0 0
Bloemkool pizza steak

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 bloemkool
Scheutje olijfolie
1 theelepel oregano
Snuf zout
4 eetlepel tomatensaus
6 olijven
50 gram of 1 bol geraspte mozzarella

Bloemkool pizza steak

Ga jij voor een gezonde steak met pizza smaak?

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Bloemkool Pizza Steak: De Gezonde Twist op Jouw Favoriete Pizza

Ben je dol op pizza, maar wil je toch een gezonde keuze maken? Dan is deze bloemkool pizza steak precies wat je zoekt! Dit gerecht combineert alles wat we zo heerlijk vinden aan een traditionele pizza, de knapperige bite, de rijke tomatensaus en de smeuïge kaas, maar dan op een lichtere, voedzame manier. En het mooiste? Het is super eenvoudig te maken!

Soms heb je van die dagen waarop je een vette pizza liever even overslaat, maar toch snakt naar die heerlijke smaken. Dat gevoel kennen we maar al te goed! Daarom kwamen we op het idee om een gezondere variant te maken, waarbij de bloemkool fungeert als stevige basis. Tijdens het bereiden liep het water ons al in de mond, want deze variant heeft alles in zich om een blijvertje te worden.

Een gezondere pizza zonder schuldgevoel

Bloemkool is niet alleen veelzijdig, maar ook ontzettend gezond. Deze groente zit boordevol vitamines en vezels, waardoor je een voedzame maaltijd op tafel zet zonder in te leveren op smaak. De basis bestaat uit dikke plakken bloemkool die je op smaak brengt met kruiden en olijfolie. Daarbovenop komt een laagje pure, zelfgemaakte basis tomatensaus, rijk aan Italiaanse kruiden. En natuurlijk kan mozzarella niet ontbreken, want laten we eerlijk zijn: kaas maakt alles beter!

Wij kiezen ervoor om de bloemkool pizza steak in de Airfryer te maken, omdat het zo snel en eenvoudig gaat. Maar als je voor een groter gezelschap kookt, werkt de oven ook prima. Wat je ook kiest, het resultaat is een heerlijke bloemkoolsteak met die authentieke pizza-smaak waar je geen genoeg van krijgt.

Wat te doen met overgebleven bloemkool?

Heb je nog bloemkool over? Gooi het vooral niet weg! Je kunt er zoveel mee doen. Denk aan een smaakvolle gehaktschotel met bloemkool champignon, romige bloemkool pompoen soep, zalm taco’s met bloemkool, pittige bloemkoolroosjes uit airfryer of kruidige bloemkool aubergine curry. of zelfs een bloemkoolrijst als basis voor een gezonde maaltijd. Bloemkool is enorm veelzijdig en laat zich perfect verwerken in allerlei gerechten.

Dus, ga jij deze bloemkool pizza steak proberen? Wij beloven je: één hap en je bent verkocht!

Steps

1
Done

Bloemkool

Snijd dikke plakken van 2cm uit het midden van de bloemkool.
Per bloemkool kun je drie hele plakken snijden. Bewaar de rest voor een ander recept.
Smeer de bloemkool in met olijfolie en oregano.

2
Done

Airfry

Airfry de plakken 14 minuten in de Airfryer op 180°C. Keer halverwege even om.

3
Done

Pizza smaken

Haal de plakken niet uit Airfryer dit is handiger.
Besmeer met tomatensaus, stukjes olijf en geraspte of plakjes mozzarella.
Nogmaals 4 minuten in de Airfryer op 180°C.

4
Done

Tip

Wil je toch liever iets anders op je favoriete pizza dan ben je vrij om te experimenteren.
Denk aan stukjes tomaat, champignons of ananas, ha ha.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Moussaka
previous
Moussaka
Tiramisu koffiecake
next
Tiramisu koffiecake
Moussaka
previous
Moussaka
Tiramisu koffiecake
next
Tiramisu koffiecake

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here