Ingredients
-
200 gr boterOp kamer temperatuur
-
150 gr Suiker
-
177 gr speltbloemJe kunt ook spelt meel of haver meel gebruiken
-
75 gr Amandelmeel
-
4 eieren
-
2 tl bakpoeder
-
sap van 1 sinaasappel
-
1 sinaasappel rasp
-
3 kleine bloedsinaasappel
Directions
Mariëlla is fan van bloedsinaasappels. Dus bloedsinaasappel cake is helemaal perfect!
Je kunt dit fruit verwerken in heel veel recepten. Zo vinden wij bloedsinaasappel ijs echt heerlijk. Ook in deze cake is het een heerlijke toevoeging. Onder in de cake leg je mooie plakjes sinaasappels. Daarna giet je het beslag erover en laat je hem bakken in de oven. Als de cake daarna klaar is en je draait hem om, zie je de mooie sinaasappeltjes tevoorschijn komen! Echt een feestje om naar te kijken!
Dit is een van de favorite cakes van de vriend van Mariëlla. Hij eet normaal nooit de taarten en cakes op maar deze vind hij heerlijk! Dat zegt dus heel erg veel..
Ga jij deze bloedsinaasappel cake ook maken voor je geliefde?
Steps
1
Done
3
|
Boter mixenMix de boter met de suiker tot een smeuige massa. |
2
Done
2
|
EierenBreek de eieren een voor een het boter mengsel. Blijf langzaam mixen met de keukenmachine. |
3
Done
5
|
BeslagMix daarna de amandelmeel, spelt bloem, bakpoeder, rasp en sap van de sinaasappel door het mengsel. Meng dit allemaal niet te lang. |
4
Done
5
|
Bloedsinaasappels |
5
Done
|
Afkoelen |