0 0
Bresaola kerstkrans

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/4 deel Hokkaido pompoen
50 gram rucola
80 gram Bresaola
2 eetlepel Pesto
Klein bakje mini mozzarella bolletjes
2 eetlepel Pompoen pitjes
Scheutje Olijfolie
1/2 theelepel Chili poeder
Naar smaak zout en peper

Bresaola kerstkrans

Pompoen en bresaola is een waanzinnig lekker combinatie

Features:
  • Glutenvrij

Ingredients

Directions

Share

Bresaola kerstkrans!

Het lijkt wel alsof het net kerst geweest is maar niks is minder waar. We zitten midden november en dat betekent dat we langzaam mogen beginnen met de allerlekkerste recepten voor dit heerlijke feest. Een mooie aftrap met een bresaola Kerstkrans. Vorig jaar hadden we een carpaccio krans. Wat bleek.. een waanzinnig populair gerecht! Een mooie opvolger hiervan is net zo makkelijk en snel gemaakt. Tja dat willen we toch allemaal.
Deze prachtige krans heeft een basis van de nootachtige rucola. Daarop het heerlijke Italiaanse gezouten Bresaola vlees. De geroosterde oranje pompoen maakt het helemaal af en een bolletje mozzarella en een mooie pesto smaken er geweldig bij. Hier een filmpje.

We laten je zien dat een prachtig gerechtje met Kerst dus helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. De geroosterde pompoen kun je gemakkelijk een dag van te voren maken. Het maken van de krans zelf doe je even van te voren en kost je vijf minuten. Je kunt zelfgemaakte basilicum pesto maken. Maar hé, niemand zal er iets van vinden wanneer je kant en klaar bakje uit de supermarkt gebruikt.

Ons motto met kerst is: Keep it simpel!

Bresaola

Iedereen kent carpaccio maar de bresaola  is toch iets minder bekend.  Het is een luchtgedroogde en gezouten vleeswaar. Oorspronkelijk komt het uit het noorden van Italië. Meestal is het van de koe, maar er zijn ook versies van het paard, hert of varken. In Nederland vind je meestal van het rund. Het vlees is donkerrood en dit komt omdat het 2 tot 3 maanden ligt te drogen. Het smaakt een beetje zoet en kruidig. Dit komt omdat het geprepareerd wordt met jeneverbessen, nootmuskaat en kaneel. Deze smaak gaat geweldig samen met de geroosterde pompoen en de pesto. Bresaola is bij Lidl en AH te koop #nospon.

Wil je liever een vegetarische krans dan laat je het vlees weg en kun je bijvoorbeeld geroosterde reepjes courgette in een roos draaien en op de krans doen.

Ook leuk om te maken is de zalm bladerdeeg krans of de kerstkrans van bladerdeeg met pesto, tomaat en mozzarella. Zalm kerstkrans of de pesto broodkrans!

Steps

1
Done
20 minuten

Pompoen roosteren

Snijd 1/4 Hokkaido pompoen in plakjes.
Besprenkel met olijfolie, chili poeder en rooster in 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200 graden.

2
Done
5 minuten

Krans maken

Neem een mooi groot bord of schaal.
Let de rucola in een ring aan de buitenrand.
Hierop de geroosterde pompoen.
Daartussen de bresaola die je in een soort Roosje wikkelt.
Verdeel kleine bolletjes mozzarella en doe daar een klein beetje basilicum pesto op.
Strooi er pompoenpitjes over.
Eindig met een scheutje olijfolie

3
Done

Tip

Zet alle ingrediënten klaar.
Rucola wil na een uurtje een beetje slapjes worden dus liever niet te lang van te voren maken.
Je kunt wel de rucola een beetje mengen met wat olijfolie, zout en peper en zo klaarzetten.
De rucola glanst dan ook mooi.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Linzensoep met arabische twist
previous
Linzensoep met Arabische twist
Caponata met aubergine en aardappel
next
Caponata met aubergine en aardappel
Linzensoep met arabische twist
previous
Linzensoep met Arabische twist
Caponata met aubergine en aardappel
next
Caponata met aubergine en aardappel

Add Your Comment