1 1
Bloemkool aubergine curry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Bloemkool
2 Aubergine
2 Sjalot Of grote ui
2 knoflook
6 Tomaat Mag ook blikje metbtomatenstukjes
1 cm Gember
400 ml Kokos melk
2 eetlepels pasta Garam masala Of ander currypasta
1 theelepel kruiden Garam masala
Flinke scheut Olijfolie
1eetlepel Mosterd zaad
Paar takjes Koriander
200 ml heet water
Naar smaak zout en peper

Bloemkool aubergine curry

Lekker combinatie van bloemkool en aubergine op Indiase wijze

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Bloemkool aubergine curry!

Wat is nou lekkerder dan een goede curry? Mariëlla at vroeger nooit curry,maar een paar jaar geleden heeft ze helemaal ontdekt dat een heerlijke curry echt comfort food is.
Zeker wanneer je een drukke baan hebt en daarnaast ook nog CookingQueen bent, is deze easy peasy qua bereiding.

Vandaag maakt José een lekkere vegetarische curry, iets wat me doet denken aan alle stops met de KLM in India. Het is altijd een feestje om naar India te vliegen. De mensen zijn super vriendelijk en het Indiase eten is naast de Italiaanse keuken mijn favoriete keuken. Gelukkig vliegen we op vele bestemmingen in India zoals Delhi, Bombay en Bangalore.

Om deze nog extra smaak te geven hebben we de bloemkool en aubergine geroosterd in de oven met garam masala kruiden.

Ga jij aan de slag met weinig ingrediënten voor het lekkerste resultaat?

Wist je dat Mariëlla elke week wel curry maakt. Natuurlijk omdat het verrukkelijk is maar je kunt er echt helemaal je eigen variaties maken. Alle groenten kun je eraan toevoegen en wanneer je met verschillende kruiden pasta’s aan de gang gaat, heb je altijd een nieuwe smaak.

 

Onze curry specialist heeft de meest lekkere variaties gemaakt. De Tandoori Marsala curry, curry met zalm, bloemkool aubergine curry wat persoonlijk mijn favorietje is. De rode curry noodle soep is ook een fantastisch maaltje. Keuze genoeg toch!

Van uit de Aziatische landen is de curry ook naar Nederland gekomen. Vroeger aten we echt alleen maar Aardappeltjes groenten en vlees, maar in Thailand, India, Singapore en Indonesië hebben ze de traditie om curry’s te koken. Curry is eigenlijk een verzamelnaam van verschillende kruiden met een sausachtige structuur op zijn Aziatische stijl gekookt. De Indiërs brachten de curry, afgeleid van Kari (kerrie)

 

Altijd handig  om een kant en klare currypasta te gebruiken. Wij gebruiken deze vaak!

 

Steps

1
Done
180 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm je oven voor op 180 graden

2
Done
30 minuten

Groenten roosteren

Rooster de bloemkool roosjes en aubergine blokjes op een bakplaat.
Meng ze met garam masala kruiden en olijfolie.
Stop ze 30 minuten in de voorverwarmde oven en keer ze halverwege1 x om.

3
Done
5 minuten

Bakken

Bak de mosterdzaadjes aan (paar minuten).
Snijd je sjalot, ui, knoflook en gember fijn.
Fruit ze 3 minuten in hapjespan met wat olijfolie.
Voeg je garam masala of curry pasta toe en bak even door.

4
Done
20 minuten

Sudderen

Doe de geroosterde bloemkool en aubergine erbij, samen met de tomaat en kokosmelk
Zout en peper erbij en water.
Laat dit 20 minuten sudderen zodat je curry iets indikt.

5
Done
1 minuut

Serveren

Serveer met basmati rijst, pappadums of naan brood. Koriander en limoentje erbij is heerlijk.
Eet smakelijk! ?

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta met doperwten en munt pesto
previous
Pasta met munt erwtjes pesto
pompoen crostata
next
Pompoen crostata met verse kruiden
Pasta met doperwten en munt pesto
previous
Pasta met munt erwtjes pesto
pompoen crostata
next
Pompoen crostata met verse kruiden

Add Your Comment