0 0
Bloedsinaasappel burrata salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Bloed sinaasappel
2 Rode biet Voorgekookte
Zakje Gemengde sla
1 bol burrata
10 Pecan noten
2 eetlepel Balsamico
Paar takjes verse tijm Of gedroogde
Scheutje Olijfolie
Dressing
Van 1 sinaasappel bloedsinaasappel sap
1 eetlepel Balsamico
Naar smaak zout en peper

Bloedsinaasappel burrata salade

De lekkerste smaken in een salade!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Dressing

Directions

Share

Bloedsinaasappel burrata salade!

Jaaa de bloedsinaasappels liggen weer in de winkels. Wij als Foodies worden dan weer helemaal blij want de lekkerste bloed sinaasappels komen uit Sicilië. Naast dat ze er fantastisch uitzien smaken ze werkelijk voortreffelijk. Laten we er maar een heerlijke salade van maken. Of dat gelukt is? Absoluut! Het is een  verrukkelijke bloedsinaasappel burrata salade geworden.

Een vrij eenvoudige salade maar met de juiste smaken. Wij hebben de rode bietjes met een scheutje olijf olie, verse tijm en wat balsamico in de oven laten roosteren. Dit hoeft niet per see maar geeft het net weer een extra twist. We zouden de Queens niet zijn wanneer we er geen burrata bij serveren. De waanzinnige dressing is natuurlijk gemaakt met Hsap van de sinaasappel. Wat extra balsamico,  zout en peper en een mooie olijf olie. Pure simpele smaken die dit gerecht helemaal compleet maken. Naast dat het waanzinnig lekker is dat het ook nog geweldig op tafel.

De afgelopen jaren hebben we nog veel meer lekkere gerechten voor jullie gemaakt met deze prachtige sinaasappel. Leuk om hiermee te bakken zoals met de bloedsinaasappel cake,  ook de risotto is het heerlijk ,risotto met bloedsinaasappel en venkel. Probeer je ook het ontbijttaartje met bloedsinaasappel en mandarijn?  Liever nog een andere salade dan is de bloedsinaasappel carpaccio met balsamico een topper. Een salade met bloedsinaasappel en venkel is werkelijk een top combi!

Bloedsinaasappel

Heb jij eigenlijk enig idee hoe het komt dat deze sinaasappels zo mooi rood van binnen zien? Deze sinaasappels groeien veelal op Sicilië aan de voet van de vulkaan de Etna. Hier zit veel vulkanische aarde in de grond. Door de koude nachten en warme dagen activeert een gen dat de sinaasappel rood kleurt. Dit maakt de bloedsinaasappel van Sicilië zo uniek.

 

Steps

1
Done
25 minuten

Bietjes

Snijd twee bietjes in partjes. Meng met verse tijmblaadjes, olijfolie en een klein beetje balsamico. Rooster dit 25 minuten in de oven op 200°
Laat de bietjes afkoelen.
Je kunt ervoor kiezen deze stap over te slaan en alleen de gekookte bietjes gebruiken.

2
Done
2 minuten

Sinaasappel

Schil de bloed sinaasappel en snijd deze in plakjes.

3
Done
1 minuut

Dressing

Maak een dressing van olijfolie, het sap van een bloedsinaasappel en olijf olie. Voeg extra zout en peper toe.

4
Done

Serveren

Neem je favoriete gemengde sla en leg dit op een mooie schaal.
Hierboven op de bietjes en sinaasappel schijfjes.
Een mooie bol burrata in het midden.
Extra pecannoten er overheen.
Eindig met een klein beetje dressing.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kip arrabiata
previous
Kip arrabbiata
Charlotte taartje met Limonzero
next
Mini charlotte taartje met Limonzero
Kip arrabiata
previous
Kip arrabbiata
Charlotte taartje met Limonzero
next
Mini charlotte taartje met Limonzero

Add Your Comment