0 1

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Runderlappen In stukjes gesneden
1 grote Rode ui
2 stengels Bleekselderij
2 medium Wortel
2 tenen knoflook
10 stuks Cherry tomaten
4 Sjalot
100 gram Spekjes
200 ml Vleesfond
250 ml Rode wijn
Klein blikje Tomaten puree
200 gram Kastanje champignons
Salie, oregano, peterselie,tijm Kruiden boeket
2 Laurierblaadje
zout en peper
Olijfolie
4 eetlepels Bloem
Boeuf Bourguignon met Italiaanse twist

Boeuf Bourguignon met Italiaanse twist

Comfort food ten top!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Boeuf Bourguignon met Italiaanse twist!

Comfort food alert..Regen, kou, druilerig weer, het vraagt gewoon om comfort food. Nu het ook al eerder donker is maken we het extra cosy in huis!  Kaarsjes aan, openhaard in de fik, kleedjes en dikke kussens op de bank en pruttelende potjes in de keuken. Tijd voor een heerlijke boeuf Bourguignon met Italiaanse twist met runderlappen.

Ohh wat houden wij van de seizoenen, neeee de herfst maakt ons niet depressief, we genieten lekker hiervan.⁣
In Frankrijk gaan ze dan ook massaal Boeuf Bourguignon maken, en ook hier in Nederland is het helemaal ingeburgerd. ⁣Het is echt een comfort food uit de Franse Bourgogne streek.  Natuurlijk drinken ze daar de fantastische wijnen bij en oh lala wij zijn dol op Italië maar met deze gerechten komt Frankrijk ook heel dichtbij bij.

Dat Bourgondische leven vinden wij zalig. Een levensstijl waar genieten centraal staat. En natuurlijk draait het daar om lekker en uitgebreid eten. Bourgondisch verwijst naar de 15e eeuw, waarin het Franse koningshuis en de hertogen van Bourgondië hun macht uitbreidden naar de lage landen.

De inwoners van de Nederlandse provincies noord Brabant en Limburg maar ook de Belgen worden vaak Bourgondiërs genoemd, omdat ze graag de tijd nemen om een hapje en een drankje te genieten.

Wij zouden de Queens niet zijn als we er Italiaanse versie van maken, dus geen Franse wijn maar Italiaanse wijn in het recept. Wat bleekselderij erbij en natuurlijk tomaten…

Uiteindelijk maakt de wijn niet uit, het gaat om het sudder gehalte, lekker lang op het fornuis of in de oven, een dagje later pas opeten…als dat lukt.

Echt moeilijk is het verder niet, je kunt misschien even naar ons Reels filmpje bekijken op Instagram dan snap je dat het jou ook lukt!

Wanneer je net zo dol bent op deze stof gerechtjes maak ook dan eens de herten sukadestoof, een van onze toppers. Jachtschotel of Bieflappen in rode saus. Liever iets stoven met kip? Dan hebben we de Pollo alla Cacciatora – jagersstoof. Allemaal smullen!

Buon Appetito!

Steps

1
Done
3 minuten

Spekjes

Bak de spekjes aan, haal uit de pan.
Gebruik een gietijzeren pan, die je in de oven kan doen.

2
Done
5 minuten

Runder lappen

Snijd de runderlappen in kleine stukjes. Dep het vlees droog met keukenpapier en zorg dat het op kamertemperatuur is.
Strooi zout en peper over de vlees blokjes.
Bak het vlees rondom bruin in olijfolie.
Haal uit de pan.

3
Done
5 minuten

Snijden

Snijd de ui fijn, wortel en bleekselderij in plakjes en plet de knoflook en snijd ook fijn.

4
Done
5 minuten

Pruttelen

Fruit alles aan in de pan, en voeg het vlees erbij.
Doe zout en peper bij je bloem. Voeg dit bij het vlees en roer goed door.
Blus af met wijn en laat even doorpruttelen. Houd 50 ml wijn over.
Voeg de spekjes erbij en het fond.

5
Done
160 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 160 graden.

6
Done
5 minuten

Snijden

Snijd de champignons, sjalot in vieren en bak dit aan met olijfolie samen met de tomaten in een andere pan.
Na een paar minuten blus je dit af met restant wijn.
Dit alles mag in de gietijzeren pan.

7
Done
2 minuten

Kruiden

Maak een kruiden boeket dwz bind de kruiden bij elkaar met keuken garen. En doe dit in de pan.

8
Done
3 uur

Oven

Laat de pan 3 uur in de oven, regelmatig checken en roeren.

9
Done
1 minuut

Serveren

Serveer het liefst de volgende dag, smaken ontwikkelen zich zo volledig.
Serveer met aardappel puree, rijst of pasta kan ook.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pompoen crostata
previous
Pompoen crostata met verse kruiden
Pompoen pancakes
next
Pompoen pancakes
pompoen crostata
previous
Pompoen crostata met verse kruiden
Pompoen pancakes
next
Pompoen pancakes

Add Your Comment