Ingredients
-
3 struikjes Boerenkool
-
2 Puntpaprika2 kleuren
-
1 Zoete aardappel
-
Handje Pecan noten
-
1 of 2 Appel
-
100 gram FetaOf vegan feta
-
2 eetlepel Citroensap
-
Scheutje Olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
-
2 theelepel Italiaanse ragu saus van nonnna
-
Dressing
-
50 ml Olijfolie
-
1 theelepel Dijon mosterd
-
Naar smaak zout en peper
-
2 eetlepel Appelazijn
-
2 eetlepel Agave siroopOf honing
Directions
Boerenkool salade!
Elke keer wanneer we een recept maken vinden we het lastig om een titel hiervoor te bedenken. Deze boerenkool salade is veel meer dan alleen boerenkool haha. Naast verse boerenkool hebben we de meest heerlijke smaken bij elkaar gebracht. Mooie gekleurde punt paprika’s en een stuk zoete aardappel die nog in de koelkast lag. Een fris appeltje uit de fruitschaal en zalige pecannoten. Kaas mag altijd in een salade en dit keer kozen we voor feta. Eet je liever vegan dan gebruik je een plantaardige fetakaas.
Met een frisse dressing maak je de meest geweldige salade ever!
Het meest verrassende aan deze salade is de boerenkool die in de winter natuurlijk het allerlekkerste smaakt. Wij hadden mooie stronken van de biologische winkel maar schroom niet om een kant en klare zak te koken. Liever een ietsje grover gesneden dan. Om toch wel het stugge blad een beetje soepel te krijgen koop je altijd lekkere verse. Na het fijn snijden masseer je met de handen citroen door de kool. Het klinkt raar maar het effect is mooie soepele groene salade.
Jo haar eerste salade met boerenkool was in Amerika. We spreken nu pver ongeveer 10 jaar geleden toen José nog volop aan het vliegen was . In Amerika was kale een ware hit. Healty was helemaal in en het enige wat ik nog weet dat is dat er pecannoten door zaten. Vandaag een eigen versie, natuurlijk met de nootjes. Verder kun je lekker experimenteren met deze salade. We zijn benieuwd wat jij er allemaal door doet. Misschien ken je de Italiaanse boerenkool de cavolo nero, ook leuk en lekker om een keer te proberen.
Zin in andere maaltijd salades? We hebben een heerlijke goed gevulde pompoen spruitjes salade. Liever met pasta dan ga je voor de pasta salade met feta. Griekse courgette salade mag je ons elke dag voorschotelen.
Steps
1
Done
12 minuten
|
Zoete aardappelSnijd de zoete aardappel in blokjes. |
2
Done
5 minuten
|
BoerenkoolVerwijder de harde kern van de boerenkool. |
3
Done
2 minuten
|
PaprikaSnijd de gekleurde paprika in stukjes. |
4
Done
2 minuten
|
AppelHalveer de appel en snijd in plakjes. Blokjes kan ook. |
5
Done
2 minuten
|
DressingMix olijfolie samen met zout, peper, mosterd, honing en appelazijn of citroensap. |
6
Done
|
Serveren |