0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kleine of halve grote Bloemkool
1 Wortel
2 Rode ui
1 Knoflook
Halve theelepel Kurkuma poeder
1 theelepel Kerriepoeder
Paar keer met de molen Zout en peper
1 blokje Groenten bouillon

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bloemkool-kerrie soep

Bloemkool-kerrie soep

Een echte vitamine bom

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Bloemkool-kerrie soep!

Vroeger at ik (José) vaak bloemkool en aardappelen, dit was hoe ik opgroeide in een Nederlands gezin. Over de bloemkool zat standaard een kerriesausje. Tegenwoordig maak ik niet zoveel bloemkool maar sinds ik de bloemkoolsteak heb ontdekt ligt deze gezonde rakker steeds vaker in mijn winkelmandje.

Naast de hoeveelheid aan vitaminen bevat het ook mineralen en antioxidanten, weinig koolhydraten en vet. Moet jij nog twee keer nadenken. Voeg altijd een beetje kurkuma toe want dit versterkt de opname van dit alles.

Bij dit heerlijke soepje heb ik de roosjes geroosterd samen met een rode ui, worteltje, knoflook en kerrie. Wij vinden sowieso dat het roosteren van groenten de smaak enorm bevorderd.

Steps

1
Done
180 graden

Oven verwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2
Done
5 minuten

Groenten

Maak roosjes van de bloemkool, schil de wortel en snijd in kleine pakken.
Snijd de rode ui in vieren.
Doe dit in een ovenschaal. Leg de knoflook met schil erbij. Na het roosteren de schil verwijderen.
Giet er royaal olijfolie over, de kerriepoeder en kurkuma en roer dit goed door.

3
Done
30 minuten

Oven

Zet de schaal / bakblik in de oven ongeveer 30 minuten.
Roer tussentijds de groenten weer door elkaar zodat alle kanten geroosterd worden.

4
Done
15 minuten

Koken

Breng een liter water aan de kook samen met een bouillonblokje.
Doe hierbij de geroosterde groenten ( knoflook zonder schil)
Laat wat bloemkool roosjes achter , deze leg je bij het serveren op je soep.
Laat dit alles 15 minuten zachtjes koken, daarna pureer je de soep met een staafmixer, of mix je het in een blender.

5
Done
2 minuten

Serveren

Serveer je soepje met wat bloemkool roosjes on top en wat verse peterselie. Strooi er ook wat kerriepoeder over.
Lekkere crackers, of soepstengels ( we hebben een lekkere recept van soep stengels op de website) erbij en je soepje is af!
Smakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Havermout koekjes met chocolade en rozijnen
previous
Havermout koekjes met rozijnen en chocolade
Shakshuka met bleekselderij
next
Shakshuka van geroosterde groenten
Havermout koekjes met chocolade en rozijnen
previous
Havermout koekjes met rozijnen en chocolade
Shakshuka met bleekselderij
next
Shakshuka van geroosterde groenten

Add Your Comment