0 0
Bloemkool en pompoen steak

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bloemkool en pompoen steak
1 bloemkool
1 flespompoen
100 ml Griekse yoghurt
Halve theelepel kurkuma
Paar takjes koriander
Klein beetje chilipoeder
2 tot 3 eetlepels currypaste
Paar takjes koriander Peterselie mag ook
Scheut olijfolie
zout
Kip curry
400 gram kipfilet
3 eetlepels currypaste
zout
1 blikje kokosmelk
10 stuks cherrytomaten
1 teen knoflook
1 sjalot
Klein blikje kikkererwten

Bloemkool en pompoen steak

Kies maar welke versie je wilt

Ingredients

  • Bloemkool en pompoen steak

  • Kip curry

Directions

Share

 

Bloemkool en pompoen steak: een feestelijk vegetarisch gerecht

Ben je op zoek naar een bijzonder gerecht voor het kerstmenu? Deze heerlijke bloemkool en pompoen steak is een echte eyecatcher op tafel! Perfect als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht en ideaal te combineren met een curry. Dit kleurrijke gerecht brengt niet alleen smaak, maar ook een vleugje warmte van de Indiase keuken naar je feesttafel.

Het idee voor dit recept ontstond toen een KLM-stewardess me vroeg of ik wist hoe je een bloemkoolsteak kunt maken zoals die ze in Los Angeles had geproefd. Hoewel ik dat specifieke gerecht niet kende, stond bloemkoolsteak al op mijn lijstje om uit te proberen. Omdat ik gek ben op de Indiase keuken en nog een pompoen had liggen, besloot ik de twee te combineren. Het resultaat? Een gerecht dat zo lekker is, dat het meteen een Crew Favorite werd.

Voor deze bloemkool en pompoen steak rooster je dikke plakken bloemkool in de oven met een heerlijke mix van specerijen, zoals kurkuma, komijn en garam masala. Tegelijkertijd rooster je de pompoen, die een subtiel zoete smaak krijgt en perfect past bij de kruidige bloemkool. Serveer alles op een mooie schaal en garneer met verse koriander voor een feestelijke uitstraling.

Wil je een gevarieerd diner? Combineer deze steaks met een simpele kipcurry of serveer ze met naanbrood en een frisse yoghurt-dip. Zo bied je voor iedereen iets lekkers op tafel. En het mooiste? Dit recept is makkelijk te maken, ideaal voor de feestdagen of een leuk etentje. Probeer ook eens onze Italiaanse bloemkoolsteaks!

 

 

Steps

1
Done
5 minuten

Bloemkool en pompoen

Snijd de bloemkool in drie plakken, meer gaat ook niet lukken want de rest van de roosjes vallen aan de zijkant eraf, deze kun je natuurlijk ook los meebakken.
Schil de pompoen en snijd hier ook plakken van.

2
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm je oven voor op 175 graden.

3
Done

Bestrooi de plakken pompoen en bloemkool met ietsje zout.
Smeer ze in met kwastje met mengsel van olijfolie en curry pasta.
Leg ze op bakpapier in een ovenschaal.

4
Done
35 minuten

Oven

Zet de bakplaat ongeveer 35 minuten in de oven check of ze gaar zijn dmv een prikje met de vork.
Ze mogen nog wel een beetje bite hebben.

5
Done

Serveren

Serveer alles op een mooie schaal met wat verse koriander of peterselie.
Een sausje gemengd van Griekse yoghurt met kurkuma en wat chilipoeder erover maakt het af.

6
Done

Kip curry

Snijd de kip in kleine stukjes, en marineer met de curry pasta.
Zet dit weg in de koelkast, hoe langer hoe meer smaak natuurlijk.

7
Done

Snijd het uitje en plet de knoflook en fruit in een koekenpan.
Voeg de kip erbij en wat gesneden tomaat en bak lekker door.
Voeg de kokosmelk en een blikje afgespoelde kikkererwten erbij.
Laat dit 20 minuten pruttelen.

8
Done

Tip

We hebben een lekker recept van naan en chapatis brood op de website... ook heel erg lekker erbij.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Crème brûlée
previous
Zelfgemaakte Crème brûlée
Zalm krans
next
Zalm kerstkrans
Crème brûlée
previous
Zelfgemaakte Crème brûlée
Zalm krans
next
Zalm kerstkrans

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here