Ingredients
-
300 gram Pasta
-
3 kleine Wortel
-
3 stengels Bleekselderij
-
1 Uien
-
2 teentjes knoflook
-
350 gram Kalfsgehakt
-
100 ml Runder bouillon
-
75 ml Witte wijn
-
200 gram Mascarpone
-
100 gram Parmezaanse kaasGeraspt
-
10 blaadjes Salie
-
Olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
Directions
Bolognese bianco!
Inmiddels zijn we alweer bij de maand oktober aangekomen. Wij schakelen daarom graag over naar een hart verwarmende pasta. Tja, de herfst staat immers voor de deur. Een pasta bolognese bianco past hier voortreffelijk bij. Voor ons maandelijkse recept gaan we weer aan de slag in het Miele Experience Center. Hier ontdekken we telkens weer nieuwe manieren om gerechten te bereiden. Een bijzonder leuke samenwerking met @keukenspecialisten.nl en @Mielenederland.
Iedereen kent natuurlijk de rode bolognesesaus, maar wisten jullie dat er ook een witte versie van was? Het originele recept is met rundergehakt. Om het een tikje anders te doen, hebben we vandaag kalfsgehakt gebruikt. Dit heeft net weer een ander smaakje en met de gebruikelijke soffrito van ui, bleekselderij en wortel heb je deze saus snel klaar. Als extra hebben we er krokante salie bij geserveerd. Of dit een lekkere pasta was? Absoluut! Deze mag meteen in categorie comfort food. Laat de herfst maar beginnen!
KOKEN OP INDUCTIE
Ga jij binnenkort een nieuwe keuken aanschaffen? Met de huidige gasprijzen is het een logisch gevolg dat je kiest voor inductie. José kookt al een paar jaar op de inductie kookplaat en is heel tevreden. Voor Mariëlla daarom extra leuk om vandaag een gerecht op de inductiekookplaat te bereiden.
Wij maken vandaag gebruik van de Miele inductiekookplaat KM 7564 FL. De allernieuwste lijn Generatie 7000 maakt koken een feestje.
Ten eerste met zijn uitermate strakke vormgeving heeft deze kookplaat ook een eenvoudige bediening. Ten tweede kun je op de flexibele kookzones heel makkelijk vier pannen tegelijkertijd aanzetten. Er zijn zelfs bepaalde kookplaten met ingebouwde afzuigsystemen. Het schoonmaken van een inductie kookplaat is nog het meest fijne! Een doekje erover en klaar.
Ben je nieuwsgierig naar de allerlaatste ontwikkelingen op keuken gebied? Ga eens langs bij Keukenspecialisten of kijk voor een eerste indruk online. Ze bestaan ook nog een 10 jaar en geven 10 weken lang 10 x 10 cadeaus weg!! Volg Keukenspecialisten.nl op Instagram en blijf zo op de hoogte!
Steps
1
Done
10 minuten
|
SoffritoEen soffrito is de basis van een Italiaanse pasta saus. |
2
Done
10 minuten
|
KalfsgehaktVoeg het gehakt toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg zout en peper toe naar smaak. |
3
Done
1 minuut
|
SalieLaat de blaadjes salie en een minuut zachtjes krokant bakken in een laagje olijfolie of zonnebloemolie. |
4
Done
8 minuten
|
PastaKook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing met een eetlepel zout. |
5
Done
|
ServerenServeer met wat extra geraspte Parmezaans kaas. |
6
Done
|
Tip*Kalfsgehakt kan lastig te verkrijgen zijn. Vaak heeft een slager dit in de vriezer. |