Ingredients
-
Bloemkool en pompoen steak
-
1 bloemkool
-
1 flespompoen
-
100 ml Griekse yoghurt
-
Halve theelepel kurkuma
-
Paar takjes koriander
-
Klein beetje chilipoeder
-
2 tot 3 eetlepels currypaste
-
Paar takjes korianderPeterselie mag ook
-
Scheut olijfolie
-
zout
-
Kip curry
-
400 gram kipfilet
-
3 eetlepels currypaste
-
zout
-
1 blikje kokosmelk
-
10 stuks cherrytomaten
-
1 teen knoflook
-
1 sjalot
-
Klein blikje kikkererwten
Directions
Bloemkool en pompoen steak: een feestelijk vegetarisch gerecht
Ben je op zoek naar een bijzonder gerecht voor het kerstmenu? Deze heerlijke bloemkool en pompoen steak is een echte eyecatcher op tafel! Perfect als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht en ideaal te combineren met een curry. Dit kleurrijke gerecht brengt niet alleen smaak, maar ook een vleugje warmte van de Indiase keuken naar je feesttafel.
Het idee voor dit recept ontstond toen een KLM-stewardess me vroeg of ik wist hoe je een bloemkoolsteak kunt maken zoals die ze in Los Angeles had geproefd. Hoewel ik dat specifieke gerecht niet kende, stond bloemkoolsteak al op mijn lijstje om uit te proberen. Omdat ik gek ben op de Indiase keuken en nog een pompoen had liggen, besloot ik de twee te combineren. Het resultaat? Een gerecht dat zo lekker is, dat het meteen een Crew Favorite werd.
Voor deze bloemkool en pompoen steak rooster je dikke plakken bloemkool in de oven met een heerlijke mix van specerijen, zoals kurkuma, komijn en garam masala. Tegelijkertijd rooster je de pompoen, die een subtiel zoete smaak krijgt en perfect past bij de kruidige bloemkool. Serveer alles op een mooie schaal en garneer met verse koriander voor een feestelijke uitstraling.
Wil je een gevarieerd diner? Combineer deze steaks met een simpele kipcurry of serveer ze met naanbrood en een frisse yoghurt-dip. Zo bied je voor iedereen iets lekkers op tafel. En het mooiste? Dit recept is makkelijk te maken, ideaal voor de feestdagen of een leuk etentje. Probeer ook eens onze Italiaanse bloemkoolsteaks!
Steps
1
Done
5 minuten
|
Bloemkool en pompoenSnijd de bloemkool in drie plakken, meer gaat ook niet lukken want de rest van de roosjes vallen aan de zijkant eraf, deze kun je natuurlijk ook los meebakken. |
2
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm je oven voor op 175 graden. |
3
Done
|
Bestrooi de plakken pompoen en bloemkool met ietsje zout. |
4
Done
35 minuten
|
OvenZet de bakplaat ongeveer 35 minuten in de oven check of ze gaar zijn dmv een prikje met de vork. |
5
Done
|
ServerenServeer alles op een mooie schaal met wat verse koriander of peterselie. |
6
Done
|
Kip currySnijd de kip in kleine stukjes, en marineer met de curry pasta. |
7
Done
|
Snijd het uitje en plet de knoflook en fruit in een koekenpan. |
8
Done
|
TipWe hebben een lekker recept van naan en chapatis brood op de website... ook heel erg lekker erbij. |