0 0
Bruschetta cime di rapa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram cime di rapa
1 stokbrood
1 kleine teen knoflook
Klein stukje Peperonchino Of rode peper flakes
1 eetlepel Pijnboompitten
Scheutje Olijfolie
2 kleine bolletjes burrata Of 1 grote

Bruschetta cime di rapa

Cime di rapa met burrata, goddelijke combinatie!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Bruschetta cime di rapa.

Misschien heb je onze orecchiette pasta cime di rapa gemist en denk je nu wat is toch cime di rapa. Cime di rapa is een Italiaanse groente di razend populair is in Italië. Eentje die Jo al heel lang wil proberen maar telkens niet tegen kwam in de Nederlandse groentenzaak, zelfs niet op de markt in Amsterdam. Waarschijnlijk hadden  we gewoon pech.

Je snapt natuurlijk dat het eerste wat ik deed in Milaan, nouja na het drinken van onze favoriete Aperol Spritz, op naar de supermarkt. Naast een grote bak cime di rapa ging er ook een  mooie paars gestreepte aubergine, raddichio en borllotti bonen in het mandje. Spotte zelfs verse courgette bloemen maar die heb ik laten liggen.

Over de cime di rapa, het is te vergelijken de Hollandse raapsteeltjes en met onze broccolini ook wel bimi genaamd. Een beetje bittere groenten maar dan met dikkere steel en groter in voormaat. Kleine bloemtoppen en meer blad. We hebben er een heerlijke bruscetta cime di rapa van gemaakt, met dezelfde smaken alsmede pasta namelijk knoflook, peperoncini en ansjovis. Natuurlijk met de pijnboompitjes voor een knappertje. Om het geheel compleet te maken onze lieveling de burrata. Deze is ook te koop in kleine bolletjes en gewoon perfect voor bruscetta!

De cime di rapa komt oorspronkelijk ui Puglia, maar nu overal te koop in Italië. Voor de pasta met cime di rapa, hebben we alleen de toppen en bladeren gebruikt. Even koken in gezouten water en dan mengen met een mengsel van olijfolie, knoflook, peperoncino, ansjovis en pijnboompitten. Die laat je een paar een paar minuten zachtjes verwarmen. Het zelfde deden we voor de bruscetta. De steeltjes zijn ook goed te eten hoor. Deze mogen iets langer gekookt worden en heerlijk als wok groenten.

Steps

1
Done
10 minuten

Cime di rapa

Verwijder de blaadjes en toppen en was goed.
Kook deze 10 minuten in gezouten water.
Wil je ook de stengels gebruiken, kook deze iets langer en snijd heel fijn.

2
Done
5 minuten

Olie, knoflook, peperoncini

Verwarm de olijfolie, knoflook, en peperoncini samen in een klein bakpannetje.

3
Done

Cime di rapa

Giet de groenten af en laat goed uitlekken.
Meng dit met het oliemengsel.

4
Done

Stokbrood

Snijd een stokbrood in plakken en rooster deze in een toaster of pannetje met olijfolie.

5
Done

Serveren

Doe burrata op het stokbrood, daarop het cime di rapa mengsel. Strooi er wat pijnboompitten over en wat overgebleven olie uit je pannetje.

6
Done

Tip

Een beetje pecorino erover is ook heerlijk!
Wij hebben ze koud gegeten maar even verwarmen in de oven is ook lekker.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kaki galette
previous
Kaki galette
Appel plaattaart met amandelspijs
next
Appel plaattaart met amandelspijs
Kaki galette
previous
Kaki galette
Appel plaattaart met amandelspijs
next
Appel plaattaart met amandelspijs

Add Your Comment