0 0
Bloemkool steak en pompoen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bloemkool en pompoen steak
1 Bloemkool
1 Flespompoen
100 ml Griekse yoghurt
Halve theelepel Kurkuma
Paar takjes Koriander
Klein beetje Chili poeder
2 tot 3 eetlepels Curry paste
Paar takjes Koriander Peterselie mag ook
Scheut Olijfolie
Zout
Kip curry
400 gram Kipfilets
3 eetlepels Curry paste
Zout
1 blikje Kokos melk
10 stuks Cherry tomaten
1 teen knoflook
1 Sjalot
Klein blikje Kikkererwten

Bloemkool steak en pompoen

Kies maar welke versie je wilt

Ingredients

  • Bloemkool en pompoen steak

  • Kip curry

Directions

Share

Bloemkool steak  pompoen!

We zijn allemaal aan het nadenken over het kerst menu, en wanneer je je vlees of vis weet dan wil je ook nog een vegetarisch (bij ) gerecht.
Deze week vroeg een KLM stewardess aan mij of ik wist hoe ik die overheerlijke bloemkool steak wist te maken die ze gegeten had in Los Angeles. Helaas is deze aan mij voorbij gegaan, maar ik had deze wel reeds op mijn like to eat/make list staan.

Omdat ik gek ben op de Indiase keuken heb ik er een India versie van gemaakt, en omdat de pompoen ook nog lag te wachten op een bestemming mocht die erbij. Ik moet zeggen het was smullen, en zo op een mooie schaal past het prima op tafel met kerst.

Een Crew Favorites was geboren, en omdat je dit misschien samen met  een curry wil eten heb ik er een simpele kip curry bij gemaakt. Voor ieder wat wils.

Heerlijk makkelijk recept, das toch fijn met deze drukke dagen.

 

 

Steps

1
Done
5 minuten

Bloemkool en pompoen

Snijd de bloemkool in drie plakken, meer gaat ook niet lukken want de rest van de roosjes vallen aan de zijkant eraf, deze kun je natuurlijk ook los meebakken.
Schil de pompoen en snijd hier ook plakken van.

2
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm je oven voor op 175 graden.

3
Done

Strooi wat zout over de plakken pompoen en bloemkool.
Smeer ze in met kwastje met mengsel van olijfolie en curry pasta.
Leg ze op bakpapier in een ovenschaal.

4
Done
35 minuten

Oven

Zet je plaat ongeveer 35 minuten in de oven , check of ze gaar zijn dmv een prikje met de vork.
Ze mogen nog wel een beetje bite hebben.

5
Done

Serveren

Serveer ze op een mooie schaal met wat verse koriander of peterselie.
Een sausje gemengd van Griekse yoghurt met kurkuma en wat chilipoeder erover maakt het af.
Je kunt er wat rijst bij doen en voor de non veg een kip curry

6
Done

Kip curry

Snijd je kip in kleine stukjes, en marineer met de curry pasta.
Zet dit weg in de koelkast, hoe langer hoe meer smaak natuurlijk.

7
Done

Snijd je uitje en plet je knoflook en fruit in een koekenpan.
Voeg de kip erbij en wat gesneden tomaat en bak lekker door.
Voeg de kokosmelk en een blikje afgespoelde kikkererwten erbij.
Laat dit 20 minuten pruttelen.

8
Done

Tip

We hebben een lekker recept van naan en chapatis brood op de website... ook heel erg lekker erbij.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Crème brûlée
previous
Zelfgemaakte Crème brûlée
Zalm krans
next
Zalm kerstkrans
Crème brûlée
previous
Zelfgemaakte Crème brûlée
Zalm krans
next
Zalm kerstkrans

Add Your Comment