van de vulkaan de Etna. Hier zit veel vulkanische aarde in de grond. Door de koude nachten en warme dagen activeert een gen dat de sinaasappel rood kleurt. Dit maakt de bloedsinaasappel van Sicilië zo uniek.
Steps
1
Done
25 minuten
|
BietjesSnijd twee bietjes in partjes. Meng met verse tijmblaadjes, olijfolie en een klein beetje balsamico. Rooster dit 25 minuten in de oven op 200° |
2
Done
2 minuten
|
SinaasappelSchil de bloed sinaasappel en snijd deze in plakjes. |
3
Done
1 minuut
|
DressingMaak een dressing van olijfolie, het sap van een bloedsinaasappel en olijf olie. Voeg extra zout en peper toe. |
4
Done
|
Serveren |