0 0
Boerenkoolstamppot met Italiaanse twist

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1,5 kg kruimige aardappelen
400 gram gesneden boerenkool
1 groentenbouillon
naar smaak zout
3 eetlepel roomboter
15 zongedroogde tomaten
200 gram spekjes Optioneel
1 bol mozzarella Of handje geraspte mozzarella
100 gram geraspte parmezaanse kaas
1x recept Italiaanse gehaktballetjes

Boerenkoolstamppot met Italiaanse twist

Zo maak je boerenkoolstamppot veel lekkerder!

Ingredients

  • 1x recept Italiaanse gehaktballetjes

Directions

Share

Boerenkoolstamppot met Italiaanse twist – een heerlijke mix van Hollandse en Italiaanse smaken

Als echte Hollandse vrouw ben ik opgegroeid met stamppot, een klassieker in onze keuken. Maar toen ik met mijn Italiaanse man trouwde, veranderde mijn dagelijkse menu drastisch. De traditionele aardappel-groente-vlees-maaltijden maakten plaats voor rijke pastasauzen en de authentieke smaken van nonna’s recepten. Toch verlang ik soms naar een ouderwetse stamppot, en dat bracht me op het idee om boerenkoolstamppot een Italiaanse twist te geven. Dit gerecht is inmiddels een vaste favoriet in ons huis, zelfs bij mijn Italiaanse man!

Met een paar verrassende ingrediënten geef je de klassieke boerenkoolstamppot een vernieuwde smaak. Wil je weten hoe je deze boerenkoolstamppot met Italiaanse twist maakt? Lees snel verder!

Hoe maak je boerenkoolstamppot met Italiaanse twist?

Begin met het schillen van kruimige aardappelen en kook ze samen met fijngesneden boerenkool tot beide gaar zijn. Giet het water af en stamp het geheel met een royale klont roomboter tot een zachte romige stamppot. Voeg daarna fijngesneden zongedroogde tomaatjes en geraspte Parmezaanse kaas en blokjes mozzarella toe voor een heerlijke Italiaanse twist. Roer alles goed door, zodat de smaken zich vermengen. Wil je extra bite? Voeg dan krokant gebakken spekjes toe, maar dit is optioneel. Serveer de stamppot met smaakvolle Italiaanse gehaktballetjes voor een perfecte balans tussen Hollandse comfort en Italiaanse finesse. Een verrassend gerecht dat iedereen zal verrassen!

Meer inspiratie met boerenkool

Ben je geïnspireerd door deze Italiaanse variant en wil je nog meer verrassende gerechten met boerenkool proberen? Kijk dan eens naar onze recepten voor:

•Boerenkooltaartjes – een leuk en feestelijk voorgerecht.

Stamppot boerenkool pompoen een smaakvolle twist op de klassieke stamppot.
Boerenkool salade , salade boerenkool crispy quinoa.een frisse en gezonde variant.

Feestelijke boerenkool taartje – ideaal voor speciale gelegenheden.

Waarom kiezen voor boerenkoolstamppot met Italiaanse twist?

Deze twist geeft een nieuwe dimensie aan een oer-Hollands gerecht. Door ingrediënten zoals zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas toe te voegen, creëer je een verrassend en smaakvol gerecht dat ook Italianen zal bekoren. Combineer het met gehaktballetjes voor een complete maaltijd vol comfort en culinair genot.

 

 

Steps

1
Done

Boerenkool aardappel

Schil de aardappelen en kook in een ruime pan samen met de boerenkool tot beide gaar zijn.
Voeg een bouillonblokje en zout naar smaak toe.
Giet het kookwater af en stamp de aardappelen en boerenkool samen met de roomboter en kleine blokjes of geraspte mozzarella tot een smeuïge stamppot.

2
Done

Spekjes

Wil je als extra spekjes toevoegen bak deze in de pan en laat ze vervolgens op keukenpapier uitlekken.

3
Done

Kaas zongedroogde tomaatjes

Roer de zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas en door de stamppot.
Spekjes: Voeg desgewenst de krokant gebakken spekjes toe voor extra smaak en textuur.

4
Done

Italiaanse gehaktballetjes

Wil je de stamppot serveren met Italiaanse gehaktballetjes kijk dan naar het recept in het verhaal.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
tostada met kabeljauw en mangosalsa
previous
Tostada met kabeljauw en mangosalsa
Amandelcake met cranberry
next
Amandelcake met cranberry
tostada met kabeljauw en mangosalsa
previous
Tostada met kabeljauw en mangosalsa
Amandelcake met cranberry
next
Amandelcake met cranberry

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here