Ingredients
-
500 gram RunderlappenIn stukjes gesneden
-
1 grote Rode ui
-
2 stengels Bleekselderij
-
2 medium Wortel
-
2 tenen knoflook
-
10 stuks Cherry tomaten
-
4 Sjalot
-
100 gram Spekjes
-
200 ml Vleesfond
-
250 ml Rode wijn
-
Klein blikje Tomaten puree
-
200 gram Kastanje champignons
-
Salie, oregano, peterselie,tijm Kruiden boeket
-
2 Laurierblaadje
-
zout en peper
-
Olijfolie
-
4 eetlepels Bloem
Directions
Boeuf Bourguignon met Italiaanse twist!
Comfort food alert..Regen, kou, druilerig weer, het vraagt gewoon om comfort food. Nu het ook al eerder donker is maken we het extra cosy in huis! Kaarsjes aan, openhaard in de fik, kleedjes en dikke kussens op de bank en pruttelende potjes in de keuken. Tijd voor een heerlijke boeuf Bourguignon met Italiaanse twist met runderlappen.
Ohh wat houden wij van de seizoenen, neeee de herfst maakt ons niet depressief, we genieten lekker hiervan.
In Frankrijk gaan ze dan ook massaal Boeuf Bourguignon maken, en ook hier in Nederland is het helemaal ingeburgerd. Het is echt een comfort food uit de Franse Bourgogne streek. Natuurlijk drinken ze daar de fantastische wijnen bij en oh lala wij zijn dol op Italië maar met deze gerechten komt Frankrijk ook heel dichtbij bij.
Dat Bourgondische leven vinden wij zalig. Een levensstijl waar genieten centraal staat. En natuurlijk draait het daar om lekker en uitgebreid eten. Bourgondisch verwijst naar de 15e eeuw, waarin het Franse koningshuis en de hertogen van Bourgondië hun macht uitbreidden naar de lage landen.
De inwoners van de Nederlandse provincies noord Brabant en Limburg maar ook de Belgen worden vaak Bourgondiërs genoemd, omdat ze graag de tijd nemen om een hapje en een drankje te genieten.
Wij zouden de Queens niet zijn als we er Italiaanse versie van maken, dus geen Franse wijn maar Italiaanse wijn in het recept. Wat bleekselderij erbij en natuurlijk tomaten…
Uiteindelijk maakt de wijn niet uit, het gaat om het sudder gehalte, lekker lang op het fornuis of in de oven, een dagje later pas opeten…als dat lukt.
Echt moeilijk is het verder niet, je kunt misschien even naar ons Reels filmpje bekijken op Instagram dan snap je dat het jou ook lukt!
Wanneer je net zo dol bent op deze stof gerechtjes maak ook dan eens de herten sukadestoof, een van onze toppers. Jachtschotel of Bieflappen in rode saus. Liever iets stoven met kip? Dan hebben we de Pollo alla Cacciatora – jagersstoof. Allemaal smullen!
Buon Appetito!
Steps
1
Done
3 minuten
|
SpekjesBak de spekjes aan, haal uit de pan. |
2
Done
5 minuten
|
Runder lappenSnijd de runderlappen in kleine stukjes. Dep het vlees droog met keukenpapier en zorg dat het op kamertemperatuur is. |
3
Done
5 minuten
|
SnijdenSnijd de ui fijn, wortel en bleekselderij in plakjes en plet de knoflook en snijd ook fijn. |
4
Done
5 minuten
|
PruttelenFruit alles aan in de pan, en voeg het vlees erbij. |
5
Done
160 graden
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 160 graden. |
6
Done
5 minuten
|
SnijdenSnijd de champignons, sjalot in vieren en bak dit aan met olijfolie samen met de tomaten in een andere pan. |
7
Done
2 minuten
|
KruidenMaak een kruiden boeket dwz bind de kruiden bij elkaar met keuken garen. En doe dit in de pan. |
8
Done
3 uur
|
OvenLaat de pan 3 uur in de oven, regelmatig checken en roeren. |
9
Done
1 minuut
|
ServerenServeer het liefst de volgende dag, smaken ontwikkelen zich zo volledig. |