Ingredients
-
1 bloemkool
-
2 aubergine
-
2 sjalotOf grote ui
-
2 knoflook
-
6 tomaatMag ook blikje metbtomatenstukjes
-
1 cm gember
-
400 ml kokosmelk
-
2 eetlepels pasta garam masalaOf ander currypasta
-
1 theelepel kruiden garam masala
-
Flinke scheut olijfolie
-
1eetlepel mosterdzaad
-
Paar takjes koriander
-
200 ml heet water
-
Naar smaak zout en peper
Directions
Bloemkool aubergine curry!
Wat is nou lekkerder dan een goede curry? Mariëlla at vroeger nooit curry,maar een paar jaar geleden heeft ze helemaal ontdekt dat een heerlijke curry echt comfort food is.
Zeker wanneer je een drukke baan hebt en daarnaast ook nog CookingQueen bent, is deze easy peasy qua bereiding.
Vandaag maakt José een lekkere vegetarische curry, iets wat me doet denken aan alle stops met de KLM in India. Het is altijd een feestje om naar India te vliegen. De mensen zijn super vriendelijk en het Indiase eten is naast de Italiaanse keuken mijn favoriete keuken. Gelukkig vliegen we op vele bestemmingen in India zoals Delhi, Bombay en Bangalore.
Om deze nog extra smaak te geven hebben we de bloemkool en aubergine geroosterd in de oven met garam masala kruiden.
Ga jij aan de slag met weinig ingrediënten voor het lekkerste resultaat?
Wist je dat Mariëlla elke week wel curry maakt. Natuurlijk omdat het verrukkelijk is maar je kunt er echt helemaal je eigen variaties maken. Alle groenten kun je eraan toevoegen en wanneer je met verschillende kruiden pasta’s aan de gang gaat, heb je altijd een nieuwe smaak.
Onze curry specialist heeft de meest lekkere variaties gemaakt. De Tandoori Marsala curry, curry met zalm, bloemkool aubergine curry wat persoonlijk mijn favorietje is. De rode curry noodle soep is ook een fantastisch maaltje. Keuze genoeg toch!
Van uit de Aziatische landen is de curry ook naar Nederland gekomen. Vroeger aten we echt alleen maar Aardappeltjes groenten en vlees, maar in Thailand, India, Singapore en Indonesië hebben ze de traditie om curry’s te koken. Curry is eigenlijk een verzamelnaam van verschillende kruiden met een sausachtige structuur op zijn Aziatische stijl gekookt. De Indiërs brachten de curry, afgeleid van Kari (kerrie)
Altijd handig om een kant en klare currypasta te gebruiken. Wij gebruiken deze vaak!
Steps
1
Done
180 graden
|
Oven voorverwarmenVerwarm je oven voor op 180 graden |
2
Done
30 minuten
|
Groenten roosterenRooster de bloemkool roosjes en aubergine blokjes op een bakplaat. |
3
Done
5 minuten
|
BakkenBak de mosterdzaadjes aan (paar minuten). |
4
Done
20 minuten
|
SudderenDoe de geroosterde bloemkool en aubergine erbij, samen met de tomaat en kokosmelk |
5
Done
1 minuut
|
ServerenServeer met basmati rijst, pappadums of naan brood. Koriander en limoentje erbij is heerlijk. |