Ingredients
-
Koekjes topping
-
250 gram Bloem
-
80 gram Suiker
-
125 gram Roomboter
-
1 theelepel Bakpoeder
-
1 citroen citroenrasp
-
Snuf Zout
-
150 ml Kokos melk
-
Fruit
-
200 gram Bosbessen
-
200 gram Frambozen jam
-
250 gram aardbeien
-
1 theelepel Bruine suiker
-
2 eetlepels Kokosrasp
-
Van 1 citroen Citroensap
-
1 theelepel Maizena
-
Bakje Vanille ijs
Directions
Bosvruchten cobbler!
Laten we vandaag de Cobbler introduceren. Dit is een dessert die je namelijk niet mag missen. Wanneer je de naam vertaald naar het Nederlands betekent het schoenlapper/maker. Dit heeft volgens ons niets met dit gerecht te maken dus laten we dat even voor wat het is. Wat we wel weten is dat dit erg veel gegeten wordt in het zuiden van de Verenigde Staten. Door het warme klimaat groeien de vruchten daar geweldig en zijn perfect om verwerkt te worden in dit gerecht.
Het leukste aan dit gerecht dat je hier jouw favoriete fruit kan bij gebruiken. In de staat Georgia de ‘Peach State’ eet je de Peach cobbler en die lijkt ons zalig. Wij zijn aan de slag gegaan met bosvruchten. Wij hebben namelijk altijd standaard blauwe bessen in huis en aangezien de frambozenstruik momenteel heel veel frambozen hebben mochten die er ook in. Met een halve zak aardbeien uit de vriezer hadden we genoeg vooruit voor deze overheerlijke schaal.
DE BODEM
De bodem van deze schaal bestaat dus altijd uit vers fruit en in veel recepten word er veel suiker toegevoegd. Wij vinden dat echt niet nodig en hebben we dat ook niet gedaan. Een klein lepeltje suiker, veel citroensap en wat maïzena is genoeg.
DE TOP
De verrukkelijke koekjes laag er boven op is echt een feestje. Wij hebben de dakpannetjes gemaakt met bloem, suiker en boter en gemengd met kokosmelk. Dit deegje maak je eerst voordat je met het fruit begint.
Je kunt dit in een grote ovenschaal maken of een gietijzeren pannetje die in de oven kan. Dit samen gaat de oven in en komt er uit als bubbelend fruit met een dakje.
Dit is al op zich geweldig maar nu komt het allerlekkerste. Je serveert dit warm met een koud bolletje vanille ijs.Volgens mij beginnen jullie nu al te kwijlen. Het perfecte dessert, maar ook als tussendoortje is het meest lekkere wat wat wij ooit gegeten hebben. Een echte crowd pleaser!
Ga het maar snel een keer deze bosvruchten cobbler maken! We zijn nieuwsgierig welk soort fruit jij gaat gebruiken.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Koekjes deegMeng alle droge ingrediënten. Doe koude blokjes boter erbij. |
2
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 175 graden. |
3
Done
5 minuten
|
FruitOns fruit was al schoon, de aardbeien kwamen uit de vriezer. Dit recept is perfect te maken met ook fruit uit vriezer. |
4
Done
45 minuten
|
OvenZet de schaal in de oven. |
5
Done
|
ServerenServeer dit met een bolletje vanille ijs. Warm, lauwwarm maar ook koud verrukkelijk. |