0 0
  • Share
  • 401 Views
  • Like
  • 40 minuten + rijstijd 1,5 uur
  • Serves 16
  • Medium
  • 175 graden

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Het deeg 1x pesto brood recept
Brioche broodjes

Brioche broodjes

Het perfecte recept voor je bolletje

Cuisine:

Ingredients

  • Het deeg 1x pesto brood recept

Directions

Share

Brioche broodjes!

Je kent ze vast, die witte broodjes licht en luchtig, een beetje zoet en wanneer je niet uitkijkt eet je ze gewoon allemaal achter elkaar op.

Die dus. Deze  zondagse melk broodjes  lijken wel cakejes en hebben hun oorsprong in Normandië Frankrijk.

Wij gebruiken dit recept heel vaak, hebben er al verschillende broodjes van gemaakt. De mooie kerstkrans met pesto, een verrukkelijk brood met crème van pistache. Vandaag het gewone bolletje.

Dit bolletje kun je overal bij serveren. Het is een geweldig recept en totaal niet moeilijk. Ga maar snel proberen! Ook heerlijk op onze bieten burger!

Steps

1
Done

Deeg

Maak het deeg volgens het recept vd pesto brood. (Zie link in het verhaaltje)
Laat dit een uurtje rijzen op warme plek bijvoorbeeld bij de verwarmingsketel of in de oven op 30/35 graden.

2
Done
30 minuten

Deeg verdelen

Wil je kleine bolletjes dan verdeel je het deeg in 16 bolletjes.
Laat de bolletjes nog even half uur narijzen onder een schone theedoek

3
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven op 175 graden.

4
Done
5 minuten

Ei

Bestrijk de bolletjes met een geklutst ei. Strooi er je favoriete topping op bijvoorbeeld sesamzaadjes.

5
Done
25 minuten

Oven

Bak de bolletjes af in 25 to 30 minuten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gehaktballetjes uit de tajine
previous
Gehaktballetjes uit de tajine
next
Zalm pakketjes voor gourmet of BBQ
Gehaktballetjes uit de tajine
previous
Gehaktballetjes uit de tajine
next
Zalm pakketjes voor gourmet of BBQ

Add Your Comment