0 0
Bolognese bianco

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram Pasta
3 kleine Wortel
3 stengels Bleekselderij
1 Uien
2 teentjes knoflook
350 gram Kalfsgehakt
100 ml Runder bouillon
75 ml Witte wijn
200 gram Mascarpone
100 gram Parmezaanse kaas Geraspt
10 blaadjes Salie
Olijfolie
Naar smaak zout en peper

Bolognese bianco

Geen rode maar witte bolognese

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Bolognese bianco!

Inmiddels zijn we alweer bij de maand oktober aangekomen. Wij schakelen daarom graag over naar een hart verwarmende pasta. Tja, de herfst staat immers voor de deur. Een pasta bolognese bianco past hier voortreffelijk bij. Voor ons maandelijkse recept gaan we weer aan de slag in het Miele Experience Center. Hier ontdekken we telkens weer nieuwe manieren om gerechten te bereiden. Een bijzonder leuke samenwerking met @keukenspecialisten.nl en @Mielenederland.

Iedereen kent natuurlijk de rode bolognesesaus, maar wisten jullie dat er ook een witte versie van was? Het originele recept is met rundergehakt. Om het een tikje anders te doen, hebben we vandaag kalfsgehakt gebruikt. Dit heeft net weer een ander smaakje en met de gebruikelijke soffrito van ui, bleekselderij en wortel heb je deze saus snel klaar. Als extra hebben we er krokante salie bij geserveerd. Of dit een lekkere pasta was? Absoluut! Deze mag meteen in categorie comfort food. Laat de herfst maar beginnen!

KOKEN OP INDUCTIE

Ga jij binnenkort een nieuwe keuken aanschaffen? Met de huidige gasprijzen is het een logisch gevolg dat je kiest voor inductie. José kookt al een paar jaar op de inductie kookplaat en is heel tevreden. Voor Mariëlla daarom extra leuk om vandaag een gerecht op de inductiekookplaat te bereiden.

Wij maken vandaag gebruik van de Miele inductiekookplaat KM 7564 FL. De allernieuwste lijn Generatie 7000 maakt koken een feestje.

Ten eerste met zijn uitermate strakke vormgeving heeft deze kookplaat ook een eenvoudige bediening. Ten tweede kun je op de flexibele kookzones heel makkelijk vier pannen tegelijkertijd aanzetten. Er zijn zelfs bepaalde kookplaten met ingebouwde afzuigsystemen. Het schoonmaken van een inductie kookplaat is nog het meest fijne! Een doekje erover en klaar.

Ben je nieuwsgierig naar de allerlaatste ontwikkelingen op keuken gebied? Ga eens langs bij Keukenspecialisten of kijk voor een eerste indruk online. Ze bestaan ook nog een 10 jaar en geven 10 weken lang 10 x 10 cadeaus weg!! Volg Keukenspecialisten.nl op Instagram en blijf zo op de hoogte!

Steps

1
Done
10 minuten

Soffrito

Een soffrito is de basis van een Italiaanse pasta saus.
Snijd de ui, bleekselderij, knoflook en wortel fijn.
Bak dit zachtjes aan in een scheutje olijfolie.

2
Done
10 minuten

Kalfsgehakt

Voeg het gehakt toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Blus af met de witte wijn en bak dit een minuut mee.
Vervolgens mag de bouillon erbij en laat je het geheel 5 minuten zachtjes koken.
Eindig met de mascarpone die de saus heerlijk romig maakt.

3
Done
1 minuut

Salie

Laat de blaadjes salie en een minuut zachtjes krokant bakken in een laagje olijfolie of zonnebloemolie.
Laat de blaadjes daarna even uitlekken op keukenpapier.

4
Done
8 minuten

Pasta

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing met een eetlepel zout.
Wanneer de pasta bijna gaar is roer je de Parmezaanse kaas door de gehaktsaus.
Vervolgens mag de afgegoten pasta door de saus.

5
Done

Serveren

Serveer met wat extra geraspte Parmezaans kaas.

6
Done

Tip

*Kalfsgehakt kan lastig te verkrijgen zijn. Vaak heeft een slager dit in de vriezer.
Wil je een goedkoper alternatief? Gebruik dan runder of half om half gehakt.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Romige feta dip
Gevulde aubergine uit de airfryer
next
Gevulde aubergine uit de airfryer
previous
Romige feta dip
Gevulde aubergine uit de airfryer
next
Gevulde aubergine uit de airfryer

Add Your Comment