Ingredients
-
1 kleine of halve grote bloemkool
-
1 wortel
-
2 rode ui
-
1 knoflook
-
Halve theelepel kurkumapoeder
-
1 theelepel kerriepoeder
-
Paar keer met de molen zout en peper
-
1 blokje groentenbouillon
Directions
Bloemkool-kerrie soep!
Vroeger at ik (José) vaak bloemkool en aardappelen, dit was hoe ik opgroeide in een Nederlands gezin. Over de bloemkool zat standaard een kerriesausje. Tegenwoordig maak ik niet zoveel bloemkool maar sinds ik de bloemkoolsteak heb ontdekt ligt deze gezonde rakker steeds vaker in mijn winkelmandje.
Naast de hoeveelheid aan vitaminen bevat het ook mineralen en antioxidanten, weinig koolhydraten en vet. Moet jij nog twee keer nadenken. Voeg altijd een beetje kurkuma toe want dit versterkt de opname van dit alles.
Bij dit heerlijke soepje heb ik de roosjes geroosterd samen met een rode ui, worteltje, knoflook en kerrie. Wij vinden sowieso dat het roosteren van groenten de smaak enorm bevorderd.
Een uitvinding zijn de klant en klaar vers pakketten in de supermarkt. Ideaal om een grote pan soep te maken. Ook vind je voor gesneden bekers met de lekkerste combinaties. Ideaal als je zelf geen inspiratie hebt maar ze zijn nogal overpriced. Kijk maar eens wat er in deze bekers zit, loop dan direct door de groenten afdeling en koop alle ingrediënten. Waarschijnlijk ben je net zo duur uit en heb je in plaats van een portie een pan vol. Okeee je moet wel zelf snijden. Vries het in zakjes in om ruimte te besparen in de vriezer. Warm het zakje op in heet water en voila je eigen gemaakt soep voor elke moment van de dag!
Wil je nog een lekker soepje maken. Maak eens een asperge courgette soep, bloemkool-kerrie soep. De Italiaanse minestrone soep of speciale linzen soep die je met Oud & Nieuw eet. Pittige geroosterde pompoensoep verwarmt je hard.
Steps
1
Done
180 graden
|
Oven verwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
2
Done
5 minuten
|
GroentenMaak roosjes van de bloemkool, schil de wortel en snijd in kleine pakken. |
3
Done
30 minuten
|
OvenZet de schaal / bakblik in de oven ongeveer 30 minuten. |
4
Done
15 minuten
|
KokenBreng een liter water aan de kook samen met een bouillonblokje. |
5
Done
2 minuten
|
ServerenServeer je soepje met wat bloemkool roosjes on top en wat verse peterselie. Strooi er ook wat kerriepoeder over. |