0 0
Bosvruchten cobbler

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Koekjes topping
250 gram Bloem
80 gram Suiker
125 gram Roomboter
1 theelepel Bakpoeder
1 citroen citroenrasp
Snuf Zout
150 ml Kokos melk
Fruit
200 gram Bosbessen
200 gram Frambozen jam
250 gram aardbeien
1 theelepel Bruine suiker
2 eetlepels Kokosrasp
Van 1 citroen Citroensap
1 theelepel Maizena
Bakje Vanille ijs

Bosvruchten cobbler

Koekjes en fruit samen is altijd lekker!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Koekjes topping

  • Fruit

Directions

Share

Bosvruchten cobbler!

Laten we vandaag de Cobbler introduceren. Dit is een dessert die je namelijk niet mag missen. Wanneer je de naam vertaald naar het Nederlands betekent het schoenlapper/maker. Dit heeft volgens ons niets met dit gerecht te maken dus laten we dat even voor wat het is. Wat we wel weten is dat dit erg veel gegeten wordt in het zuiden van de Verenigde Staten. Door het warme klimaat groeien de vruchten daar geweldig en zijn perfect om verwerkt te worden in dit gerecht.

Het leukste aan dit gerecht dat je hier jouw favoriete fruit kan bij gebruiken. In de staat Georgia de ‘Peach State’ eet je de Peach cobbler en die lijkt ons zalig. Wij zijn aan de slag gegaan met bosvruchten. Wij hebben namelijk altijd standaard blauwe bessen in huis en aangezien de frambozenstruik momenteel heel veel frambozen hebben mochten die er ook in. Met een halve zak aardbeien uit de vriezer hadden we genoeg vooruit voor deze overheerlijke schaal.

DE BODEM

De bodem van deze schaal bestaat dus altijd uit vers fruit en in veel recepten word er veel suiker toegevoegd. Wij vinden dat echt niet nodig en hebben we dat ook niet gedaan. Een klein lepeltje suiker, veel citroensap en wat maïzena is genoeg.

DE TOP

De verrukkelijke koekjes laag er boven op is echt een feestje. Wij hebben de dakpannetjes gemaakt met bloem, suiker en boter en gemengd met kokosmelk. Dit deegje maak je eerst voordat je met het fruit begint.

Je kunt dit in een grote ovenschaal maken of een gietijzeren pannetje die  in de oven kan. Dit samen gaat de oven in en komt er uit als bubbelend fruit met een dakje.

Dit is al op zich geweldig maar nu komt het allerlekkerste. Je serveert dit warm met een koud bolletje vanille ijs.Volgens mij beginnen jullie nu al te kwijlen. Het perfecte dessert, maar ook als tussendoortje is het meest lekkere wat wat wij ooit gegeten hebben. Een echte crowd pleaser!

Ga het maar snel een keer deze bosvruchten cobbler maken! We zijn nieuwsgierig welk soort fruit jij gaat gebruiken.

 

 

Steps

1
Done
10 minuten

Koekjes deeg

Meng alle droge ingrediënten. Doe koude blokjes boter erbij.
Meng als laatste de kokosmelk erdoor. Je substantie mag niet te nat zijn, is dat wel het geval een beetje bloem erbij. Is het te droog een beetje kokosmelk.
Je wilt uiteindelijk een compact kneedbaar deeg.
Maak 10 platte koekjes en leg in de koeling voor een half uurtje.

2
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 175 graden.

3
Done
5 minuten

Fruit

Ons fruit was al schoon, de aardbeien kwamen uit de vriezer. Dit recept is perfect te maken met ook fruit uit vriezer.
Roer de maizena, citroensap en suiker door het fruit. Dit mag in een ovenschaal.
Bij voorkeur een grote platte zodat je al het deeg voor de topping kan gebruiken.( wij hadden een iets te klein bakje en deeg over . Gelukkig kun je dit invriezen voor de volgende keer.
Leg de koekjes erop en smeer deze in met kokosmelk. Strooi er kokos flakes overheen.

4
Done
45 minuten

Oven

Zet de schaal in de oven.
Na ongeveer 45 minuten, afhankelijk vd grote vd schaal, zijn de koekjes lichtbruin en het fruit bubbelt.

5
Done

Serveren

Serveer dit met een bolletje vanille ijs. Warm, lauwwarm maar ook koud verrukkelijk.
De volgende dag hadden we nog iets over en heb het fruit over de yoghurt gedaan.:)
Een echte crowd pleaser, en super makkelijk te maken!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta alla chitarra
previous
Pasta alla chitarra
Pistache bonbons met chocolade
next
Pistache bonbons met chocolade
Pasta alla chitarra
previous
Pasta alla chitarra
Pistache bonbons met chocolade
next
Pistache bonbons met chocolade

Add Your Comment