0 0
Boerenkool salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 struikjes Boerenkool
2 Puntpaprika 2 kleuren
1 Zoete aardappel
Handje Pecan noten
1 of 2 Appel
100 gram Feta Of vegan feta
2 eetlepel Citroensap
Scheutje Olijfolie
Naar smaak zout en peper
2 theelepel Italiaanse ragu saus van nonnna
Dressing
50 ml Olijfolie
1 theelepel Dijon mosterd
Naar smaak zout en peper
2 eetlepel Appelazijn
2 eetlepel Agave siroop Of honing

Boerenkool salade

Puur, kleurrijk & gezond!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Dressing

Directions

Share

Boerenkool salade!

Elke keer wanneer we een recept maken vinden we het lastig om een titel hiervoor te bedenken. Deze boerenkool salade is veel meer dan alleen boerenkool haha. Naast verse boerenkool hebben we de meest heerlijke smaken bij elkaar gebracht. Mooie gekleurde punt paprika’s en een stuk zoete aardappel die nog in de koelkast lag. Een fris appeltje uit de fruitschaal en zalige pecannoten. Kaas mag altijd in een salade en dit keer kozen we voor feta. Eet je liever vegan dan gebruik je een plantaardige fetakaas.
Met een frisse dressing maak je de meest geweldige salade ever!

Het meest verrassende aan deze salade is de boerenkool die in de winter natuurlijk het allerlekkerste smaakt. Wij hadden mooie stronken van de biologische winkel maar schroom niet om een kant en klare zak te koken. Liever een ietsje grover gesneden dan. Om toch wel het stugge blad een beetje soepel te krijgen koop je altijd lekkere verse. Na het fijn snijden masseer je met de handen citroen door de kool. Het klinkt raar maar het effect is mooie soepele groene salade.

Jo haar eerste salade met boerenkool was in Amerika. We spreken nu pver ongeveer 10 jaar geleden toen José nog volop aan het vliegen was . In Amerika was kale een ware hit. Healty was helemaal in en het enige wat ik nog weet dat is dat er pecannoten door zaten. Vandaag een eigen versie, natuurlijk met de nootjes. Verder kun je lekker experimenteren met deze salade. We zijn benieuwd wat jij er allemaal door doet. Misschien ken je de Italiaanse boerenkool de cavolo nero, ook leuk en lekker om een keer te proberen.

Zin in andere maaltijd salades? We hebben een heerlijke goed gevulde pompoen spruitjes salade. Liever met pasta dan ga je voor de pasta salade met feta. Griekse courgette salade mag je ons elke dag voorschotelen.

Steps

1
Done
12 minuten

Zoete aardappel

Snijd de zoete aardappel in blokjes.
Meng met zout, peper, Italiaanse kruiden en wat olijfolie.
Verhit 10 minuten op 180 graden in airfyer of iets langer in de oven.

2
Done
5 minuten

Boerenkool

Verwijder de harde kern van de boerenkool.
Snijd de bladeren fijn en was goed.
Meng met citroensap en masseer even met de vingers. Hierdoor krijg je een iets zachtere boerenkool.

3
Done
2 minuten

Paprika

Snijd de gekleurde paprika in stukjes.

4
Done
2 minuten

Appel

Halveer de appel en snijd in plakjes. Blokjes kan ook.

5
Done
2 minuten

Dressing

Mix olijfolie samen met zout, peper, mosterd, honing en appelazijn of citroensap.

6
Done

Serveren

Meng alle veggies en appel door elkaar samen.
Over de salade mogen de pecannoten en verkruimelde feta.
Schenk de dressing erover.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Amandelcake met bosbessen
previous
Amandelcake met bosbessen
Pasta met doperwtjes en ham
next
Doperwtjes pasta met parmaham
Amandelcake met bosbessen
previous
Amandelcake met bosbessen
Pasta met doperwtjes en ham
next
Doperwtjes pasta met parmaham

Add Your Comment